Re: Zmrzlinovač
Zmrzlinovač sice doma máme (namrazovací De Longhi a není špatný), ale stejně se přiznám, že daleko víc nám chutná "obyčejné" semifreddo, na které zmrzlinovač potřeba není - naprosto luxusní a přitom v podstatě jednoduchá zmrzlina, která se dá udělat podle fantazie na sto tisíc způsobů a pokaždé jinak. Úplně levné to samozřejmě taky není, ale odhaduji, že tak do 100 Kč na jednu dávku se vejdu (1/2 l smetany, 5 vajec + nějaký ten cukr + přísady). Výsledná cena závisí hlavně na těch přísadách. Na semifreddu se člověk může opravdu vyřádit - v sezóně dělám kromě ovocného (ovoce ze zahrádky, z lesa nebo z trhu - nevyjde to zas tak draho) třeba bezové (bezové kvítí + limetka), nebo různé bylinkové (máta, bazalka), pomerančovo-čokoládové. Báječné je banánové se strouhanou čokoládou a kokosovým krémem. Čokoládové se snažím něčím ozvláštnit (teď třeba budu přidávat kousky sušených švestek macerovaných ve slivovici). Když je mladé smrčí (právě teď), nasbírám si je do pytlíků na mrazák a v létě je pak maceruju ve smetaně a kombinuju s borůvkami nebo ostružinami - je z toho úžasná lesní zmrzlina. Na letní zmrzlinovou sezónu se těším vždycky celou zimu, to vymýšlení mě hrozně baví.... Ve zmrzlinovači taky některé zmrzliny dělám (třeba jednu skvělou z domácího jogurtu + mascarpone, k tomu med a pekanové ořechy), ale většinou spíš zůstávám u semifredda.
Odpovědět