Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Meduňkový sirup

Autor: Kuchařka , 28.2.2011

20 stonků meduňky
1,5 litru převařené vychladlé vody (POZOR - nedávat do horké, ztmavl by!!)
1 kg cukru
šťáva ze 2 citrónů nebo pomerančů
1 lžička kyseliny citronové
1 konzervační přípravek dle množství uvedeného na sáčku (např. 1 Oetker)


Postup:
Nejdřív si převaříme vodu a necháme vychladit. Pak namočíme na 24 hod. rozkouskovanou meduňku. Druhý den zcedit, přidat 1 kg cukru, šťávu ze dvou pomerančů, 1 lžičku kyseliny citronové a konzervační přípravek. Zahřát k bodu varu (nevařit!), horké plnit do lahví a hned zašpuntovat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 451 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.