Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pár receptů z Flámovic kuchyně

Autor: Flamulena , 19.6.2005

Flamulenčiny zapečené brambory



Brambory (asi 10středně velkých)


2 nožky pikantní klobásy (čabajka, gombasecká…)


3 velké cibule


1/4kg kysaného zelí


1 šlehačka


strouhaný sýr



Oloupané brambory, nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka, přidáme vymačkané kysané zelí, osolíme, opepříme zalijeme smetanou. Důkladně promícháme a přesypeme do zapékací misky. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi hodinu na 200 stupňů.



Plněné lilky



2 lilky


¼ kg mletého masa


rajčata (nebo rajský protlak, kečup)


paprika (nebo nějaká mražená zeleninová směs)


cibule


česnek


uvařená rýže (brambor, kuskus…)


Bešamel ( mouka opražená na másle zalitá mlíkem, osolit opepřit)


Sýr



Lilky podélně rozkrojíme , vydlabeme středy osolíme a odložíme stranou. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, ochutíme (sůl, pepř, oregano, gyros..)přidáme papriku, pokrájené středy z lilků a podusíme.


Až je zelenina měkká, přidáme rajčata zase podusíme. Nakonec přidáme rýži a ochutíme česnekem.


Vzniklou směsí naplníme lilky naskládáme je do pekáčku a zalijeme bešamelem. Posypeme sýrem a dáme na půl hodiny na 200stupňů zapéct (záleží na velikosti a tvrdosti lilků, stejně se dají naplnit i rajčata..)



Natálčino tajemství


(když opravdu spěcháme a máme velký hlad)



2 nožky pikantní klobásy


2 romadůry



Klobásku nakrájíme na kolečka a rozložíme na mělký talíř. Romadůr nakrájíme na plátky a rozložíme na klobásky. Pak celý talíř strčíme na 2 min. do mikrovlnky. Vznikne nezdravá, smradlavá ale lahodná směs. Podáváme s chlebem

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 254 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.