Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Bezmasé pokrmy
(nebo pokrmy s uzeninou)


 Články 15 z 5 
 Francouzské hranolkyBezmasé pokrmy

pytlík hranolek 1 kg
velká konzerva sterilovaného hrášku
2 vajíčka vařená
1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř
žampiony ve slaném nálevu
20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky
2 vajíčka syrová
kysaná smetana
2 lžíce plnotučné hořčice
trocha mléka nebo vody (ředidlo)

Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami.
Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Guláš s bílou fazolíBezmasé pokrmy

plechovka bílých fazolí
200 g uzeného nebo  500 g uzených žeber
2 lžíce tuku
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké a 1/2 pálivé papriky
pažitka.

Fazole povaříme s bobkovým listem doměkka. Mezitím v papiňáku uvaříme uzené maso. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vývarem z uzeného masa. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme fazole, promícháme a ochutíme solí a pažitkou. Maso nebo uzeninu nakrájíme na kostky a rovněž vmícháme do pokrmu.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Guláš s červenými fazolemiBezmasé pokrmy

20 dkg kabanosu (lepší je špekový, zbojnický nebo špekáček)
2 cibule
plechovka červených fazolí
3 brambory
sladká paprika
1 kozí roh
2 lžíce ceres softu
sůl, drcený kmín, majoránka

Cibuli na kostičky nakrájenou osmahneme do růžova, přihodíme kabanos necháme pustit omastek, přidáme nakrájený kozí roh, sladkou papriku, koření, sůl, lehce osmahneme a zalejeme vodou z fazolí. Doplníme vodou do 1,5 litru a vaříme do změknutí brambor, pak přidáme fazole a zahustíme záklepkou (voda rozmíchaná s hladkou moukou), dochutíme a necháme provařit.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LangošeBezmasé pokrmy

Kilo hladké mouky
půl litru mléka
kostku droždí
bílý jogurt
lžička soli
lžička sody
4 lžíce oleje

Zpracujete do klasického kynutého těsta spolu s bílým jogurtem, lžičkou soli, lžičkou sody a 4 lžícemi oleje. Zpracované těsto zakryjete fólií, uložíte do ledničky a používáte nejdříve za čtyři hodiny. Stejně tak se ale dá vytáhnout třeba za týden nic se s ním nestane, ani když si vždy „uždíbnete“ potřebné množství a ostatní necháte „napodruhé“. Těsto se neválí válečkem, ale vytahuje v ruce do jakési placky. Smaží se na pánvi ve vysoké vrstvě tuku (na dva prsty) a po pár minutách se obrátí.

Na potření nešetřete česnekem (klidně celou hlávku), přidejte vegetu, sůl, chilli to celé poduste na trošce másla s opatrným mícháním vařečkou. Jinak se původně maďarské langoše dají natřít celkem čímkoli: kečupem, marmeládou, povidly, tvarohovou pomazánkou posypanou bylinkami...

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 18.3.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zaziky pro 4Bezmasé pokrmy

1 tvaroh 2 jogurty 150g 1 kysaná smetana 1/2 okurky salátovky nastrouhat nahrubo 1 stroužek česneku sůl pepř kopr

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 23.6.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 15 z 5 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.