Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

(prohlížení deníku Maso) Předcházející článek>>

Krkna na zelenině

Autor: Kuchařka , 2.11.2009

Ingredience:
6 plátků krkovičky
1-2 cibule
mražená zelenina pod svíčkovou
hořčice
2-3 kyselé okurky (obměna žampiony)
hladká mouka
citronová šťáva
sádlo nebo olej


Postup přípravy:
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.
Příloha: knedlík, brknedlík, rýže

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 474 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.