Mirka+2mláďata
Na tuto marmeládu použijeme spíše měkčí plody
1 kg hrušek, 1 kg Korunního cukru želírovacího, 1/8 l vody, pár kousků hřebíčku Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na plátky. Slupky ponecháme. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou. Pak směs rozetřeme přes jemné síto (já jsem jen rozmixovala), přidáme Korunní cukr želírovací, hřebíček a všechno vaříme 4 - 8 minut. Když máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek. Pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová. Jestliže ne, vaříme dál a zkoušku zopakujeme. Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned uzavřeme.
Tohle je vítězný recept, zkoušela jsem celkem 3 recepty, a tenhle byl nejlepší, ale určitě to bylo tím hřebíčkem, protože ten tomu dodá takovou příjemnou chuť a vůni. Možná to tak nevypadá, ale je to rychlé.
|