20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule sáček kysaného zelí
Cibuli na kostičky osmahneme na tuku v pekáči a přidáme na kostičky kabanos. Uvaříme těstoviny (osolit!!-dávám na 3 litry vody a pytlík těstovin 3 čajové lžičky soli), nejlepší je uvařit a nechat ve vodě ještě 5 minut dojít. Zcezené mušličky promícháme s kabanosem a dochutíme (pepř, sůl nebo vegeta-trochu). Kysané zelí nakrájíme a přimícháme (někdo to má raděj bez zelí, takže to chce ochutnat obojí).
Mušličky se zeleninou
20 dkg kabanosu (nejlepší je šunkový) 1 pytlík nevaječných mušliček 3 lžíce tuku (ceres soft) 1 větší cibule pytlík zeleniny (např.s kukuřicí a brokolicí)
Postup stejný jako výše, jen po osmahnutí kabanosu přihodíme ještě zeleninu, stačí ji prohřát, pak zamícháme s mušličkami. |