|
|
Perníčky podle tetičky |
Tak tohle je náš rodinný a osvědčený recept. Doporučuju péct nejpozději na začátku adventu (těsto si můžete udělat ještě dřív a mít ho připravené v lednici, pěkně se proleží) a pak je mít schované v plechové krabici s jablkem - krásně vydrží vláčné) |
|
Autor: Dianka (04+06+09) , 23.10.2005 | |
| 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce a 10dkg másla mícháme asi 10 minut v páře, odstavíme a za stálého míchání přidáme 2 lžičky sody. Na vál dáme 45 dkg hladké mouky a namleté koření (2 hřebíčky, 1/4 lžičky anýzu, 1/2 lžičky skořice, 1 nové koření a citrónová kůra), přidáme hmotu z hrnce a vypracujeme těsto (už se nesmí přidávat mouka! teda pokud pečete z bílé pšeničné, já je loni žkoušela z celozrnné špaldové a bylo to moc řídké). Vykrájené pečeme při 150 stupních (v horkovzdušné troubě). |
|
Zobrazeno doposud 843 x.
|
|