Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

"Kefírka"

Autor: oskarka , 22.8.2006

35dkg polohrubé mouky


30dkg cukru krupice (já dávám míň, tak 20-25)


1 vejce


1 vanilkový cukr


2 lžíce kakaa


1 lžička jedlé sody


sklenička oleje


1/2litru kefíru nebo zkyslého mléka


 


Všechno zamíchat, nalít do pekáčku (já nevysypávám, dávám pečící papír). Peču cca při 180st. ale čas nevím, peču jí už automaticky a když se mi zdá hotová tak píchám párátkem nebo špejlí :-)


Na teplou buchtu dávám kupovanou polevu (takovou tu co se dá v pytlíku do vody rozpustit), ale mám po babičce i recept na polevu, která na to patří, je výtečná, ale na mě je to hodně času a práce :-))):


6dkg 100% tuku a 4dkg másla rozehřát a přidat 15dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce solamylu a 2 lžíce mléka.


 


Je fakt výtečná, klasická "mokřanda", žádná "dusivka" :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 794 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.