Maso pod čepicí
750 g mletého masa (hovězí + vepřové)
1 velká cibule
3 lžíce strouhanky
1 sklenka vody nebo vývaru (vývar je lepší)
2 lžíce kečupu
1 lžička worchesterové omáčky
1 lžička koření do mletých mas
olivový olej
pepř, sůl, trochu kmínu
Bramborová kaše
700 g brambor
5 lžic mléka
30 g másla
125 g tvrdého nastrouhaného sýra
tuk na vymazání zapékací misky
Postup:
Na rozpálený olej dáme posekanou cibuli a až zeskovatí, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, trochu pokmínujeme, přidáme směs koření a zprudka orestujeme. Přidáme kečup, orchestr, podlijeme vývarem a pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Nakonec do masa přidáme strouhanku. Mezitím si klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Vymazanou misku vysypeme trochou strouhanky, dáme do ní masovou směs a překryjeme ji kaší. Zapékáme asi 20 min.
Dobrou chuť!! |