Krásně nasekané ořechy Když používáme na nasekání ořechů, mandlí, oříšků apod. kuchyňský robot, před pulzováním přidáme k ořechům vždy 2 lžíce pískového cukru. Pak jsou krásně nasekané a ne kašovité.
Jak na med Pokud přijde do receptu med, namočíme nejprve lžičku do kuchyňského oleje a pak med krásně ze lžičky sklouzne.
Jak na pár kapek z citronu Pokud potřebujeme na dochucení jídel jen pár kapek citronu, nemusíme jej překrajovat. Uděláme jen malý otvor párátkem a vymačkáme požadované množství. Plod pak nevysychá, neplesniví a může se použít i za několik dní.
Rozinky Rozinky, které delším skladováním vyschly, krásně změknou namočíme-li je na 30 minut do citronové šťávy
Strouhání citronu Kůru z chemicky neošetřovaného citronu strouháme tak, že pod struhadlo připevníme kousek pergamenového papíru. Kůra se na něm zachytí, dá se snadno sejmnout a struhadlo neucpe
Šlehání sněhu Sníh z bílků bude pěkně tuhý, pokud bílky předem hodně vychladíme. V žádném případě se však do bílků nesmí dostat část žloutku. Také tempo šlehání je rozhodující – začínáme zvolna a poté neustále zrychlujeme.
Vánoční linecké cukroví Vánoční linecké cukroví, jedno kolečko plné, druhé děravé. Abychom nemuseli počítat, vykrájíme jen plná kolečka, dáme na plech a jednu řadu necháme plných koleček a druhou, až na plechu vykrojíme. Dokonce pak nemáme problém s poškozením při přenášení vykrájených na plech
Vejce za pár minut k použití Pokud zapomeneme vyndat vejce, které mají mít hned pokojovou teplotu, dáme je do mísy a zalijeme teplou vodou z kohoutku. Za pár minut jsou připravena k použití.
Další rady a tipy jsou zde http://recepty.atlas.cz/rady_tipy.asp?page=1 |