Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Maso


 Články 15 z 5 
 Krkna na zeleniněMaso

Ingredience:
6 plátků krkovičky
1-2 cibule
mražená zelenina pod svíčkovou
hořčice
2-3 kyselé okurky (obměna žampiony)
hladká mouka
citronová šťáva
sádlo nebo olej

Postup přípravy:
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.
Příloha: knedlík, brknedlík, rýže

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 2.11.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře MaryšaMaso

kysané zelí - 1-2 sáčky

maso

20dkg slaniny

04,4 -0,5 vody

lžíce tuku

2 cibule

sladká a pálivá paprika

Pekáč pokryjeme zelím, na ně dáme cibuli na půlkolečka a slaninu na plátky, na to nasolené kuře, posypeme paprikou, poklademe plátky slaniny a komu zbylo, posype ještě zelím. Dáme tuk a trochu podlejeme. Pečeme 1 a půl hoďky ve “střední” troubě. V mezičasech odbíháme podlévat. K Maryše podáváme bramborový knedlík.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 6.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na zeleniněMaso

naporcované kuře (já používám jen stehna)
pytlík mražené zeleniny (zelenina s brokolicí, kukuřicí)
2 lžíce ceres softu
2 lžíce tuku na pečení (něco jako Lira, Hera, žlutá Omega)
koření gyros nebo obdobné, nebo aspoň sladká paprika, pepř, tymián, bazalka
2 cibule

Ceres soft, cibuli na půlkolečka, pokryjeme dno pekáče. Na to položíme okořeněné kuře (před solením propíchám vidličkou) a poklademe plátky Liry. Dáme péct, po 10 - 15 min. podlejeme 3 - 4 dcl vody a pečeme 40 min. (maso poléváme výpekem). Pak přihodíme zmraženou zeleninu zamícháme a maso dáme na zeleninu pečeme 20 min, až je zlatá kůrka. (doba pečení se různí podle druhu trouby).

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Taťkův guláš (z rodinky)Maso

80 dkg cibule
1kg masa
1 balíček sladké papriky
1 kávovou lžičku koření Divočina (dodá tmavou barvu)
2 kostky Masoxu
2 malé sušené feferonky
2 střední stroužky česneku
sůl

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žváňská (od Oskarky)Maso

5 středních cibulí nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku, nebo větší zapékací mísy, kterou předtím lehce vylijeme olejem. Na cibulku přidáme na kostky nakrájené 1 kg vepřové kýty (nebo plecka), osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek podle chuti (já dávám celou hlavičku). Navrch nakrájíme na kolečka (nebo půlkolečka) 3/4-1 kg točeného libového salámu (používám slovenský). Na tyhle 3 vrstvy (cibule, maso, salám) "naleju" 1 skleničku kečupu a 1 skleničku čertovské omáčky. Do skleniček přidám ještě trochu vody, aby se sklenice vypláchly a použiju je na podlití - podlévá se hned, než se dá dobrota do trouby! Celý pekáček vrazím do trouby a 3/4 hodiny nechám péct bez jakéhokoliv zásahu!!!! Po 3/4 hodině pekáček vyndám, celé to promíchám (aby se smísilo maso, cibule a salám dohromady) a klidně ještě tak půl hodinky nechám v troubě - já to vyndavám z trouby až poté, co mi "omáčka" začne na okrajích zapékací misky dělat "černé puchýřky".

Úplně nejlepší je to s krásně měkkým a voňavým chlebem a zapíjet pochopitelně pivem - nejlépe Plzeňským:o)))))!!!

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.4.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 15 z 5 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.