Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Zavařujeme jablíčka

Autor: Flylady , 12.11.2005












Lucka


dávám do sklenice 0,7l 4 zarovnané lžíce cukru, na to jablíčka a pak zaleju studenou vodou. Ovšem u nás se vždycky hodně sladilo, zjistila jsem, že spousta lidí docela žasne nad naším zavařováním, ovšem když se pak takový kompotek smixuje a udělá se přesnídávka hmmmmm :o))


Ivča/Sandra 14.8.2004


Luci a nedáváš žádnou kyselinu citrónovou? Někde to v receptech píšou. Já bych nejraději zavařovala do těch menších skleniček myslím, že jsou to 0,3l. Přidává někdo koření? Skořici nebo hřebíček?


Lucka


moje sestra dává skořici a hřebíček, já mám raději jablka čistá /ono se to pak nedá mixovat na přesnídávku přímo ve sklenici :o) /. Taky záleží, jak moc máš jablka kyselá, pokud zavařuješ nějaká ze zahrádky, málokdy se stane že by to potřebovala, pokud bude jablíčka kupovat,asi by se tam něco dát mohlo ale s tím nemám zkušenost, vždycky jsem měla ovoce ze zahrady... Tak jinak hřebíček dávám do hrušek, tam to zbožňuju :o)


Lucka


dávám do sklenice 0,7l 4 zarovnané lžíce cukru, na to jablíčka a pak zaleju studenou vodou. Ovšem u nás se vždycky hodně sladilo, zjistila jsem, že spousta lidí docela žasne nad naším zavařováním, ovšem když se pak takový kompotek smixuje a udělá se přesnídávka hmmmmm :o))


Ivča/Sandra 14.8.2004


Luci a nedáváš žádnou kyselinu citrónovou? Někde to v receptech píšou. Já bych nejraději zavařovala do těch menších skleniček myslím, že jsou to 0,3l. Přidává někdo koření? Skořici nebo hřebíček?


Lucka


moje sestra dává skořici a hřebíček, já mám raději jablka čistá /ono se to pak nedá mixovat na přesnídávku přímo ve sklenici :o) /. Taky záleží, jak moc máš jablka kyselá, pokud zavařuješ nějaká ze zahrádky, málokdy se stane že by to potřebovala, pokud bude jablíčka kupovat,asi by se tam něco dát mohlo ale s tím nemám zkušenost, vždycky jsem měla ovoce ze zahrady... Tak jinak hřebíček dávám do hrušek, tam to zbožňuju :o)


Gizela-


Jablka jsme zavařovali kdysi a pak ty kompoty byly většinou hnědé a vypadaly nechutně (chutnaly dobře). Takže jsem začala zavařovat hotový kompot - prostě uvařím jablkový kompot (se skořicí, hřebíčkem, badyánem)a ochutím cukrem. Mám ráda pyré, tekže ho dost rozvařím a teprve až je tak jak má být, tak ho horký naliju do sklenic, zavíčkuju a nechám být. Pak jen kontrolovat, jestli víčka chytla.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1103 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.