Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Uzeniny


 Články 13 z 3 
 Buřty na pivuUzeniny

Na osobu 1 -2 buřty (já používám silné párky)
Hodně cibule (cca 1,5 na osobu
Kečup, hořčice, worchestrová omáčka
Pivo


Potřebujeme menší zapékací misku (buřty by měly být na sebe namačkány). Každý buřt podélně nařízneme a do vzniklé kapsy nacpeme hojně na kolečka pokrájenou cibuli, pak je narovnáme do misky.
Z 6 lžic kečupu, 3 lžiček hořčice a lžičky worchestru smícháme marinádu, kterou lžičkou vpravujeme mezi cibuli a dáme do předehřáté trouby na 170 st., pečeme tak 20 minut pak zalijeme cca 1 až 1,5 dcl piva pečeme ještě tak 10 minut, podáváme s chlebem.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TakykarbanátkyUzeniny

šiška gothaje (Gothajík - prodává se v Penny asi 1/2 kg nebo 350g, to nevím)
20 tvrdého sýra
2 vejce
strouhanka
česnek, majoránka, sůl, pepř, kmín drcený


Sýr a gothaj se nastrouhá a pak se pokračuje jako u karbanátků, já tam dala i namočenej chleba v mlíce a myslím, že by tam mohla být i spařená kapusta nakrájená. přidá se vajíčko, česnek, koření a balí v trojobalu. Těsto je matlací, tak dělám karbanátky dvěma lžícemi jako noky. Péct se dá i na plechu v toubě, nutno dát dospod vrstvičku oleje.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 UtopenciUzeniny

8 špekáčků

3 velké cibule

1 hrnek octa

1 ½ hrnku vody

rovná lžíce cukru

rovná lžička soli

10 kuliček nového koření

10 kuliček pepře

 

Vše krom buřtů a cibule dáme do hrnce povařit na 10 minut. Buřty oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, cibuli nakrájíme na tenké plátky a obojí střídavě narovnáme do sklenice se širším hrdlem. Vlažnou marinádou zalijeme vuřty, aby byly potopeny. Necháme nejméně 3 dny marinovat.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 30.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.