|
Deník Uzeniny
Články 1 až 3 z 3
|
Na osobu 1 -2 buřty (já používám silné párky) Hodně cibule (cca 1,5 na osobu Kečup, hořčice, worchestrová omáčka Pivo
Potřebujeme menší zapékací misku (buřty by měly být na sebe namačkány). Každý buřt podélně nařízneme a do vzniklé kapsy nacpeme hojně na kolečka pokrájenou cibuli, pak je narovnáme do misky. Z 6 lžic kečupu, 3 lžiček hořčice a lžičky worchestru smícháme marinádu, kterou lžičkou vpravujeme mezi cibuli a dáme do předehřáté trouby na 170 st., pečeme tak 20 minut pak zalijeme cca 1 až 1,5 dcl piva pečeme ještě tak 10 minut, podáváme s chlebem.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
šiška gothaje (Gothajík - prodává se v Penny asi 1/2 kg nebo 350g, to nevím) 20 tvrdého sýra 2 vejce strouhanka česnek, majoránka, sůl, pepř, kmín drcený
Sýr a gothaj se nastrouhá a pak se pokračuje jako u karbanátků, já tam dala i namočenej chleba v mlíce a myslím, že by tam mohla být i spařená kapusta nakrájená. přidá se vajíčko, česnek, koření a balí v trojobalu. Těsto je matlací, tak dělám karbanátky dvěma lžícemi jako noky. Péct se dá i na plechu v toubě, nutno dát dospod vrstvičku oleje.
|
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
8 špekáčků
3 velké cibule
1 hrnek octa
1 ½ hrnku vody
rovná lžíce cukru
rovná lžička soli
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
Vše krom buřtů a cibule dáme do hrnce povařit na 10 minut. Buřty oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, cibuli nakrájíme na tenké plátky a obojí střídavě narovnáme do sklenice se širším hrdlem. Vlažnou marinádou zalijeme vuřty, aby byly potopeny. Necháme nejméně 3 dny marinovat. |
Více ... |
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 3 z 3 |
|