Potřebujeme: 1 cibule, 250 g rajčat, 100 g šunky, 3-4 lžíce oleje (klidně olivového) 500 g mletého masa, 2 lžíce bylinek (bazalka, petržel, co kdo rád), sůl, pepř, česnek, 500 g listového špenátu (klidně i 450 g mražené balení), 1 kulička mozzarely (125g), 4 vejce, 300 ml smetany (já dávala jen 250 ml Rama Creamfine na vaření – je zdravější), 12 -20 plátků lasagne
Postup:
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky, šunku na nudličky. Na půlce oleje opečeme mleté maso, přidáme cibuli, rajčata, šunku, bylinky, sůl a pepř. Vše řádně podusíme. Špenát umyjeme (pokud je čerstvý), zbylý olej rozehřejeme, prolisujeme do něj 2-3 stroučky česneku a necháme zesklovatět, přidáme špenát a podusíme. Vejce smícháme se smetanou a trochu této vaječné smetany dáme do vymazané formy a skládáme vrstvy uvařených lasagní, špenátu, mletého masa. Vrchní vrstvu bude tvořit plátek lasagní, mozzarella a vaječná smetana. Dáme zapéct.
Dobrou chuť.
PS: v původním receptu se do té vaječně smetany přidává i 75 g strouhaného parmazánu, ale ten jsem nedávala, zbytečně kalorické a drahé:O))) |