Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Solamylové cukroví

Autor: cerven05 , 13.11.2006
Ingredience


  • 30 dkg hladké mouky

  • 20 dkg solamylu

  • 20 dkg moučkového cukru

  • 30 dkg rostlinného tuku (hera)

  • 2 žloutky

  • šťáva z jednoho citrónu nebo 3 lžičky citronky

  • rybízová marmeláda (nejlépe domácí)

  • čokoláda na vaření

Postup:

V míse smícháme rukou mouku, solamyl, cukr, přidáme nakrájený tuk a žloutky a citonovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude-li to přes noc).


Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučené podložce pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (sudý počet), které pokládáme na tukem vymazaný plech (případně vyložený pečícím papírem). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8- 10 minut. Pozor - cukroví musí být i po upečení velmi světlé. Vychladlé tvary spojujeme rybízovou marmeládou a pomocí mašlovačky zdobíme čokoládou.

Pozn. na závěr - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 692 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.