Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Trocha cukroví

Autor: Redí + dvě ☼ , 27.11.2004

Dneska mám pro vás pár receptů já :) Jsou to až na jediný nepečené mlsky, klasické linecké, mokka, košíčky, ořechy a vanilkové rohlíčky je určitě zbytečné vypisovat.. Kdyby chtěl někdo třeba porovnat receptík nebo prostě chce znát ten můj, ráda napíšu i tuhle klasiku ;o) Já mám maminku skoro cukrářku a tuhle vášeň jsem po ní naštěstí s úspěchem :o))) zdědila. Co se vánoc týká, raději bých 3x víc cukrovinovala než jednou uklízela :o)))) Takže z mého sešitu receptíků:




ŠOHAJKY mamky Blanky


100g pomletých vlašských ořechů


100g rozinek


70g koksu


cukr (množství podle mlsnosti jazýčku)


To vše vařím v 2,5 dcl vody +-5 minut. Směs nechám mírně vychladnout a plním z větší poloviny papírové košíčky (kdyby byla směs horká, košíček se změní v papírovou placku ;o)


Potom ve vodní lázni rozpustím:


1 celé kakao


1 IVA (prostě nějaký ztužený tuk)


2 lžičky solamylu


20 dkg cukru


A když i tahle směs vychladne, zaliju s tím košíčky, nahoru dávám ozdobu – stříbrný máček, cukrovinkové hvězdičky, nebo čtvrtinku ořechu… Košíčky se nechají ztuhnout, potom jdou hezky vyloupnou a smlsnout :o)




MAROKÁNKY


1/4 l šlehačky


4 lžíce hrubé mouky


5 lžic cukru


50g másla


Uvařím na kši, přidám 200g nakrájeného kandovaného ovoce a pomleté – posekané oříšky. Vytvářím malé hromádky a peču asi při 175oC na dobře vymazaném a vysypaném plechu (někdy používám papír). Po vychladnutí můžete namočit spodní stranu do čokolády (ideální je dát marokánky do lednice nebo chladu před namáčením, čokoláda potom hned tuhne a neteče všady možně).





Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 549 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.