Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Jak nakupovat výbavičku I.

Autor: Amazonka 4D , 27.2.2007

Jak nakupovat výbavičku:


 


S rozmyslem J


Miminko je po porodu docela malinké,takže vůbec není na škodu mít 50-56 velikosti.Mě se nejlíp osvědčily overaly,bude jich potřeba dost,pokud bude miminko blinkat,ale odpadne starost o dva kusy oděvu.


Dále jsou potřeba svršky,podle počasí i v létě může být chladno,nejlíp vrstvit jako cibulku (pak se to dá snadno oloupat),takže bavlněné kalhotky,kabátek (mikina),a na to třeba flísová soupravička.Čepička taky dospod bavlněná .Ponožtičky stačí teplé froťáčky.No a pak deka.Podle toho si snadno spočítáme,kolik a jakou velikost budeme potřebovat.Když má mimi první měsíc 56,pak dva až tři měsíce 62,a dále 68,do půl až ¾ roka.


 


Na spaní:


Do postýlky toho nemusí být moc,matrace…kvalitní,ale to už je dneska i molitan (nějaký tvrzenější,než byl),nebo je prima matrace sendvič z www.spisladce.cz.


Prostěradlo...lepší Jerzej,než froté,a přes něj velkou Tetra osušku.Já jsem tedy ještě zakoupila podložku pod prostěradlo z ovčí vlny www.dvojvlna.cz a jsem (teda Anča) moc spokojená.


Pak deka,stačí jedna španělka,buď povlíknutá,nebo později bez…..mantinel,jednak zaujme zrak miminka a jednak pak poslouží jako ochrana končetin před provlíknutím,a hlavy před nárazem.Nemusí být žádná peřinka,ani jiná prošívaná deka…miminku je pak zbytečně horko,navíc může nacouvat pod a udusit se.


Prima je mít vychytaný kolotoč,ale stačí tak od 3 měsíců,dřív ho stejně mimčo nevidí. Taky jsem pro monitor dechu,ale to už záleží na každé z nás,já se aspoň vyspala.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 293 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.