|
Deník Maso
Články 1 až 5 z 5
|
Ingredience: 6 plátků krkovičky 1-2 cibule mražená zelenina pod svíčkovou hořčice 2-3 kyselé okurky (obměna žampiony) hladká mouka citronová šťáva sádlo nebo olej
Postup přípravy: Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky. Příloha: knedlík, brknedlík, rýže |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 2.11.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
kysané zelí - 1-2 sáčky
maso
20dkg slaniny
04,4 -0,5 vody
lžíce tuku
2 cibule
sladká a pálivá paprika
Pekáč pokryjeme zelím, na ně dáme cibuli na půlkolečka a slaninu na plátky, na to nasolené kuře, posypeme paprikou, poklademe plátky slaniny a komu zbylo, posype ještě zelím. Dáme tuk a trochu podlejeme. Pečeme 1 a půl hoďky ve “střední” troubě. V mezičasech odbíháme podlévat. K Maryše podáváme bramborový knedlík. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 6.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
naporcované kuře (já používám jen stehna) pytlík mražené zeleniny (zelenina s brokolicí, kukuřicí) 2 lžíce ceres softu 2 lžíce tuku na pečení (něco jako Lira, Hera, žlutá Omega) koření gyros nebo obdobné, nebo aspoň sladká paprika, pepř, tymián, bazalka 2 cibule
Ceres soft, cibuli na půlkolečka, pokryjeme dno pekáče. Na to položíme okořeněné kuře (před solením propíchám vidličkou) a poklademe plátky Liry. Dáme péct, po 10 - 15 min. podlejeme 3 - 4 dcl vody a pečeme 40 min. (maso poléváme výpekem). Pak přihodíme zmraženou zeleninu zamícháme a maso dáme na zeleninu pečeme 20 min, až je zlatá kůrka. (doba pečení se různí podle druhu trouby). |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Taťkův guláš (z rodinky) | Maso |
|
80 dkg cibule 1kg masa 1 balíček sladké papriky 1 kávovou lžičku koření Divočina (dodá tmavou barvu) 2 kostky Masoxu 2 malé sušené feferonky 2 střední stroužky česneku sůl |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
5 středních cibulí nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku, nebo větší zapékací mísy, kterou předtím lehce vylijeme olejem. Na cibulku přidáme na kostky nakrájené 1 kg vepřové kýty (nebo plecka), osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek podle chuti (já dávám celou hlavičku). Navrch nakrájíme na kolečka (nebo půlkolečka) 3/4-1 kg točeného libového salámu (používám slovenský). Na tyhle 3 vrstvy (cibule, maso, salám) "naleju" 1 skleničku kečupu a 1 skleničku čertovské omáčky. Do skleniček přidám ještě trochu vody, aby se sklenice vypláchly a použiju je na podlití - podlévá se hned, než se dá dobrota do trouby! Celý pekáček vrazím do trouby a 3/4 hodiny nechám péct bez jakéhokoliv zásahu!!!! Po 3/4 hodině pekáček vyndám, celé to promíchám (aby se smísilo maso, cibule a salám dohromady) a klidně ještě tak půl hodinky nechám v troubě - já to vyndavám z trouby až poté, co mi "omáčka" začne na okrajích zapékací misky dělat "černé puchýřky".
Úplně nejlepší je to s krásně měkkým a voňavým chlebem a zapíjet pochopitelně pivem - nejlépe Plzeňským:o)))))!!! |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 5 z 5 |
|