Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Rady ze STOBU

Autor: Renata5 , 18.10.2007

Naučte se poslouchat své tělo.


„Tělo chce spát, ale já si dám kafe…. Jsme dva J


Pomalé jedení


Trénink je všechno! I květák není nic jiného, než zelí pořádně vytrénované. (Mark Twain)


Glykémie = hladina cukru v krvi


 


Techniky nácviku zpomalení jídla


1/ Neberte si do úst druhé sousto, dokud první nerozkoušete a nespolknete.


2/ Nenabírejte příborem, dokud nemáte rozkousané a spolknuté sousto předešlé.


3/ Po určitém počtu soust si na chvíli odpočinte, konverzujte.


4/ Občas si určete, kolikrát budete sousto žvýkat.


5/ V průběhu jídla odkládejte příbor na talíř.


6/ Vnímejte kvalitu, chuť a vůni jídla.


7/ Zkuste být vždy poslední, kdo skončí s jídlem.


Zajímavost: Mozek pozná, že jste najedeni, až za 20min po jídle!


                    Jídlo „leze“ do žaludku hltanem rychlostí 4cm za vteřinu.


 


Uzeniny


Tučné, slané, uzené, dusitanové soli (éčka, nitrosamin-karcinogen, vzniká při trávení ve střevě)


 


Éčka se do uzenin přidávají proto, že je vše tak prosycené kouřem, že ani bakterie to nechtějí jíst, tak aby to nějak vypadalo na oko.


Karcinogenita spáleného masa je horší než karcinogenita kouře.


 


Mléko je jídlo. Konzumujeme ho samostatně.


Kysané výrobky – probiotické kultury chcípnou pod 2% tuku


Sojové mléko – pouze ve složení ze sojového prášku


 


Maso – max. 2x týdně, krůtí maso a ryby (baltické, studenomořské, mají hodně omega3 a omega6 mastných nenasycených kyselin)


 


 


Vejce – ve vajíčku je vše od A do Z pro kompletní stavbu tkání. Jen má velice moc cholesterolu. Syrové vejce nejíme nikdy, ani do krému.


Kuře i vejce jsou salmonelové. Salmonela nevydrží +70st ale vydrží -18st. Každých 20min se bakterie salmonely množí.


POZOR! Oxidovaný cholesterol – vejce smažené na pánvi – příšerně agresivní.


 


Pečivo.


Toustový chléb – bílý – mouka, tmavý – obarvená mouka.


Nejlepší je klasický kminový chléb, pak moskva a občas finský. Ostatní semínkové a celozrnné výrobky jsou hodně přibarvovaná obyč. Mouka.


 


Co mazat na chleba?


Občas obyč.máslo, svátečně sádlo se škvarkama, margarín NE, nejlepší je rama a flora.


Na pečení Hera, zlatá Haná – nejhorší je Stella


Smažení-rama coulinaise, nejhorší je ceresoft a omega


 


Redukční dieta - 50-100kj / kg ideální váhy na den (při bmi 25)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 660 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.