Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ! MEGASRAZ 2007 !  (29 článků)
  • !! MEGASRAZ 2008 !!  (2 články)
  • "Fotosoutěž - Máme doma andílka"  (1 článek)
  • "Fotosoutěž - Můj nejhezčí dárek" - vánoce 2007  (2 články)
  • "Fotosoutěž I. - veselé velikonoce"  (7 článků)
  • "Fotosoutěž II. - letní hrátky s batolátky"  (4 články)
  • "Fotosoutěž III. - " Můj první dort"  (7 článků)
  • "Fotosoutěž IV. - Kytička pro maminku"   (3 články)
  • "Megasraz - Svojanov 23-26.6'06  (42 článků)
  • "Miminka-tabulky"  (15 článků)
  • "Mmiminka-grafíky"  (9 článků)
  • "Praha 17.10.2006 sraz - 1. narozeniny"  (5 článků)
  • ***cestování***  (6 článků)
    tipy, zajímavé www adresy, ubytování, později cestování s dětmi apod :o)
  • ***cvičení***  (1 článek)
    po porodu, jak cvičit s dětmi apod.
  • ***dům a byt***  (2 články)
    nápady, tipy, zajímavé adresy pro stavění, rekonstrukce, zařizování ...
  • ***homeopatie***  (1 článek)
  • ***internet***  (8 článků)
    jak vkládat fotky, odkazy ....
  • ***jak jsme rodily***  (9 článků)
  • ***kojení***  (2 články)
  • ***o nás***  (4 články)
  • ***pekárna na chléb***  (4 články)
    recepty, tipy ...
  • ***prakticke***  (35 článků)
    všechno, co jsme zjistily k těhu a mohlo by zajímat ostatní
  • ***příkrmy***  (6 článků)
  • ***říkanky a hry***  (3 články)
    pro děti :o)
  • ***tajné vzkazy***  (17 článků)
  • ***těhutabulky***  (6 článků)
  • ***zajímavé www adresy***  (8 článků)
  • ADÉLKA  (4 články)
  • ÁJINA  (2 články)
  • ANDIE  (5 článků)
  • BARUŠKA  (1 článek)
  • BERRY  (9 článků)
  • BOTOBIA  (2 články)
  • BUBAK  (5 článků)
  • DITU  (1 článek)
  • EDYSHA  (2 články)
  • EEKA  (4 články)
  • ENČA  (3 články)
  • ESSSI  (2 články)
  • FALMARKA  (2 články)
  • IRENA  (1 článek)
  • JANINA74  (2 články)
  • JANUÁRKA  (2 články)
  • JIŘINA  (2 články)
  • JIŘKA 
  • JITKA  (3 články)
  • JOHANKA  (2 články)
  • KATY  (2 články)
  • LEKLI  (2 články)
  • LELA   (1 článek)
  • MARKY 
  • MARTINA  (2 články)
  • MEACULPA  (18 článků)
  • NATÁLIA  (2 články)
  • OCEAN  (1 článek)
  • ORIONKA  (2 články)
  • ORLITKA  (3 články)
  • OVENKA  (2 články)
  • PAVKA  (2 články)
  • PET  (2 články)
  • PETRA  (2 články)
  • PITRS  (1 článek)
  • RADKA  (4 články)
  • RENČA 
  • RENKA  (1 článek)
  • ROMI  (1 článek)
  • ROMULE  (3 články)
  • SVĚTLUŠKA  (1 článek)
  • SYSY  (1 článek)
  • VANKA  (5 článků)
  • VERONIKA  (1 článek)
  • VIVIERKA  (1 článek)

 Poslední články ze všech deníků 110 z 62 [Dalších 52 >>] 
 opět akce :o)*AKCE - STAŇ SE ZNOVU PŘÍTELEM*

CCa před měsícem proběhlo znovu vymazání všech ... Těm, které se do dneška znovu nepřihlásily, zmrazím album a deník - opětovné zapřítelování je možné po konzultaci na diskuzi ;o) Pokud někdo chce své údaje vymazat rovnou, napište (třeba do vzkazů).

Více ...
Vložil: spravce rijna dne 22.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DORT S BANÁNY alá KRTEK***recepty :o)***

Suroviny: 130 g čokolády na vaření 135 g másla bílá čokoládová poleva 150 g práškového cukru 6 vajec 1 lžičku vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr 110 g krystal.cukru 125g polohrubé mouky špetka soli 250 g tvarohu 1 dl 30% šlehačky 4 plátky želatiny 4 banány 250g čokolády na polevu (nebo hotové polevy - počet podle gramáže) 4 lžíce cukru (do krému) 2 lžíce jablečného sirupu (dala jsem bezový) jahodovou marmeládu na potření Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu (130g), kterou necháme za stálého míchání vychladnout. V míse vyšleháme máslo do bílé pěny a opatrně do něj zašleháme moučkový cukr a po lžících rozmíchané žloutky. Ke konci šlehání přidáme tekutou zchladlou čokoládu, vanilkový extrakt. Připravíme si sníh z bílků - bílky ušleháme se špetkou soli a krystal. cukrem do pevného sněhu tak aby dělal hladké lesklé špičky. Když mísu obrátíte dnem vzhůru nesmí vypadnout. Jednou 1/4 sněhu nadlehčíme mírným promícháním čokoládovou směs a pak teprve přidáme zbylou část. Vše krátce opatrně rozmícháme metlou. Prosátou mouku zlehka vmícháme do směsi a těsto ihned vlijeme do formy, stěrkou vytáhneme okraje směrem k ráfku tak, aby ve středu zůstal důlek a dáme do trouby. Pečeme cca 45 minut při teplotě 200st.C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak vyjmeme z formy. Marmeládu ohřejeme a rozetřeme ji po obvodu korpusu, po vychladnutí obvod potáhneme bílou čokoládovou polevou. Tvaroh ušleháme se smetanou do hladkého krému s cukrem a jablečnou šťávou. banány oloupeme, podélně rozkrojíme a pokapeme citronem. Podle návodu na obalu želatiny krém želatinou zahustíme a ihned zpracováváme. Mísu s kulatým dnem vyložíme foliíí naplníme krémem, poklademe banány. Vše přikryjeme korpusem a necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc. Pak vyklopíme, odstraníme folii, čokoládu (250g) rozpustíme ve vodní lázni s máslem a mícháme až se vše spojí (nebo jen rozehřejeme hotové polevy). Polevou přelijeme dort a po ztuhnutí dlabeme :-))). Na tmavou polevu je možnou ještě nastříkat kontrastní ornamenty bílé polevy. Nechte si čvachtat :-).

Více ...
Vložil: Růžovka horská dne 24.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Slané sýrové "cukroví"***recepty :o)***

100 g tvrdého sýra (Eidam, Ementál)

100 g hladké mouky

100 g másla nebo Hery

1        žloutek

1        prášek do pečiva, stačí i 3/4

 

Sýr nastrouháme najemno a smícháme s moukou, žloutkem a rozdrobeným tukem, těsto dáme do ledničky na chvíli odpočinout,  vyválíme placku cca 0,5 cm a vykrajujeme různé tvary, před pečením pomažeme vajíčkem a sypeme různým kořením (já dávám na jedny drcený kmín, na další koření na pizzu, pak grilovací, dobré jsou i strouhané oříšky), pečeme do růžova.

Více ...
Vložil: Vavjan dne 19.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Drahé dámy,*AKCE - STAŇ SE ZNOVU PŘÍTELEM*

vzhledem k tomu, že v deníčcích jsou stále "mrtvé duše" a nejsme schopny se nějak konstruktivně domluvit, jak to vyřešit, koho vymazat, koho nevymazat - aby někomu nebylo ukřivděno etc., bylo rozhodnuto vymazat všechny :o) (geniální nápad, Berry). Takže se (dle mého názoru) nikdo nemůže cítit ublíženě. Prosím všechny, aby se o přátelství znovu přihlásily (adresa deníku je: http://rodina.cz/rijen05 ), pravidelně přispívající budou automaticky znovu "zapřítelováni" Tomu, kdo se nepřihlásí do pátku 22.12.2006, bude poslán mail (pokud dotyčný nemá v deníku kontaktní údaje, má bohužel smůlu ;o) o této akci a možnosti si znovu o přátelství zažádat. Tomu, kdo se o přátelství nepřihlásí do 2.1.2007, bude zmraženo album a deník (tj. přístup tam bude mít pouze správce) Tomu, kdo se nepřihlásí o přátelství do konce února, bude k 1.3.2007 vymazán obsah alb i deníku a jeho údaje budou vymazány z tabulek (pokud je tam má) Pokud někdo nechce být přítelem, na žádost lze alba, deníky i údaje pochopitelně smazat i dříve. holky, které už byly zapřítelovány, aniž by dodaly o sobě údaje, budou znovu odklepnuty až po dodání informací o sobě ( nick, jméno, věk, bydliště, jméno a datum narození dítěte, jména a měsíc a rok narození případných dalších dětí, e-mail, telefon, webové stránky - popř. adresa na album tady na rodině, kontakt na ICQ, Skype etc. a datum svých narozenin) - mailem na adresu: rijen_05@centrum.cz Totéž (nutnost dodání údajů) platí pro nové žadatele. O přátelství si lze zažádat po cca 3 týdnech aktivnějšího přispívání na diskuzi; k žádosti se mohou vyjádřit již zapřítelovaní Holky, které byly přítelem, ale objevují se tu už velmi zřídka (namátkou, nevím, zda jde o všechny, protože už to tu taky nesleduju jako dřív ;o) - CHeri, Iwulka, Kača, Katrine, MOnika1, Noemi, Demlika, Jiřina, Kája, LiliAnne, Paprička, Petula32) mohou být zapřítelovány znovu poté, co se k tomu vyjádří holky na diskuzi (myšleno tak - že je sice fajn, že někdo, kdo se tu objeví 1x za půl roku, je s někým v telefonickém či osobním kontaktu, ale to nemusí zajímat 20 dalších lidí, kteří ho osobně neznají, nikdy se s ním třeba tady na diskuzi neviděli a tak - teď se snažím "vcítit" i do pocitů těch holek, co tu s námi nejsou od začátku a nemají k některým dříve zúčastněným ony "citové vazby" ... a mají rovněž právo se vyjádřit k tomu, kdo má či nemá přístup k jejich údajům

Více ...
Vložil: spravce rijna dne 18.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kuřecí řízky trochu jinak***recepty :o)***

kuřecí řízky osolit a zakapat citrónovou šťávou (já používám tu z citrónku) a necháme odležet min 3hodinky nebo do druhého dne.... no a pak řízečky vyndáme, obalíme ve hladké mouce a pak ve vajíčku a rovnou dáváme smažit jako klasické řízky na olej....je to jednoduché a mňamózní, řízečky jsou tím citronem takové úplně křehké a měkké :-))

Více ...
Vložil: Ditu a 2 cácorky dne 11.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní zeleninová polévka***recepty :o)***

Pikantní zeleninová polévka
(6 porcí)
 
60g másla
4 stroužky česneku
3 mrkve
3 řapíkaté celery (já dala jen jeden)
3 brambory
2 cibule
šťáva a kůra z půlky pomeranče
3 lžičky kari
1,5l zeleninového vývaru
169g rajčatového protlaku
2 jablka
1 lžíce sušené bazalky
sůl
pepř k dochucení
 
Ve velkém hrnci zpěníme na másle nahrubo nakrájenou cibuli, na větší kousky nakrájené, celer, brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Necháme na mírném ohni asi 5min. osmahnout, pak přidáme kari, pomerančovou kůru a šťávu, zalijeme zelen. vývarem, přidáme rajčatový protlak, na větší kousky nakrájená jablka, bazalku. Přivedeme k varu, přikryjeme a zvolna vaříme asi  30min., dokud zelenina nezměkne. Poté polévku rozmixujeme do krému, dochutíme solí a pepřem.
Více ...
Vložil: pet & nany 9/05 & maxik 9/07 dne 14.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí maso s Podravkou***recepty :o)***

Kuřecí maso s Podravkou

Nakrájet kuřecí maso na kousky (prsní nebo stehenní řízky), posypat Podravkou, přidat hodně prolysovaného česneku, uzavřít do nějaké nádoby (třeba pod pokličku) a nechat chvíli rozležet. Připravit si houby – žampiony nakrájet a podusit s trochou vody, nebo sušené houby namočit, nebo Jidášovo ucho namočit a nakrájet na nudličky. Na oleji osmahnout pórek nakrájený na čtvrtšpalíky 5 – 7 cm, (kdo chce, může pórek i podlít vodou a chvíli podusit). Pórek odendat mimo kastrol, přidat trošku oleje a osmahnout do zlatova připravené maso. Přidat pórek a houby, zamíchat, prohřát, odstavit a přidat zakysanou smetanu. Podávat s rýží.

Více ...
Vložil: Johanka6 dne 13.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fenykl na mléce + varianty***recepty :o)***

Fenykl nakrájet na čtvrtiny až osminy (na srpečky), orestovat na oleji do zlatova (hodně), osolit a podlít trochou mléka. Pod pokličkou dusit do měkka, mléko vydusit na zlatavou omáčku. Na závěr se může přidat tavený sýr (ale nemusí).

To samé se může udělat s mrkví nebo brokolicí.

Dělám ještě to samé s cibulí (opět hóóódně osmažit), ale podlívat vodou. Výborné!!!

Více ...
Vložil: Johanka6 dne 13.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Risotto - varianty***recepty :o)***
Tady je pár příkladů na různá risotta. Podle fantazie i kombinovat - např.houby a šafrán.

Risotto Valdaosta – bílé víno, masový vývar, na závěr po odstavení zamíchat sýr Fontina 200g nakrájený na kostičky

 

Jarní risotto – nakrájet na kostičky zeleninu (chřest, hrášek,artyčoky, loupaná rajčata, zelené fazolky, mrkev, řapíkatý celer), podusit na másle a přidat do hotového risotta po odstavení z ohně. Přidat strouhaný Parmazán.

 

Chutné risotto - na oleji osmažit pórek a šalotku nakrájené nadrobno, přidat šunku nakr. na kostičky, po chvilce zalít koňakem. Po jeho odpaření přidat hrášek, sůl, pepř a naběračku vývaru. Vařir 15 minut, přidat rýži a pokračovat podle základního receptu – víno, vývar, po odstavení sýr a místo másla smetanu.

 

Risotto s lososem – místo vína brandy nebo vodku, event.šampaňské. 200g uzeného lososa nakrájeného na nudličky přidat na závěr po odstavení z ohně a nechat odležet.

 

Houbové risotto – po přidání vína (raději červené) a jeho odpaření přidat předem namočené sušené houby (nebo kdo má čerstvé) i s vodou, ve které byly namočené. Pokračovat přidáváním vývaru.

 

Milánské risotto – spolu s přidáním první naběračky vývaru přidat šafrán.

 

Risotto s cuketou – cuketa nakrájená na tenká kolečka se přidává buď již k cibuli ještě před rýží (silnější kolečka) nebo až spolu s vývarem (tenčí kolečka).

 

Risotto na pomeranči -  na másle osmažit cibuli a řapíkatý celer (4 nožičky), přidat šťávu z 5 pomerančů + trochu strouhané kůry, sůl, pepř. Pokračovat jako v základní receptu podléváním vývarem.

Více ...
Vložil: Johanka6 dne 12.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Risotto***recepty :o)***
Česká varianta na italské risotto

Česká varianta na italské risotto

 

Pro 4 osoby:

300g rýže, asi litr vývaru, 1 větší cibule, 2x50g másla, , 1dl vína, 40g parmazánu.

 

50g másla rozpustit v kastrolu, zesklovatět na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím dát vařit asi tak 1 – 11/2 l vody (nebo vývar). Na cibulku nasypat kulatozrnnou rýži a nechat ji v základu prohřát, míchat vařečkou.. Poté zastříknout asi 1dl vína (dle libosti červené nebo bílé suché, jako lahůdka šampaňské). Víno nechat odpařit a vstřebat, poté podlévat vývarem (já dávám do základu dvě kostky zeleninového bujonu a potom podlévám vodou – vařící), po částech, často míchat. Když je rýže uvařená (ale ne rozvařená) odstavit, dobře promíchat a zašlehat pořádný kus másla a strouhaný parmazán (já posledně použila Nivu) a nechat pod pokličkou ještě chvíli dojít.

 

Na talíři můžete přimíchat sýr nakrájený na kostičky, přidat trošku dušených hub (nebo se mohou houby važit již s risottem), podušenou zeleninu nebo kousky masa či mořské plody. Variant je podle libosti.

 

Více ...
Vložil: Johanka6 dne 9.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 62 [Dalších 52 >>] 

Upozornění:
Dalších 352 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.