|
|
Kuře (či jitrnice) na jablkách |
|
Autor: Žufuřička , 22.10.2005 | |
| Na tuhle dobrůtku si nachystáme: 6 jablek (sladkých) 180 g sušených švestek 4 ks kuřecích stehýnek (neho 4 jitrničky) 2 lžičky soli 1 černé pivo 2 ks cibule
Postup přípravy:
- Jablka oloupeme a nastrouháme.
- Švestky i cibule nakrájíme najemno.
- Cibulku, jablka a švestky dáme do pekáčku, zalijeme černým pivem (ne celým), navrch položíme osolená a podle zvyku nakořeněná kuřecí stehna. Pečeme v troubě, pivo podléváme dle potřeby, občas směs promícháme.
- V případě že děláme variantu s jitrničkami, nemusíme péct v troubě, ale cibulku zpěníme na pánvičce, přidáme švestky a jablka- tuto směs 10 minut opečeme, pak podlijeme černým pivem a dusíme. Jitrnice přidáme ve chvíli kdy jsou jablka rozpadací, opečeme je ze všech stran.
- Pozor! Pivo doléváme pomalu, jinak vypění!
- Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.
|
|
Zobrazeno doposud 664 x.
|
|