|
Deník Bezmasé pokrmy (nebo pokrmy s uzeninou)
Články 1 až 5 z 5
|
Francouzské hranolky | Bezmasé pokrmy |
|
pytlík hranolek 1 kg velká konzerva sterilovaného hrášku 2 vajíčka vařená 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř žampiony ve slaném nálevu 20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky 2 vajíčka syrová kysaná smetana 2 lžíce plnotučné hořčice trocha mléka nebo vody (ředidlo)
Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami. Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Guláš s bílou fazolí | Bezmasé pokrmy |
|
plechovka bílých fazolí 200 g uzeného nebo 500 g uzených žeber 2 lžíce tuku 1 velká cibule 2 lžíce hladké mouky 2 lžičky sladké a 1/2 pálivé papriky pažitka.
Fazole povaříme s bobkovým listem doměkka. Mezitím v papiňáku uvaříme uzené maso. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vývarem z uzeného masa. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme fazole, promícháme a ochutíme solí a pažitkou. Maso nebo uzeninu nakrájíme na kostky a rovněž vmícháme do pokrmu. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Guláš s červenými fazolemi | Bezmasé pokrmy |
|
20 dkg kabanosu (lepší je špekový, zbojnický nebo špekáček) 2 cibule plechovka červených fazolí 3 brambory sladká paprika 1 kozí roh 2 lžíce ceres softu sůl, drcený kmín, majoránka
Cibuli na kostičky nakrájenou osmahneme do růžova, přihodíme kabanos necháme pustit omastek, přidáme nakrájený kozí roh, sladkou papriku, koření, sůl, lehce osmahneme a zalejeme vodou z fazolí. Doplníme vodou do 1,5 litru a vaříme do změknutí brambor, pak přidáme fazole a zahustíme záklepkou (voda rozmíchaná s hladkou moukou), dochutíme a necháme provařit. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kilo hladké mouky půl litru mléka kostku droždí bílý jogurt lžička soli lžička sody 4 lžíce oleje
Zpracujete do klasického kynutého těsta spolu s bílým jogurtem, lžičkou soli, lžičkou sody a 4 lžícemi oleje. Zpracované těsto zakryjete fólií, uložíte do ledničky a používáte nejdříve za čtyři hodiny. Stejně tak se ale dá vytáhnout třeba za týden – nic se s ním nestane, ani když si vždy „uždíbnete“ potřebné množství a ostatní necháte „napodruhé“. Těsto se neválí válečkem, ale vytahuje v ruce do jakési placky. Smaží se na pánvi ve vysoké vrstvě tuku (na dva prsty) a po pár minutách se obrátí.
Na potření nešetřete česnekem (klidně celou hlávku), přidejte vegetu, sůl, chilli – to celé poduste na trošce másla s opatrným mícháním vařečkou. Jinak se původně maďarské langoše dají natřít celkem čímkoli: kečupem, marmeládou, povidly, tvarohovou pomazánkou posypanou bylinkami... |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 18.3.2010 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zaziky pro 4 | Bezmasé pokrmy |
|
1 tvaroh
2 jogurty 150g
1 kysaná smetana
1/2 okurky salátovky nastrouhat nahrubo
1 stroužek česneku
sůl
pepř
kopr |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 23.6.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 5 z 5 |
|