Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 
 Plněný kapr po jihočesku*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • kapr
  • česnek
  • zeleninová směs (základ je celer, květák a červená kapie - v poměru množství 1:1:1 - vše nakrájíme na kostky) + trochu strouhanky
Postup

Vykuchané půlky kapra nasolíme (doporučuji z čerstvého, mražené nejsou vhodné), okořeníme směsí na ryby a potřeme česnekem.
Můžeme vylepšit  kousky špeku, mrkví, jablkem - jenom v malém množství.

Směsí naplníme půlky kapra (hodně), přiklopíme a vše zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 60 minut.
Podáváme s vekou nebo jiným pečivem.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kujfeta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 0,5 kg mletého masa
  • 2 velké cibule
  • 2 velká vejce
  • pepř, sůl, vegeta, paprika pálivá a dále podle chuti (adžika, pašerácké, chilli)
Postup

Zpěníme cibulku do růžova na másle a oleji. Po vychladnutí ji zamícháme do masa. Dále okořeníme (nešetříme s kořením).
Nakonec přidáme vejce (pro labužníky můžeme přidat i strouhaný sýr), lžící dáváme na pánev a smažíme placičky do hněda (těsto nesmí být tuhé).

Podáváme s chlebem nebo brambory.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Malika Káfúra*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • bobkový list
  • tymián
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • práškový cukr
  • vejce
  • pepř
  • sůl
Postup:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Thajská kuřecí křidélka se zeleninovou rýží*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 12 kuřecích křídel
  • 4 stroužky česneku
  • barevný drcený pepř
  • koriandr
  • mletý zázvor.
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce medu
  • 100 g kečupu
  • grilovací koření
  • 400 g rýže
  • 100 g zmrazeného hrášku
  • 1 červená paprika ,olej
Postup:

Kuřecí křídla omyjeme , okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji . Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu . Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a zlatova.

Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem , promícháme s vařenou rýží a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Burácející hrom - silvestrovská pomazánka*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • půlka středně velkého celeru
  • 10dkg nastrouhaného eidamu
  • 1 lučina
  • 1 majolka
  • 2 lžíce worcesteru
Postup:

Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.

Dobrou chuť a veselou noc !!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční roštěnky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.

Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.

Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mexické maso*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 malá cuketa
  • 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
  • 1 rajský protlak (větší)
  • 1 sterilované červené fazole
  • 1 kysaná smetana
  • sůl dle chuti

Koření:

1.varianta - trochu skořice

2.varianta - paprika sladká a pálivá

Postup:

Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bowle se šampaňským 10 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského
Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandarinkový džus*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 9 mandarinek
  • 5,5 litru vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 30 dkg cukru
Postup

5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smrt v sedle*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 0,2 l Coca-coly
  • 0,05 l Rumu
  • 0,25 l Piva světlého
Postup:

Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.