míra "hrnek" = 1/4 l hrnek
2 hrnky plohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 3 vejce 1 prášek do pečiva 2-3 lžičky kakaa (Holandského kakaa stačí míň - je tmavší) 1/2 čokolády na vaření "od oka" rozinky (doporučuju naložené v rumu) tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Mouku, prášek do pečiva, olej, mléko, rozinky, vejce vložíme do mísy, dobře promícháme a první polovinu těsta (bílou) vlijeme do hrubou moukou vysypané a tukem vymazané formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a taktéž nalijeme do formy(špejlí jemně promícháme, aby se protnuly barvy). Potom nahoru poklademe kousky čokolády na vaření, které mírně druhým koncem vařečky zastrkáme dovnitř-stačí mírně, protože při pečení kousky spadnou níž a zapečou se tzn. neroztečou se (viz foto). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35-45 minut. Po vytažení klasickou formu odpaříme ve studené vodě, vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Potom pocukrujeme a rozkrájíme. |