Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ** B L A H O P Ř Á N Í **  (12 článků)
  • ** K O N T A K T Y **  (2 články)
  • ** V Z K A Z O V N Í K **  (5 článků)
  • *** A K T U A L I T Y ***  (3 články)
  • *Magický úplněk:o)))  (4 články)
    přehled úplňků.....zejména pro metodu ZaZ a půst.....využijte jak uznáte za vhodné:o)))) Hodně štěstí
  • *Různé tipy a zajímavosti  (2 články)
    Pokud máte některá nějaký dobrý tip, nápad, zajímavost, odkaz na www stránky, co by se mohlo hodit všem, tak sem s tím....
  • Avi  (1 článek)
  • Bobík 77  (17 článků)
  • Dena1  (12 článků)
  • Diana*  (3 články)
  • Diazka  (6 článků)
  • Dušinka  (7 článků)
  • Elyka  (4 články)
  • Eset 
  • Farah  (1 článek)
  • Flamulena  (9 článků)
  • Gailie  (1 článek)
  • Hanulka  (4 články)
  • Jani + Dany  (1 článek)
  • Jorgos  (1 článek)
  • Káčulka  (4 články)
  • Kisi 
  • Kris  (8 článků)
  • Luca  (9 článků)
  • Malinka  (6 článků)
  • Maťa  (4 články)
  • Pavluš  (1 článek)
  • Radka*  (3 články)
  • Sluní*  (3 články)
  • SovickaS  (10 článků)
  • Xenuška 
  • Žufuřička  (7 článků)

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3137 z 37 
 Raffaelo řezy od Deny*Receptíky … mňamky naše*

Řezy Raffaelo

Ingredience: 1 hrnek moučkového cukru,2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva
Posyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 šlehačka


Postup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min.
na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví,nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho!

Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.:o))))

Více ...
Vložil: Dlouhánka* dne 15.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těhulinky* Naše těhulky *

Těhulky - aktuální stav k 21.3.2009
Pořadí Nick Snaha od // TP Bude to Metoda
1. . ?/? ?.?.2009 ?.?.2009 . .
2. . . . . . .
3. . . . . . .
4. . . . . . .
5. . . . . . .

Více ...
Vložil: Dlouhánka* dne 15.8.2005| 10 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rok 2005*Magický úplněk:o)))

Přehled úplňků v roce 2005

 

19.08.2005 19:53 hod.
18.09.2005 04:01 hod.
17.10.2005 14:13 hod.
16.11.2005 01:57 hod.
15.12.2005 17.15 hod.

Více ...
Vložil: Dlouhánka* dne 12.8.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Líná kuchařka*Receptíky … mňamky naše*

http://rodina.cz/kucharka

Více ...
Vložil: Amelka dne 8.7.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lasagne se spoustou dobrot*Receptíky … mňamky naše*

Potřebujeme:
1 cibule, 250 g rajčat, 100 g šunky, 3-4 lžíce oleje (klidně olivového) 500 g mletého masa, 2 lžíce bylinek (bazalka, petržel, co kdo rád), sůl, pepř, česnek, 500 g listového špenátu (klidně i 450 g mražené balení), 1 kulička mozzarely (125g), 4 vejce, 300 ml smetany (já dávala jen 250 ml Rama Creamfine na vaření – je zdravější), 12 -20 plátků lasagne

Postup:
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky, šunku na nudličky. Na půlce oleje opečeme mleté maso, přidáme cibuli, rajčata, šunku, bylinky, sůl a pepř. Vše řádně podusíme.
Špenát umyjeme (pokud je čerstvý), zbylý olej rozehřejeme, prolisujeme do něj 2-3 stroučky česneku a necháme zesklovatět, přidáme špen
át a podusíme.
Vejce smícháme se smetanou a trochu této vaječné smetany dáme do vymazané formy a skládáme vrstvy uvařených lasagní, špenátu, mletého masa. Vrchní vrstvu bude tvořit plátek lasagní, mozzarella a vaječná smetana. Dáme zapéct.

Dobrou chuť.

PS: v původním receptu se do té vaječně smetany přidává i 75 g strouhaného parmazánu, ale ten jsem nedávala, zbytečně kalorické a drahé:O)))

Více ...
Vložil: Diazka+2 dne 4.7.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pár receptů z Flámovic kuchyně*Receptíky … mňamky naše*

Flamulenčiny zapečené brambory

Brambory (asi 10středně velkých)

2 nožky pikantní klobásy (čabajka, gombasecká…)

3 velké cibule

1/4kg kysaného zelí

1 šlehačka

strouhaný sýr

Oloupané brambory, nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka, přidáme vymačkané kysané zelí, osolíme, opepříme zalijeme smetanou. Důkladně promícháme a přesypeme do zapékací misky. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme asi hodinu na 200 stupňů.

Plněné lilky

2 lilky

¼ kg mletého masa

rajčata (nebo rajský protlak, kečup)

paprika (nebo nějaká mražená zeleninová směs)

cibule

česnek

uvařená rýže (brambor, kuskus…)

Bešamel ( mouka opražená na másle zalitá mlíkem, osolit opepřit)

Sýr

Lilky podélně rozkrojíme , vydlabeme středy osolíme a odložíme stranou. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, ochutíme (sůl, pepř, oregano, gyros..)přidáme papriku, pokrájené středy z lilků a podusíme.

Až je zelenina měkká, přidáme rajčata zase podusíme. Nakonec přidáme rýži a ochutíme česnekem.

Vzniklou směsí naplníme lilky naskládáme je do pekáčku a zalijeme bešamelem. Posypeme sýrem a dáme na půl hodiny na 200stupňů zapéct (záleží na velikosti a tvrdosti lilků, stejně se dají naplnit i rajčata..)

Natálčino tajemství

(když opravdu spěcháme a máme velký hlad)

2 nožky pikantní klobásy

2 romadůry

Klobásku nakrájíme na kolečka a rozložíme na mělký talíř. Romadůr nakrájíme na plátky a rozložíme na klobásky. Pak celý talíř strčíme na 2 min. do mikrovlnky. Vznikne nezdravá, smradlavá ale lahodná směs. Podáváme s chlebem

Více ...
Vložil: Flamulena dne 19.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vezmou mě mezi sebe? Ano nebo Ne?*** Pravidla k přijetí k dlouhánkám ***

1. Jsi snažilka?
2. Snažíš se o miminko déle než dva roky?
3. Chodíš za námi na diskuzi pravidelně pokecat a víc jak tři měsíce?

Pokud jsi odpověděla na všechny tři otázky kladně, tak s klidným svědomím požádej o přátelství a vyčkávej na schválení. V případě, že budeš stávajícími členkami schválena, očekávej mejlík s tabulkou, kde po Tobě budeme chtít vědět pár informací (osobnějších)....neboj, zneužití nehrozí:o))))

 

V případě, že Ti nějaká ta kladná odpověď chyběla, nezoufej a zkus to později...třeba to už ani nebudeš potřebovat:o)))

To přejí všechny dlouhánky všem snažilkám. Hodně štěstí a brzy všem miminka do bříšek:o)))

Důležité ! NEPŘEHLÉDNĚTE !!!
1. Přístup se neuděluje těhulkám.
2. Přístup novým žadatelkám je schvalován již přijatými členkami.
3. Nově přijaté dlouhánky co nejdříve vloží svou fotku a napíší něco o sobě do deníčku, správkyni pošle vyplněnou tabulku - nejpozději však do 1 měsíce od přijetí, jinak bude zrušen přístup.
4. Dlouhánky se budou snažit nakouknout do albíčka alespoň jednou týdně, aby mohly reagovat na případné výzvy, dotazy či informace :o))))

Více ...
Vložil: Dlouhánka* dne 19.6.2005| 2 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3137 z 37 

Upozornění:
Dalších 144 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.