Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Bábovka se zapečenou čokoládou. (RYCHLÁ)

Autor: zerat , 2.6.2007

míra "hrnek" = 1/4 l hrnek

2 hrnky plohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
3 vejce
1 prášek do pečiva
2-3 lžičky kakaa (Holandského kakaa stačí míň - je tmavší)
1/2 čokolády na vaření
"od oka" rozinky  (doporučuju naložené v rumu)
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy


Mouku, prášek do pečiva, olej, mléko, rozinky, vejce vložíme do mísy, dobře promícháme a první polovinu těsta (bílou) vlijeme do hrubou moukou vysypané a tukem vymazané formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a taktéž nalijeme do formy(špejlí jemně promícháme, aby se protnuly barvy). Potom nahoru poklademe kousky čokolády na vaření, které mírně druhým koncem vařečky zastrkáme dovnitř-stačí mírně, protože při pečení kousky spadnou níž a zapečou se tzn. neroztečou se (viz foto). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35-45 minut. Po vytažení klasickou formu odpaříme ve studené vodě, vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Potom pocukrujeme a rozkrájíme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1293 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.