Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 
 Placka se švestkami*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience (pro 1 osobu)
  • pekáček (asi 30 cm dlouhý )
  • 1 střední brambor
  • 1 vejce
  • 1 polévková rovná lžíce hladké mouky
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • asi 25 půlených švestek (čerstvé či mražené)
  • mletý cukr na posypání
  • polévková lžíce másla na vymazání pekáčku
Postup

Brambor rozmixovat (nebo jemně nastrouhat na struhadle ), přidat mouku, vejce a sůl. Dno pekáčku silně vymazat máslem
a pokrýt těstem, na které uložit půlené švestky vnitřkem nahoru. Dát péci do trouby předehřáté na 100 °C.
Jakmile okraje těsta zezlátnou (placka začne nádherně vonět), vyndat z trouby a posypat cukrem.
Jíst teplé z pekáčku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkonošský hubník*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 6 rohlíků
  • 100 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • sůl
  • pepř,
  • ¼ l mléka
  • 3 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 40 g sádla na pekáč
Postup

Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí směs "Veverka"*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • Kuřecí maso (nejlépe řízky)
  • bramboráky
  • sterilizované žampiony
  • cibule
  • česnek
  • sterilizovaná kapie
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • worcesterová omáčka
  • kečup.
Postup:

Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.

Podáváme nejlépe s hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Burácející hrom - silvestrovská pomazánka*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • půlka středně velkého celeru
  • 10dkg nastrouhaného eidamu
  • 1 lučina
  • 1 majolka
  • 2 lžíce worcesteru
Postup:

Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.

Dobrou chuť a veselou noc !!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kakaová bomba*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.

Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.

Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční roštěnky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.

Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.

Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mexické maso*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 malá cuketa
  • 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
  • 1 rajský protlak (větší)
  • 1 sterilované červené fazole
  • 1 kysaná smetana
  • sůl dle chuti

Koření:

1.varianta - trochu skořice

2.varianta - paprika sladká a pálivá

Postup:

Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bowle se šampaňským 10 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského
Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Angličký punč*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 100g krystalovéhoh cukru
  • 500ml horkého silného čaje
  • 500ml sherry
  • 50ml araku (nebo vodky)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup:

Cukr rozpustíme za stálého míchání v horkém čaji, přilijeme sherry, arak, citronovou šťávu a kůru. Vše zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smrt v sedle*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 0,2 l Coca-coly
  • 0,05 l Rumu
  • 0,25 l Piva světlého
Postup:

Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 265 [Dalších 245 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.