pytlík hranolek 1 kg velká konzerva sterilovaného hrášku 2 vajíčka vařená 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř žampiony ve slaném nálevu 20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky 2 vajíčka syrová kysaná smetana 2 lžíce plnotučné hořčice trocha mléka nebo vody (ředidlo)
Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami. Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut. |