Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Medový jablečník

Autor: Sysyna , 19.2.2006

Medový jablečník 


Korpus:
140g máslových sušenek
60g rozpuštěného, změklého másla
Náplň:
750g kyselejších jablek (např. Boskoop, Jonathan)
2-3 lžíce citrónové šťávy
2 balíčky Pudingu s vanilkovou příchutí
500ml jablečné šťávy (džusu)
100g cukru
2 balíčky Vanilínového cukru
2½ lžíce tekutého květového medu
  


Sušenky dáme do pytlíku a pomocí válečku hodně rozdrobíme. Rozdrobené sušenky dáme do mísy a přidáme máslo. Dobře promícháme. Vzniklou hmotu pomocí lžíce rovnoměrně a hodně namačkáme do formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem a zároveň vymačkáme po stranách malý okraj.


 


Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Nakonec je rozkrájíme na malé kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.Pudingový prášek rozmícháme se 100 ml jablkové šťávy. Zbylou jablečnou šťávu smícháme v hrnci s cukrem, vanilínovým cukrem a medem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný puding a ještě krátce povaříme. Přimícháme jablečné kostičky a směs dáme na těsto. Povrch uhladíme. Jablečník dáme do trouby a pečeme:


 


- Elektrická trouba : 180°C (předehřát troubu)                    


 


- Horkovzdušná trouba: 160°C (nepředehřívat)


 


- Plynová trouba: stupeň 2-3 (nepředehřívat)


Doba pečení: cca 40 minut.


 


Po upečení uvolníme nožem okraje a necháme ve formě trochu zchladnout. Poté vyjmeme jablečník z formy a necháme zchladnout úplně (aby jablečník ztuhl).


 

Zobrazeno doposud 831 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.