Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

<<Následující článek(prohlížení deníku Ruzne)

Proc jsem zalozila tyto stranky

PES EQUINOVARUS

Autor: Mia-Li , 4.6.2008

RADA BYCH TEMITO STRANKAMI POMOHLA RODICUM DETI S PES EQUINOVARUS, ABY MELI MOZNOST RYCHLE ZISKAT POTREBNE INFORMACE O TETO VADE, A DALE PREDEVSIM O PONSETIHO METODE (jak by mela vypadat). TAKE MAM V UMYSLU ZDE POPSAT NASE ZKUSENOSTI Z LECBY PRIMO U DOKTORA PONSETIHO V IOWE, USA.


Nas syn se narodil s oboustrannym pes equinovarus. Od chvile, kdy jsem se o teto vade dozvedela, jsem se snazila najit co nejvice aktualnich informaci, avsak na ceskem webu jich nebylo/neni mnoho k dispozici. Nejvice jsem ziskala navstevovanim diskuze maminek s PEC na http://www.rodina.cz/diskuse7771.htm.


Nas syn byl lecen sadrovanim od druheho dne po porodu, po dobu tri mesicu. Celkem jsme absolvovali 9 vymen sader. Az koncem techto tri mesicu jsem si plne uvedomila existenci jakesi Ponsetiho metody. Osetrujici lekarka mi potvrdila, ze ji u naseho syna pouziva. Od teto chvile byla objektem meho zajmu Ponsetiho metoda predevsim. Na ceskem webu jsem opet nasla velmi malo informaci. Pozdeji jsem se dostala na stranky Univerzity v Iowe, USA, kde pan Ponseti primo pusobi. Vysledky teto metody slibuji temer dokonale, BEZOPERACNI, vyleceni vady snad v 90 procentech pripadu.


Bohuzel, po prostudovani popisu metody jsme zjistili, ze nase lecba Ponsetiho metodu spise jen napodobuje. V obavach jsme konzultovali s nasi osetrujici lekarkou, potvrdilo se nam podezreni, ze metoda neni provadena spravne. Ani navsteva pry nejlepsiho lekare PEC v CR nas plne neuspokojila, a po predchozim pisemnem kontaktu s Dr. Ponseti osobne jsme se rozhodli za nim vycestovat do Iowy.


Nyni jsme zde, a ja se snazim vse zdokumentovat, v deniku. Protoze si myslim, ze uzivani Ponsetiho metody v CR neni na nejlepsi urovni, a ze by se s tim neco melo udelat. To je ciste muj osobni nazor (a meho manzela).


Toto jsem psala vcera na diskuzi (uz mi to dneska nejak nemysli :o):


....nehazu CR-zdravotnictvi do jednoho pytle, chran buh :-), ale mam silnou potrebu poukazat na to, kde vidim nedostatky, zvlast kdyz se to tyka meho ditete...

Zobrazeno doposud 551 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.