Kilo hladké mouky půl litru mléka kostku droždí bílý jogurt lžička soli lžička sody 4 lžíce oleje
Zpracujete do klasického kynutého těsta spolu s bílým jogurtem, lžičkou soli, lžičkou sody a 4 lžícemi oleje. Zpracované těsto zakryjete fólií, uložíte do ledničky a používáte nejdříve za čtyři hodiny. Stejně tak se ale dá vytáhnout třeba za týden – nic se s ním nestane, ani když si vždy „uždíbnete“ potřebné množství a ostatní necháte „napodruhé“. Těsto se neválí válečkem, ale vytahuje v ruce do jakési placky. Smaží se na pánvi ve vysoké vrstvě tuku (na dva prsty) a po pár minutách se obrátí.
Na potření nešetřete česnekem (klidně celou hlávku), přidejte vegetu, sůl, chilli – to celé poduste na trošce másla s opatrným mícháním vařečkou. Jinak se původně maďarské langoše dají natřít celkem čímkoli: kečupem, marmeládou, povidly, tvarohovou pomazánkou posypanou bylinkami... |