Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Těstoviny


 Články 14 z 4 
 Gnochi s kuřecím masem a špenátemTěstoviny

1 balení Gnochů - nejlevněji se dají sehnat v Plusu (balení cca 19 korun), jsou trvanlivé,
                           ostaní jsou tak 2x dražší a jsou chlazené, prodavají je u těstovin
1-2 plátky kuřecích prsou - nakrájet na drobné kousky
1-2 cibule dle chuti - nakrájet na drobno
1 balení špenátu - ne protlak, je to lepší s tím drceným
česnek

Gnochi se uvaří ve vroucí osolené vodě dle návodu (cca 5 minut).
Na oleji v pánvi se zpění cibulka přidá se kuřecí maso a orestuje se a přidá trochu soli. Když je maso měkké hodí se tam špenát, dosolí se podle chuti a přidá česnek, též dle chuti, a chvíli se to nechá podusit. Když je hotovo podává se s uvařenýma Gnochama, na talíři možno posypat strouhaným sýrem.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 2.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mušličky se zelímTěstoviny

20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový)
1 pytlík nevaječných mušliček
3 lžíce tuku (ceres soft)
1 větší cibule
sáček kysaného zelí

Cibuli na kostičky osmahneme na tuku v pekáči a přidáme na kostičky kabanos.
Uvaříme těstoviny (osolit!!-dávám na 3 litry vody a pytlík těstovin 3 čajové lžičky soli), nejlepší je uvařit a nechat ve vodě ještě 5 minut dojít. Zcezené mušličky promícháme s kabanosem a dochutíme (pepř, sůl nebo vegeta-trochu). Kysané zelí nakrájíme a přimícháme (někdo to má raděj bez zelí, takže to chce ochutnat obojí).

Mušličky se zeleninou

20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový)
1 pytlík nevaječných mušliček
3 lžíce tuku (ceres soft)
1 větší cibule
pytlík zeleniny (např.s kukuřicí a brokolicí)

Postup stejný jako výše, jen po osmahnutí kabanosu přihodíme ještě zeleninu, stačí ji prohřát, pak zamícháme s mušličkami.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 17.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Omáčky na těstovinyTěstoviny

SMETANOVO ŠUNKOVÁ OMÁČKA na másle jemně osmahnu šunku, nakrájenou na tenoulinké nudličky, přileju asi 1 dcl smetany nebo šlehačky (pokud máš více strávníků, tak více), nechám povařit a přidám tavený sýr, který omáčku zahustí. A pak už podle chuti opepřím, dám vegetu a sušenou bazalku.

ŽAMPIONOVO SMETANOVÁ OMÁČKA na másle osmahnu žampióny, dám trošku vody a soli a necháme žampiony trošku podusit, pak přidáme smetanu nebo šlehačku a tavený sýr.

SÝROVÁ OMÁČKA na másle osmahnu cibulku na jemno a česnek na plátky, zaliju smetanou a opět tavený sýr.


MASOVÁ OMÁČKA S LEČEM na oleji osmažím cibulku a česnek, přidám mleté maso, ochutím nějakým kořením a vliju malé sterilizovné lečo a podusím.


SALÁMOVÁ OMÁČKA na oleji osmažím cibulku a přidám nakrájený salám (nebo) a zaleju kečupem.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 28.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špagety s mletým masemTěstoviny

špagety
velký kečup
měšťanské mleté maso (krůtí) - nebo jiné mleté
cibule
ceres soft
sůl, koření Pizza
česnek, trocha hladké mouky
strouhaný t
vrdý sýr

Na tuku osmažíme cibulku a přidáme mleté, osolíme, okořeníme a necháme maso rozpadnout až se sype (u krůtího dáváme víc tuku). Zalejeme zředěným kečupem (1/2 skleničky od kečupu vody) a necháme provařit. Uděláme trochu záklepky a zahustíme. Dochutíme ještě kořením a třeným česnekem. Na talíři můžem posypat strouhaným sýrem.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 24.11.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 14 z 4 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.