Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kuře (či jitrnice) na jablkách

Autor: Žufuřička , 22.10.2005

Na tuhle dobrůtku si nachystáme:
6 jablek (sladkých)
180 g sušených švestek
4 ks kuřecích stehýnek (neho 4 jitrničky)
2 lžičky soli
1 černé pivo
2 ks cibule


Postup přípravy:



  1. Jablka oloupeme a nastrouháme.

  2. Švestky i cibule nakrájíme najemno.

  3. Cibulku, jablka a švestky dáme do pekáčku, zalijeme černým pivem (ne celým), navrch položíme osolená a podle zvyku nakořeněná kuřecí stehna. Pečeme v troubě, pivo podléváme dle potřeby, občas směs promícháme.

  4. V případě že děláme variantu s jitrničkami, nemusíme péct v troubě, ale cibulku zpěníme na pánvičce, přidáme švestky a jablka- tuto směs 10 minut opečeme, pak podlijeme černým pivem a dusíme. Jitrnice přidáme ve chvíli kdy jsou jablka rozpadací, opečeme je ze všech stran.

  5. Pozor! Pivo doléváme pomalu, jinak vypění!

  6. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 664 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.