Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 50 [Dalších 10 >>] 
 Je mi dvanáct a půl měsíce a naučila jsem se spoustu nových věcí :-)Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

16.10.2012

Jsem malá všetečka a průzkumnice a neustále zkouším a poznávám nové věci. Každý den se teď naučím něco nového. V poslední době jsem se například naučila pomáhat při oblékání. Když mi mamka obléká tričko, tak pomáhám a nastavuju ručičky. Taky si hraju s panenkou, které dělám malá a dávám jí pusinky :-) Umím postavit komín ze čtyř kostiček. Potom se mi většinou zbortí. Zkouším to ale znovu a znovu :-) Vím, že s kartáčem na vlasy se učešu a kartáček na zuby patří do pusinky a zkouším se česat a čistit si zuby. Legrace byla, když jsem si nedavno na jedné návštěvě spletla košťátko s hřebínkem a chtěla jsem se s ním učesat :-) Už mi taky jde bumbání z lahvičky s brčkem. Dávám našemu Chlupáčkovi jako misku s papáním a říkám při tom "na" :-) A taky si vezmu dálkový ovladač na televizi a říkám mu "ne ne". To mám od táty, protože mi zakazuje si s ovladačem hrát, tak opakuju, co slyším od něj :-) Od mamky jsem se naučila dělat Kovej, kovej, kováříčku. Plácám si při tom do nožičky. Vím co jsou a kde mám ponožky a boty. Ponožky si moc ráda sundavám a botám říkám "bo" :-) Stále si moc ráda hraju s míčem. Už ho nejenom posílám, ale zkouším ho i házet :-) Nejraději mám teď takový větší, nafukovací. A ještě jednu lumpárnu jsem se nedavno naučila. Umím si ve vaně pustit vodu. Nesmím to ale dělat a tak mě brácha poctivě hlídá a občas na mě žaluje :-) Jinak mě má ale moc rád a hraje se mnou na honěnou na čtyřech kolem stolu :-) Jsem opravdu veliká průzkumnice a svůj zvědavý nos strčím všude. A tak jsem například vlezla i bráchovi do hradu a chtěla jsem si hrát na princeznu, nebo neustále lezu na reprák k počítači, na židličku, ze které jsem sice už několikrát slítla, ale přesto mě to neodradí a lezu tam zase :-) A představte si, že se mi už podařilo dostat i do sušičky a nebo pod kamna, kde máme zásobník na dřevo :-) Úplnou novinkou dnešního dne je, že jsem se konečně naučila slézat z postele. Dřív jsem to brala dolů po hlavě. Teď už vím, že se musím otočit na bříško a nejdřív spustit dolů nožičky :-)

V poslední době jsem ochutnala několik nových dobrůtek :-) Hlavně ty nezdravé mi moc chutnají :-) Od bráchy jsem vyškemrala brambůrky. Minulý víkend, když jsme pekli s kamarády buřtíky, tak už mi nestačila jen kůrka chleba, ale vyloudila jsem si i kus buřta :-) A opravdu hóóódně mi chutná šunka. Většinou bych ráda jedla to, co vidím u druhých. A tak jsem nedavno tátovi snědla téměř celý pudink :-) Když baštím rohlík, tak nejsem lakomá a ráda nakrmím i mámu :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 16.10.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Byl mi 1 rokAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

1.10.2012

Tak roku jsem sice neutekla, ale jinak jsem malá i šikovná :-))) Své první narozeniny jsem oslavila spolu s bráchovými šestými narozeninami. Sjela se na tu slávu celá naše rodina. Měla jsem vlastní dortík s Kittynkou a dostala jsem svůj první kočárek. Vlastně hned dva :-) A taky prima stoleček, u kterého si neustále stoupám a zkouším s ním chodit. Líbí se mi, jak hraje, mluví a zpívá :-) Jo a moje Nána má taky od mých narozenin novou kamarádku :-)

Jakmile můžu, neustále šplhám někde po výškách. Vylezu v ložnici na postel, lákají mě schody, dostanu se na židličku i nahoru na stůl. Asi ze mě bude jednou horolezkyně. Když zrovna někde neobjevuju výšky, tak obcházím nábytek (nejlíp mi to jde, když se chci co nejrychleji dostat za naším Chlupáčkem :-) ) a nebo se chytnu vysavače, nového stolečku a nebo nějaké židličky a zkouším cupitat za nimi :-) Pryč jsou doby, kdy jsem se plazila. Teď už lezu o sto šest a jen tak mě někdo nechytí. Baví mě všechny možné lumpárny :-) Momentálně je asi nejoblíbenější hračkou toaletní papír v koupelně :-) Když mě mamka chvilku nehlídá, tak už tam peláším, odmotávám a odmotávám a když už mě nebaví odmotávat, tak trhám a trhám na malilinkaté kousíčky :-) A když zrovna netrhám toaleťák, tak mě hrozně baví lézt v ložnici na postel a řádit v peřinách a nebo někde pronásleduju našeho Chlupáčka :-) Miluju jízdu na skluzavce. Zatím jezdím buď s bráchou a nebo s Andrejkou od sousedů, ale vždycky si to hrozně užiju a jsem pěkně vysmátá. Moc ráda si hraju na písku. Tam se vždycky zabavím na pěkně dlouho a užívám si to. Vůbec nevadí, že jsem potom jako čuník :-) Ráda hraju s bráchou a nebo s rodiči doma na všech čtyřech na honěnou. Řechtám se u toho jako blázen. U babičky a dědy zase moc ráda lezu za gauč k topení. Při jídle si hraju s beruškovým dominem a když mi mamka řekne, abych jí dala berušku, tak podávám.

Babička mě naučila dělat "Vařila lištička..." Jakmile to někdo řekne už si připravím prstík a ručičku a může se začít vařit :-) Moc se mi líbí, když mi někdo dělá s nožičkami buď Kovej, kovej, kováříčku a nebo Šiju boty :-) Zkouším házet kostičky a kolečka do krabice s otvory a celkem se mi to i daří. Naučila jsem se říkat "ne", i když si asi zatím moc nespojuju tohle slovíčko s tím, že něco nesmím. Taky občas říkám "ha" a myslím tím "haf". Jinak na všechna zvířátka stále říkám "Be" (jako Beník) a ráda dělám "cicí" :-) Při jídle říká "ňam".

Strašně nerada se v poslední době přebaluju a dostat na mě novou plínku je téměř nadlidský výkon. Umím být pěkně paličatá a jakmile něco nechci, tak se mnou nepohnou ani heverem a dávám jim svou nespokojenost hodně hlasitě najevo.

Co se týká technických údajů, tak jsem se byla mrknout u paní doktorky, která mě naměříla 75 cm a navážila 9,32 kg. Už mám taky své první botičky velikosti č. 19. Zoubky mám stále dva. Nejspíš se brzy ukážou nějaké další nahoře, protože mám na dásničky pěkně naběhnuté. Taky zlobím v poslední době v noci se spaním a budím se i třikrát. Jinak jsem ale spíš sova. Usínám teď většinou kolem půl osmé a ráno, po nočním tahu, vydržím spát i do půl deváté :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 1.10.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Další povedené kousky :-)Anička - Jak se mi daří a co už všechno umím

10.9.2012

Jsem veliká průzkumnice a už lezu i doma na dlaždičkách a na plovoucí podlaze jako drak :-) Máma už má co dělat, aby mi stačila. Neustále lezu ke schodům a chci lézt nahoru a taky jsem se naučila vylézt na postel. Máma si myslela, že budu postel obcházet a skočila si vyčistit zuby. Jaké bylo její překvapení, když se vrátila, já seděla na posteli nahoře, držela jsem našeho Chlupáčka a nadšeně na ni volala "cicí" :-) Chlupáček je pro mě po bráchovi nejlepší kamarád. Neustále ho někde pronásleduju a chci si s ním hrát. Je to takový živý plyšáček :-) Jinak zkouším obcházet i nábytek. Nejlíp mi to jde v obýváku kolem gauče.

Mám za sebou první cyklo projížďku. Jeli jsme s bráchou, s mámou a s dědou Fandou do Libomyšle. Tady jsem poprvé ochutnala točenou červenou limonádu :-) Sápala jsem se mámě po skleničce tak dlouho, až jsem si trošičku vyškemrala :-) Jinak se mi v cyklosedačce moc líbilo :-)

Rozumím otázkám "Kde je nána"? (moje panenka), "Kde je auto?" a "Kde je balón?". Hezky si oblíbené hračky vždycky najdu. Vím, že televize se pouští dálkovým ovladačem :-) Vždycky se k němu dostanu, namířím s ním na televizi a mačkám na něm všechna možná tlačítka. Dokonce se mi už několikrát podařilo televizi zapnout :-) Když chci, umím ukázat, kde má máma pupík a nána očíčka :-) Taky jsem se naučila házet korunky do kasičky a moc mě to baví. Zabavím se u toho na pěkně dlouho. Ráda dělám "tanyny" - pohupuju se buď v sedět a nebo když stojím u nábytku. Daří se mi taky nandavat kroužky na tyč. Zatím mi jdou dobře ty veliké. Občas začínám být taky trošku paličatá. Když něco nechci, tak se mnou nic nehne :-)

A jedna nepříjemná věc. Chytla jsem svojí první rýmu. Nebylo to nic dramatického, jen si mi vůbec, ale vůbec, nelíbilo odsávání rýmy vysavačem. Máma měla co dělat, aby mě udržela. Na to jaký jsem malý špunt, mám obrovskou sílu :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 7.9.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi 11 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

31.8.2012

Je mi 11 měsíců. Mám dva zoubky - střední dolní řezáky. Na štěstí jsem o nich vůbec nevěděla. Prostě se objevily a ani trošku mě nepotrápily.

Ve stoupání už jsem profík. Stoupám si téměř pořád a všude, dokonce i v kočárku. Jen s vrácením zpátky na zem mám trošku problém. Buď žuchnu na zadeček, nebo se začnu rozčilovat, že nevím, jak zpátky a nebo zkouším své první krůčky kolem nábytku. Začala jsem konečně lézt. Lezu ale jen po trávě. Doma se stále po dlaždicích, plovoucí podlaze i po koberci zdárně plazím. Chtěla bych lézt i všude po výškách. Lákají mě schody a tak musí být naši neustále na pozoru. Když mě jistí, dokážu vylézt až nahoru do patra.

Domů jsme si pořídili nového čtyřnohého kamaráda, koťátko, kterému dal brácha jméno Chlupáček. Moc si ho přál ke svým 6. narozeninám. Jsem z něho naprosto nadšená i já. Všude ho pronásleduju a chci si s ním hrát. Občas ho ale taky chytám za ocas a trošku ho zlobím.

Stále ráda bourám komíny, jezdím s bráchy autíčky a dělám při tom "brrr" a hraju si i s panenkou, které ale spíš než "malá", dělám "bum a bác" :-) Umím házet kuličku do správného otvoru. Ostatní tvary mi zatím nejdou. Ráda si taky hraju s někým "na honěnou" na čtyřech. Dělám "paci, paci" a při loučení "pá pá" (občas to u toho i říkám). "Jak jsem veliká" ukazuju jen občas. Dávám pusinky tak, že vás spíš celé olíznu :-)

V uplynulém měsíci byla babička a děda z Chodouně s bráchou na dovolené a my jsme se starali o jejich čtyřnohé kamarády. Oblíbila jsem si obzvlášť pejska Beníka :-) Říkám mu "Be" :-) Občas říkám "Be" i našemu kocourkovi i jiným zvířátkům. Jinak říkám i "ha" (haf) a "bů". A taky jsem začala říkat "tata". Taťka je z toho celý paf :-)))

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 31.8.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi 10 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

4.8.2012

Tak už je mi 10 měsíců. Už jsem velká holka :-) Nejčerstvější novinkou je, že mám konečně první zoubek - levý dolní střední řezák. Mamka ho objevila úplně náhodou dneska. V uplynulém měsíci jsem se poprvé sama posadila a taky si občas zkouším sama stoupat o nábytek. Nejčastěji doma na gauči, na schodech a nebo když je v blízkosti máma, tak se zkouším zvedat o ni a nebo si stoupám u ní na klíně na nožičky. Chtěla bych si stoupat i v jídelní židličce a v nákupním košíku.

Jinak jsem velká pohodářka :-) V poslední době se koupu ještě raději, než dřív. Vždycky, když mě naši chtějí z vany vyndat, tak protestuju a nejraději bych se cachtala pořád. Při koupání si nejraději hraju s hadicí. Stává se ze mě taky pěkná malá čertice :-) Jakmile můžu už mířím ke kytkám a vyhazuju hlínu z květináčů. A nebo ráda kramařím pod stolkem v obývacím pokoji a vytahuju bráchovy karty. S mámou si moc ráda posílám míček a nebo bourám komíny, které mi z kostiček staví. Říkám při tom "bá" (myslím bác :-) ) Umím bouchat kostičkami o sebe a občas se zabaví tím, že je házím do krabice a potom je zase vyndavám. Na druhou stranu jsem zlatíčko, které se umí krásně zabavit samo a nevyžaduje, aby se mu stále někdo věnoval. Prozkoumávám si tak obývák a kuchyň a jsem naprosto spokojená. Ještě nedávno mi vadilo, když mě naši dali na trávu. Nepříjemně mě to šimralo a chtěla jsem se dostat rychle pryč. Teď už jsem si zvykla :-) Taky si ráda hrabu u nás na pískovišti. To mě ale musí někdo hlídat, protože bych písek chtěla ochutnat. Jsem naprosto spokojená, když si můžu hrát v blízkosti bráchy a jeho kamarádů. Děti mám ráda a vůbec mi nevadi, že jsou občas póóóřádně hluční :-) Naopak se mi to líbí, řechtám se tomu a jsem ve svém živlu :-) Mám moc ráda živá zvířátka. Nejvíc mě zajímá čtyřnohý kamarád u babičky a dědy Ben a taky nové koťátko Mourek. Než se stačím rozkoukat, tak jsou oba v trapu. Občas je ale ještě stihnu zatahat za huňaté kožichy. Benda mě většinou olízne na uvítanou :-) Začínají mě zajímat výlety do kravína, kde mají nejen kravičky a telátka, ale i koníky, slepice a prasátka.

Taky se mi pěkně rozvázal jazyk a pořád něco brebentím. Říkám "ham", ňam", "máma", "bába", "bá" (bác), "ba" (jako baf) "pá pá", "jeje", "brrrr" (říkám, když jezdím s bráchy autíčkem), "dede" nebo "tata" atd. Svoje první slovíčka ráda prokládám "indiánem", "čertíkem" a nebo si jen tak s oblibou prskám :-))) Když chci, umím ukázat "jak jsem veliká".

Rozumím otázkám "Kde je táta?" nebo "Kde je Fíla?" Vždycky se rozhlížím a hledám je :-)

Zlepšila jsem se s jídlem a momentálně krásně baštím všechno, co mi dají.

V posledním měsíci jsem si párkrát vyzkoušela nést se v krosničce. Jsem v ní moc spokojená :-) A taky se mi líbí při nákupech sedět v nákupním košíku. Jen se chci hezky koukat po směru jízdy, aby mi nic neuniklo, takže se mamce pořád otáčím :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 4.8.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bylo mi 9 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

6.7.2012

Už mi je 9 měsíců! Letěla jsem poprvé letadýlkem s bráchou a s rodiči k moři. Byla jsem moc hodná a všechno jsem zvládla na jedničku s hvězdičkou. Na dovolené jsme se s bráchou i s rodiči pořádně užili. Baštila jsem tam ráda zmrzlinku a užila si koupání v moři, které miluju i doma v bazénu a ve vaně :-) V moři mi dělal většinou společnost nafukovací lvíček a nebo jsem jen tak řádila s rodiči a bráchou. Líbily se mi vlnky. Při koupání kopu ráda nožičkama a občas taky cákám ručičkama :-) Doma v bazénu vždycky "doplavu" ke kraji, pověsím se za ruce a zakousnu do okraje :-) Naši mají ze mě velkou legraci a říkají mi "visačka" :-) Takhle totiž skutečně vydržím viset pěkně dlouho. Mám asi velkou sílu v ručičkách.

Za poslední měsíc jsem se naučila dělat "pá pá". Mávám při tom ručičkou a občas "pa pa" řeknu :-) Stává se ze mě čertík s ďáblíkem v těle, ale jsem pořád i vysmátá pohodářka a bráchy a rodičů sluníčko :-) Už i já jsem se doma naučila vyhazovat hlínu z květináčů :-) Jakmile mám příležitost, tak jsem u květináče, než byste řekli švec :-) Občas se zvednu na všechny čtyři a pohupuju se na kolínkách. Když se ale chci někam rychle dostat, tak klesnu zpátky na bříško a plazím se pěkně rychle. Určitě bych všechny fretky strčila do kapsy :-) Moc ráda se houpu na houpačce. Při procházkách v kočárku baštím ráda rohlík. Pěkně se s ním zabavím. Mám ráda všechny děti, které k nám za bráchou i za mnou chodí. Mou velkou opatrovatelkou je sousedka Andrejka, na kterou se směju jako sluníčko :-) Ráda si hraju s kostičkami. Buším s nimi o sebe a ráda bourám komíny, které mi brácha s oblibou staví. Lákají mě zásuvky a kdyby to šlo, strkala bych do nich ráda prstíky. Mamka mě ale nenechá. Taky se ráda plazívám do předsíně a oblíbená mám stále taky naše kamna, kde bych nejraději prozkoumávala staré noviny. Trošku zlobím s jídlem, hlavně s obídkem. Někdy ho krásně zbaštím a někdy by ho mamka do mě nedostala ani heverem. Za to večerní kaši, jogurty a ovocné přesnídávky baštím hezky.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 6.7.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi 8 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

30.5.2012

Je mi 8 měsíců. Měřím 69 cm a vážím 8,060 kg. Mám za sebou poslední očkování hexavakcínou, které se naštěstí obešlo bez komplikací. Zatím nemám stále žádný zub. Večer usínám kolem 19. hodiny, vstávám kolem 6. hodiny a kolem 4. hodiny se budím pravidelně na mlíčko. S jídlem jsem v pohodě. Baštím zatím všechno. Taky jsem se naučila pít z lahvičky s pítkem. Jsem stále pohodářka, téměř stále dobře naladěná, dudlík používám jen na spaní.

Za poslední měsíc jsem se zdokonalila v plazení a sezení. Kam chci, tam se dostanu buď plazením nebo válením sudů a moc ráda vyrážím na prozkoumávací výpravy. Ráno se připlazím do koupelny, kde si máma čistí zuby. Pak se plazím mrknout na bráchu do pokojíku a pak výskám a směju se, když se plazím mrknout za tátou do ložnice :-) S tátou i s bráchou mám ráda všechny lumpárny :-) Baví mě zkoumat hlavně věci zakázané, jako jsou kytky, noviny, dálkové ovladače, hračky u bráchy v pokojíku a nebo taky věci pod kamny v obýváku. Momentálně nejoblíbenější hračkou jsou Fílovi kluci v autě, kteří jezdí, hrajou a kývají při tom hlavami :-) Ty pronásleduju hrozně ráda. Začala jsem být pěkně lochtivá. Za poslední měsíc jsem se naučila "hospodo, pivo" :-) Při této hlášce bouchnu do stolu. Stále mě baví "indián", kterého umím udělat i sama se svou pěstičkou a občas se mi povede udělat "pá, pá" :-) Jsem upovídaná, nejčastěji říkám "baba, jeje, jaja, ebe" apod.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 30.5.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi sedm měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

30.4.2012

Už jsem opět o měsíc starší a je mi sedm měsíců. Tentokrát jsem byla navštívit paní doktorku jen kvůli poslední vakcíně proti Pneumokokovi. Opět jsem maličko brečela, ale po chvilce už bylo vše zapomenuto a byla jsem opět v pohodě. Naši mě tentokrát zvážili doma. Mám přibližně 7,4 kg. Příkrmy jsou na mě znát - dvojitá bradička a faldíky na nožičkách :-) Už jsem ochutnala i ovocné příkrmy a zatím mi šmakují. A minulý pátek mi babička Lenka dala můj první rohlík. Zatím si ho spíš jen tak žmoulám a hraju si s ním. Je to ale panečku bašta :-) Stejně tak mi chutnají kukuřičné křupky, které občas dlabu v kočárku. Jen jsem od nich vždycky hrozně olepená a nesnáším, když mě potom mamka čistí mokrým ubrouskem. Fuj :-( Na jídlo jsem vyměnila polohovací lehátko za jídelní židličku. Moc se mi v ní líbí a mám ráda, když baštíme spolu s bráchou :-)

Při jídle jsem se naučila prskat. Moc mě to baví a mám z toho velikou švandu :-) Taky to občas vypadá, že při jídle říkám "ham" a jako bych chtěla mamku tímhle slovíčkem popohnat, aby mě krmila rychleji :-)

Jsem opět o něco pohyblivější. Točím se na bříško a zase zpátky, otáčím se kolem dokola, když ležím na zádech, tak zvedám hlavičku, jakoby si chtěla sednout a taky se maličko plazím. Zatím zdolávám první centimetry a líp mi to klouže po plovoucí podlaze a nebo na dlaždičkách :-) Pokud mám ale něco, co mě opravdu zajímá, tak bych všechny žížaly a housenky strčila do kapsy :-) V kočárku mě baví sedět a hezky se koukat na všechno kolem sebe. Mými nejoblíbenějšími hračkami zůstávají mobil, dálkové ovladače, noviny a klíče. Taky mám ráda píšťalky a harmoniky. Do píšťalky se mi dokonce podařilo maličko fouknout a zapískat :-) Byla to ale spíš náhoda. Ráda prozkoumávám věci pod stolkem v obýváku a taky u bráchy v pokojíku. Začínám být pěkná štrachalka :-) Taky mě začíná bavit pouštět například v židličce u jídla hračky na zem a rodiče tím pěkně prohánět. Občas dělám s mámy rukou indiána :-) Mám ráda, když mi máma zpívá. Největší rošťanda jsem ráno po probuzení a večer, když bych měla spát :-)

Zatím nemám žádný zub, ale vzhledem k tomu, že brácha měl první až v necelých osmi měsících, tak ho naši zatím ani moc nehledají :-)

Jsem v celku hodná pohodářka a téměř nebrečím :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 30.4.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi půl rokuAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

30.3.2012

Je mi půl roku. Mám za sebou další návštěvu u paní doktorky. Už měřím 65 cm a vážím 6,71 kg. Dostala jsem druhou vakcínu proti Pneumokokovi. Tentokrát jsem plakala a zkazili mi náladu :-(

Největší novinkou tohoto období je, že jsem začala s příkrmy. Jako první jsem vyzkoušela večerní kašičky, které baštím už téměř čtrnáct dní. Večer mi už nestačilo mlíčko od mamky. Kašičky mi moc chutnají. Jsou to tři dny, co jsem začala baštit zeleninku. Jako první mrkvičku. U prvních lžiček jsem se trošku šklebila, ale po chvilce jsem si celkem zvykla :-) Zatím jsem vedle mrkvičky ochutnala ještě brokolici a bramboru. Mrkvička mi ale chutná nejvíc. Hlavně u brambory to skoro až vypadá, že se každou chvíli poblinkám a dávím se u toho :-( Taky jsem začala pít čajík z lahvičky. I tady to byl ze začátku trošku boj, ale dnes poprvé jsem vypila 100 ml čajíku.

Kulím se na bříško a začala jsem se vracet taky na záda. Zatím mi to jde stále líp na pravou stranu. Občas se mi povede dostat až na dlaždičky, nebo taky blíž k oblíbené kytce v květináči, která mě láká svými dlouhými listy. Krásně by se za ně tahalo :-) Když nemůžu tahat za kytku, tak alespoň vytahám všechny za vlasy, když mám možnost. Mám sílu a jde mi to na jedničku s hvězdičkou :-) Ráda bych se kulila i při koupání ve vaně a při jídle v polohovacím lehátku :-) Na břišku si vydržím hrát pěkně dlouho. Všechno musím stále pořádně prozkoumat rukama i pusou. Mou nejoblíbenější hračkou zůstávají mé nožičky a když jsou na nich ponožky, tak si ráda hraju i s nimi :-) Vedle nich jsem si oblíbila i všechny možné míčky. Chtěla bych se plazit a posunout se blíž za vším, co mě zajímá. Zatím mi to ale nejde, takže spíš něž vojáka, připomínám housenku v křeči :-) Ráno po probuzení si mě berou rodiče do postele, kde většinou řádím i s bráchou :-) Baví mě strkat mámě nebo tátovi prsty do nosu a do pusy :-) Brácha i rodiče mě vždycky spolehlivě rozesmějí :-) Stále se moc ráda koupu. Nejraději ve velké vaně spolu s Fílou. Ráda hraju hru "Kuk" a taky "Berany, berany, duc" :-) Taky miluju básničky, které mi říká máma. Nejvíc Paci, paci, pacičky, Kovej, kovej, kováříčku, Šiju boty do roboty a Vařila myšička kašičku :-) V postýlce se umím pořádně odkopat.

Opět jsem si trošku upravila spaní. Usínám už mezi 19. a 20. hodinou. V noci se už budím na mlíčko jen jednou. Po každé je to ale trošku jinak. Ráno vstávám už kolem 7.hodiny. Funguju teď tak trošku jako budík pro všechny. Se mnou nikdo nezaspí :-) Přes den spím dvakrát. Hodinku dopoledne a hodinku odpoledne.

Když mám ty malé narozeninky, tak jsem dostala prima dárek - dětskou houpačku do pokojíku. Poprvé jsem se v ní dneska zhoupla a moc se mi to líbilo. Byla jsem pěkně vysmátá :-) Brácha už se těší, jak mě pořádně pohoupe. Snad mu nevyskočím až do nebe :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 30.3.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bude mi 5 měsícůAnička - Jak se mi daří a co už všechno umím

28.2.2012

Mých pět měsíců už tluče pomalu na dveře, a tak jsem byla opět navštívit paní doktorku, která mě změřila a zvážila. Měřím už 63 cm a vážím 6,18 kg. Opět jsem dostala další včeličku, tentokrát Prevenar 13 proti pneumokokovi. Tentokrát jsem ani moc neplakala a během chviličky jsem o ničem nevěděla. Paní doktorce jsem se moc líbila :-) Prý jsem jako ze žurnálu a míry mám tak akorát :-) Taky jsem se na ní smála o sto šest a chtěla jsem si s ní povídat :-)

Za uplynulý měsíc se toho zase hodně událo. Zdokonaluju se v otáčení na bříško. Na bříšku sahám po hračkách a hraju si s nimi. Začala jsem se malinko posouvat v postýlce a na dece, a tak mě máma občas najde otočenou úplně jiným směrem, než by čekala. Pořádně jsem mamku překvapila, když se mi jednou podařilo přetočit na bříško i v postýlce :-) Občas se snažím podsunout kolínka pod tělo, ale to mi zatím moc nejde. Většinou to skončí nosem zabořeným do podložky :-) S oporou vydržím chvíli sedět. Jsem hrozně zvědavá ženská a nic mi nesmí uniknout, dokonce ani při jídle. Dřív by mi snad bylo jedno, kdyby hned vedle mě stříleli z děla, ale teď mám ráda na mlíčko svůj klídek :-) Začala jsem rozlišovat cizí lidí a jsem hrozný "mamásek" :-) Jakmile se mi máma ztratí z dohledu a není poblíž alespoň táta nebo Fíla, tak začínám natahovat. Ruku v puse mám strčenou téměř pořád. Dokonce se s ní dokážu dokulit i na bříško. Prostě to mám "na háku" :-) Mám několik opravdu oblíbených hraček. Nejraději mám ty, které vydávají nějaké zvuky. Patří mezi ně hrací a mluvící pejsek, zpívající Čmelda, chrastící beruška, vibrující lvíček a špendlík, který se mi hezky drží. Pořád mám moc ráda, když se díváme s mámou na sebe do zrcadla :-) Taky se mi moc líbí nová hra - Kde je Aňa? Kuk, tady je :-) To se potom řechtám o sto šest :-) Mám moc ráda lumpárny, které se mnou provádí táta. I těm se řechtám jako blázen :-) Jsem stále víc a víc ukecanější. "Vyprávím" bráchovi, když se chce zrovna koukat na pohádku, mámě celou cestu na nákup a nebo tátovi, když by rád sledoval zprávy :-) Téměř nepláču. I v noci vím, že stačí trošku "zahýkat" a mamka už je u mě :-) Každý večer se těším na koupání. Začala jsem cákat nožičkama :-) Nemám ráda, když mi máma čistí nos a když mi stříhá nehty na rukou i na nohou (nebrečím, ale kroutím se u toho jako žížala) :-(

Trošku se mi posunulo noční spaní. Usínám kolem 21 hodiny, vzbudím se na svačinku mezi 4 a 5 hodinou a vstávám mezi 8 a 9 hodinou. Přes den už spím pouze dvakrát, poprvé hodinku kolem 11 hodiny a po obědě dám ještě venku v kočárku dvě hodinky.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 28.2.2012| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 50 [Dalších 10 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.