|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>]
|
| Plněný kapr po jihočesku | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- kapr
- česnek
- zeleninová směs (základ je celer, květák a červená kapie - v poměru množství 1:1:1 - vše nakrájíme na kostky) + trochu strouhanky
Postup
Vykuchané půlky kapra nasolíme (doporučuji z čerstvého, mražené nejsou vhodné), okořeníme směsí na ryby a potřeme česnekem. Můžeme vylepšit kousky špeku, mrkví, jablkem - jenom v malém množství.
Směsí naplníme půlky kapra (hodně), přiklopíme a vše zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 60 minut. Podáváme s vekou nebo jiným pečivem.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kujfeta | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 0,5 kg mletého masa
- 2 velké cibule
- 2 velká vejce
- pepř, sůl, vegeta, paprika pálivá a dále podle chuti (adžika, pašerácké, chilli)
Postup
Zpěníme cibulku do růžova na másle a oleji. Po vychladnutí ji zamícháme do masa. Dále okořeníme (nešetříme s kořením). Nakonec přidáme vejce (pro labužníky můžeme přidat i strouhaný sýr), lžící dáváme na pánev a smažíme placičky do hněda (těsto nesmí být tuhé).
Podáváme s chlebem nebo brambory.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře Malika Káfúra | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuře
- cibule
- česnek
- olej
- bobkový list
- tymián
- mletá skořice
- mletý zázvor
- práškový cukr
- vejce
- pepř
- sůl
Postup:
Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Thajská kuřecí křidélka se zeleninovou rýží | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 12 kuřecích křídel
- 4 stroužky česneku
- barevný drcený pepř
- koriandr
- mletý zázvor.
- sójová omáčka
- 2 lžíce medu
- 100 g kečupu
- grilovací koření
- 400 g rýže
- 100 g zmrazeného hrášku
- 1 červená paprika ,olej
Postup:
Kuřecí křídla omyjeme , okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji . Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu . Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a zlatova.
Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem , promícháme s vařenou rýží a podáváme. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Burácející hrom - silvestrovská pomazánka | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- půlka středně velkého celeru
- 10dkg nastrouhaného eidamu
- 1 lučina
- 1 majolka
- 2 lžíce worcesteru
Postup:
Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.
Dobrou chuť a veselou noc !! |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sváteční roštěnky | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.
Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.
Podáváme se zbylým broskvovým kompotem. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mexické maso | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 malá cuketa
- 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
- 1 rajský protlak (větší)
- 1 sterilované červené fazole
- 1 kysaná smetana
- sůl dle chuti
Koření:
1.varianta - trochu skořice
2.varianta - paprika sladká a pálivá
Postup:
Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bowle se šampaňským 10 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- 500 g zeleného hroznového vína
- 125 g cukru
- 400 g třešní naložených v Maraschinu
- 1 dl Maraschina z třešní
- 1/8 l sherry
- 1/8 l brandy
- 3 láhve šampaňského
Příprava:
Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mandarinkový džus | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience
- 9 mandarinek
- 5,5 litru vody
- 2 lžičky kyseliny citronové
- 30 dkg cukru
Postup
5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Smrt v sedle | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 0,2 l Coca-coly
- 0,05 l Rumu
- 0,25 l Piva světlého
Postup:
Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 265 [Dalších 245 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|