|
Deník Těstoviny
Články 1 až 4 z 4
|
Gnochi s kuřecím masem a špenátem | Těstoviny |
|
1 balení Gnochů - nejlevněji se dají sehnat v Plusu (balení cca 19 korun), jsou trvanlivé, ostaní jsou tak 2x dražší a jsou chlazené, prodavají je u těstovin 1-2 plátky kuřecích prsou - nakrájet na drobné kousky 1-2 cibule dle chuti - nakrájet na drobno 1 balení špenátu - ne protlak, je to lepší s tím drceným česnek
Gnochi se uvaří ve vroucí osolené vodě dle návodu (cca 5 minut). Na oleji v pánvi se zpění cibulka přidá se kuřecí maso a orestuje se a přidá trochu soli. Když je maso měkké hodí se tam špenát, dosolí se podle chuti a přidá česnek, též dle chuti, a chvíli se to nechá podusit. Když je hotovo podává se s uvařenýma Gnochama, na talíři možno posypat strouhaným sýrem. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 2.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mušličky se zelím | Těstoviny |
|
20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule sáček kysaného zelí
Cibuli na kostičky osmahneme na tuku v pekáči a přidáme na kostičky kabanos. Uvaříme těstoviny (osolit!!-dávám na 3 litry vody a pytlík těstovin 3 čajové lžičky soli), nejlepší je uvařit a nechat ve vodě ještě 5 minut dojít. Zcezené mušličky promícháme s kabanosem a dochutíme (pepř, sůl nebo vegeta-trochu). Kysané zelí nakrájíme a přimícháme (někdo to má raděj bez zelí, takže to chce ochutnat obojí).
Mušličky se zeleninou
20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule pytlík zeleniny (např.s kukuřicí a brokolicí)
Postup stejný jako výše, jen po osmahnutí kabanosu přihodíme ještě zeleninu, stačí ji prohřát, pak zamícháme s mušličkami. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 17.6.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Omáčky na těstoviny | Těstoviny |
|
SMETANOVO ŠUNKOVÁ OMÁČKA na másle jemně osmahnu šunku, nakrájenou na tenoulinké nudličky, přileju asi 1 dcl smetany nebo šlehačky (pokud máš více strávníků, tak více), nechám povařit a přidám tavený sýr, který omáčku zahustí. A pak už podle chuti opepřím, dám vegetu a sušenou bazalku.
ŽAMPIONOVO SMETANOVÁ OMÁČKA na másle osmahnu žampióny, dám trošku vody a soli a necháme žampiony trošku podusit, pak přidáme smetanu nebo šlehačku a tavený sýr.
SÝROVÁ OMÁČKA na másle osmahnu cibulku na jemno a česnek na plátky, zaliju smetanou a opět tavený sýr.
MASOVÁ OMÁČKA S LEČEM na oleji osmažím cibulku a česnek, přidám mleté maso, ochutím nějakým kořením a vliju malé sterilizovné lečo a podusím.
SALÁMOVÁ OMÁČKA na oleji osmažím cibulku a přidám nakrájený salám (nebo) a zaleju kečupem.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Špagety s mletým masem | Těstoviny |
|
špagety velký kečup měšťanské mleté maso (krůtí) - nebo jiné mleté cibule ceres soft sůl, koření Pizza česnek, trocha hladké mouky strouhaný tvrdý sýr
Na tuku osmažíme cibulku a přidáme mleté, osolíme, okořeníme a necháme maso rozpadnout až se sype (u krůtího dáváme víc tuku). Zalejeme zředěným kečupem (1/2 skleničky od kečupu vody) a necháme provařit. Uděláme trochu záklepky a zahustíme. Dochutíme ještě kořením a třeným česnekem. Na talíři můžem posypat strouhaným sýrem. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 24.11.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 4 z 4 |
|