Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Langoše

Autor: Kuchařka , 18.3.2010

Kilo hladké mouky
půl litru mléka
kostku droždí
bílý jogurt
lžička soli
lžička sody
4 lžíce oleje


Zpracujete do klasického kynutého těsta spolu s bílým jogurtem, lžičkou soli, lžičkou sody a 4 lžícemi oleje. Zpracované těsto zakryjete fólií, uložíte do ledničky a používáte nejdříve za čtyři hodiny. Stejně tak se ale dá vytáhnout třeba za týden nic se s ním nestane, ani když si vždy „uždíbnete“ potřebné množství a ostatní necháte „napodruhé“. Těsto se neválí válečkem, ale vytahuje v ruce do jakési placky. Smaží se na pánvi ve vysoké vrstvě tuku (na dva prsty) a po pár minutách se obrátí.


Na potření nešetřete česnekem (klidně celou hlávku), přidejte vegetu, sůl, chilli to celé poduste na trošce másla s opatrným mícháním vařečkou. Jinak se původně maďarské langoše dají natřít celkem čímkoli: kečupem, marmeládou, povidly, tvarohovou pomazánkou posypanou bylinkami...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 770 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.