Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Všechny naše deníky


[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 138 [Dalších 118 >>] 
 Mishah očekávaná holčičkaKomu se podařilo

19.5.2010 13:25:05

Chci napsat, že se nám taky minulý týden (12.5.) narodila očekávaná holčička. Moc děkuji za všechny Vaše rady tady, určitě to pomohlo k holčičce.

Doma mám 2,5 letého chlapečka, u toho jsem pohlaví nijak neřešila, zadařilo se otěhotnět raz dva-měřila jsem bazální teplotu, ovulka byla 14.den a sexík 12. a 15.den, tak těžko říct, co z toho..
U holčičky: od ledna(2009)jsem se snažila dodržovat stravu podle knížky Holku nebo kluka, (to jsme se ještě nesnažili, chtěla jsem začít snažení v březnu/dubnu), hlavně jsem vynechávala solené věci,omezila pečivo. pila vodu s citronem a 2xdenně jedla tabletu Mg a Ca-samostatné balení, žádné kombinace.Vždy ráno a večer po jedné tbl.od každého.
Asi po 3 měsících jsme se začli o mimi snažit, zkoušli jsme to dál od ovulky (Ta mi teda chodila jak hodinky 14.den-potvrzeno dr, testy a měřením BT)..začli jsme asi 4 dny před, ale nic z toho nebylo, každý měsíc jsme se přibližovali k ovulce (kromě holčičky jsme si přála mít děti věkově blízko sebe, takže jsem nechtěla takto čekat třeba rok,až se zadaří..).nakonec se kupodivu zadařilo, až když jsem si už říkala, že je jedno, jestli to bude kluk nebo holka.. tulení bylo 10.,12. a 14.den cyklu (ovulka opět 14.den). Navzdory všem pověrám-nebylo mi vůbec špatně ( u syna špatně až do 15.týdne), celkově jsem se cítila hrozně dobře~;) Nicméně jsem se pak na to pohlaví ptala se při každé kontrole...doma hory růžových hadříků~t~.  Ještě jednou děkuju, myslím, že u nás opravdu zabrala spíš ta strava..~w~

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 19.5.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Barb má holčičkuKomu se podařilo

8.5.2010

A máme holčičku.

Na holčičku jsme dodržovali sex před ovulací (podle testu vyšlo 2dny), zavádění jogurtu, misionářskou polohu, orgasmus před partnerem nebo vůbec. Čínský kalendář a jiný metody vycházeli na chlapečka. I bříško jsem podle všech měla na chlapečka, takže na pověry pozor. Jen jsem měla 3měsíce nevolnosti, ale bez zvracení, nemusela jsem si moc holit nohy. Akné jsem měla první 3měsíce, ale to i se synem. A chuť ze začátku hlavně na nezdravá masitá jídla až ke konci víc na sladké.

Holky sexík byl jen 1xdenně a večer. Jinak strava nedodržovaná, ale jedla jsem střídmějc a večer lehčí jídla - udržovala jsem si takhle váhu.

 

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 13.5.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vrtule chlapeček+holčičkaKomu se podařilo

9.4.2010 9:28:43
Ahoj holky,

Pár měsíců jsem si sem chodila pro „babské rady“, protože jsem moc chtěla kluka....nakoupila jsem spoustu ovulačních testů, těhotenských testů, chodila po vyšetřeních...a zadařilo se! Sice až tak, že mám dvojčata (holčičku a kluka), ale jsem ráda.

 já si moc přála chlapečka (jsem z "holčičí rodiny" :-) a tak jsem vsadila hlavně na tulení při ovulaci a těsně "po". A zpětně viděno: podle ultrazvuku mi potvrdili, že chlapeček opravdu byl počat den po ovulaci...tedy "plus mínus" .. :-)

 

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 10.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 POZOR na zahřívání !!!!!!!!! Tajemství mužského rozkrokuVědecké články

http://www.metoo.cz/4786/tajemstvi-muzskeho-rozkroku 

Každý chlap má toho od pasu dolů mnohem více, než jen penis! I když vejce visí v jeho stínu /a to doslova ;-) /, zaslouží si stejně velkou pozornost každé ženy a i muže!
Říká se jim různě - vejce, koule, kulky, ti medicínsky vzdělanější jim říkají semeníky anebo varlata. Vždy však jde o továrny na spermie a testosteron, které z každého majitele dělají chlapa a zajišťovatele potomstva.

kulky :-)kulky :-)

V souvislosti si mužským rozkrokem se často říká, že na velikosti „nezáleží". Když se jedná o semeníky, na velikosti skutečně nezáleží... i když právě ony jsou ty, které zabezpečují záviděníhodný objem pánských slipů. Sice platí, že čím jsou vejce větší, tím více spermií dokáží vyprodukovat, ale i pokud jsou jen o kousek větší než vlašský oříšek, i tak by měly být schopny dělat svou práci pořádně! Než v nich dozrají spermie, uběhne až dva a půl měsíce.
Aby semeníky vykonávaly svou práci co možná nejlépe, každý muž by se měl o ně starat jako o skutečné klenoty. Páni, zbavte se každého kusu oblečení, které přitlačí vaše vejce k tělu! Konkrétně - vyhoďte vypasované džíny, slipy a tanga! Zapomeňte taktéž na vylehávání ve vaně plné horké vody. Stačí, abyste si dopřáli jednou za týden třicetiminutový horký koupel a odnesou si to vaše spermie! Je dokázané, že muži, kteří se pouze sprchují, mají o pět set procent pohyblivější spermie než ti, co si užívají vanu plnou teplé vody. Stejný efekt jako koupel mají i vyhřívané autosedačky a laptop zapnutý na kolenou. Sedačky vyhřívají váš rozkrok zespodu, laptop z vrchu. Jediné po čem vaše vejce „touží", je zvýšená teplota. Ne nadarmo je příroda umístila do pytlíku, ve kterém je o čtyry stupně nižší teplota, než je teplota těla.
Aby příroda dotáhla svoje dílo k dokonalosti, okolo každého vajíčka umístila tenký sval, který je pomáhá udržovat v té správné teplotě. Když je zima, vtáhne semeníky více k tělu a když je teplo, spustí je dolu, aby se nepřehřívaly.

více viz článek.....

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřáci mívají víc nekvalitní spermieVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/169738-radim-uzel-kuraci-mivaji-vic-sexualnich-partnerek-ale-take-nekvalitni-spermie.html

Radim Uzel: Kuřáci mívají víc sexuálních partnerek, ale také nekvalitní spermie

středa 27. května 2009, 11:24

Na neustálém poklesu počtu spermií se podepisuje znečištění našeho životního prostředí. Přispívá k nim i další civilizační faktor: stres. A stimulační látky.

Nikotin snižuje pohyblivost spermií

V Japonsku nedávno zkoušeli, jak pohyblivost spermií ovlivňuje alkohol, nikotin, kokain a opium. Pokud jde o negativní vliv, jasně zvítězil nikotin, tedy kouření cigaret. Spermií jsou milióny.

Vykouření každé cigarety jich pěkných pár stovek zahubí. Nic ale není definitivně ztraceno. Lékaři v poradnách pro léčbu neplodnosti totiž zjistili, že stačí zlepšit životosprávu a omezit silné kouření nebo přestat kouřit. A pohyblivost spermií se zlepší přímo zázračně. Nejednou to vede k žádoucímu oplodnění.

V kampaních proti kouření se často objevoval argument, že cigarety mohou za poruchy erekce. Znělo to logicky. Kouření urychluje kornatění cév. Silným kuřákům bude tedy jejich erekční pumpa fungovat hůře. Ztopoření je především cévní záležitostí. V ochablém penisu bývá asi 8 ml krve. Organismus však do něj dokáže napumpovat během několika desítek sekund 100 až 140 ml krve navíc.

Poruchy erekce jako mýtus

Jenže některá pozorování z poslední doby tuto teorii nepotvrzují. O zhoubném účinku kouření na pohyblivost spermií žádný výzkum nepochybuje. S poruchami potence už to tak jisté není.

Například český sexuolog profesor Jiří Raboch si všiml už v roce 1976, že mezi jeho pacienty s poruchami erekce je mnohem vyšší počet nekuřáků. Většině kuřáků ztopoření fungovalo naopak kupodivu dobře.

Různí vědci si nad tím jevem dlouho lámali hlavu. S vysvětlením nakonec přišli psychologové. Kouření bývá nápadně často spojené s určitými osobnostními rysy člověka. A právě na povaze je ta zpropadená erekce penisu závislá především.

Psychologové totiž prokázali, že kuřáci mají v životě daleko víc sexuálních partnerek. A nejen to. Projevují silnější touhu po uplatnění. Bývají aktivnější a podnikavější. To se týká i podnikavosti sexuální.

Nápadná je přímá souvislost mezi kouřením a stupněm extroverze. Introverti bývají uzavření, pasivní, přemýšliví, klidní a pečliví. Extroverti naopak společenští, aktivní, optimističtí a výmluvní. Lépe se seznamují. A taky více kouří. Zajímavé je, že se to netýká kuřáků dýmky. Ti jsou nejednou ještě větší introverti než nekuřáci.

Povahové vlastnosti se dědí. A s nimi obvykle kouření. Jablko nepadá daleko od stromu. Synové extrovertních otců kuřáků mívají stejné vlastnosti. Je mezi nimi více záletných a promiskuitních jedinců, kteří v životě vystřídají víc partnerek. Kromě té extroverze, kuřáctví a záletnictví se takto dědí také rakovina plic. Ale to je už jiná, mnohem smutnější kapitola.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pozor na vodou ředitelné barvy - poškozují spermieVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/140820-pozor-na-vodou-reditelne-barvy-poskozuji-spermie.html

Syntetické barvy se kvůli těkavým chemikáliím, které jsou v nich obsaženy, stále častěji nahrazují vodou ředitelnými. Jenže ty nemusejí být o mnoho bezpečnější z hlediska mužské plodnosti. Odborníci ze dvou britských univerzit zjistil, že malíři a natěrači pracující s vodou ředitelnými barvami mají horší kvalitu spermatu a jsou častěji neplodní.

úterý 27. května 2008, 7:08 - LONDÝN

Viníkem je glykoleter, který se právě do vodou ředitelných barev přidává. Pokud je muž vystaven dlouhodobě jeho účinkům, dochází u něj k úbytku spermií v ejakulátu a snižuje se tak mužova šance na početí dítěte.

Vědci z univerzit v Sheffieldu a Manchesteru zjistili, že muži pracující s vodou ředitelnými barvami mají až 2,5krát horší hemživost spermií než ti, kteří se s podobnými barvami nedostanou do styku. Glykoleter je přitom obsažen v celém spektru malířských potřeb.

Studie expertů z Británie sledovala nejen vliv chemikálií na malíře a natěrače, ale zohlednila také další rizikové faktory způsobující horší mobilitu, početnost a kvalitu spermií.

„Víme, že určité typy glykoleterů mohou ovlivňovat mužskou plodnost a používání těchto látek se za poslední dvě dekády omezilo. Nicméně naše výsledky napovídají tomu, že jsou stále přítomny na pracovišti a že je potřeba dále omezovat jejich užívání na pracovišti,“ uvedl v závěru studie profesor Andy Povey z University of Manchester.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Káva snižuje počet spermií v semeniVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/100029-kava-snizuje-pocet-spermii-v-semeni.html

Káva možná stojí za poklesem porodnosti v Evropě. Ranní šálek lahodného nápoje patří k životu snad většiny mužů na starém kontinentu, ale podle odborníků káva snižuje počet spermií v semeni, a tak ohrožuje plodnost mužů. Tři a více šálků denně mohou muže učinit zcela neplodnými.

čtvrtek 2. listopadu 2006, 9:09 - LONDÝN

"Nezávisle na věku, muži s vyšším příjmem kávy denně mají často vadné sperma," tvrdí britští vědci. V posledním desetiletí klesla plodnost mužů v Británii o 29 procent.

"Tři šálky kávy denně způsobují poškození spermií, které vede k chromozomálním změnám v embryu. To může vést k samovolnému potratu či vrozeným vadám," tvrdí vedoucí výzkumného týmu doktor Andrew Wyrobek z Bradford University.

Britové při výzkumu spolupracovali s experty z California University. Sledovali sperma několika stovek mužů ve věku mezi 22-80 roky. Milovníci kávy měli často menší počet spermií v ejakulátu a rovněž produkovali vyšší počet poškozených spermií.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tučné jídlo snižuje produkci spermií.Vědecké články

http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=9231

Obézní muži, myslete na své spermie!

Reklama:

Vědci mají další argument, proč si dávat pozor na to, co jíme. Tučné jídlo totiž neškodí jen postavě, ale také snižuje produkci spermií.

Podle výzkumu publikovaného na konferenci Evropské společnosti pro lidskou reprodukci a embryologii je kvalita spermií mužů s nadváhou podstatně horší než u těch, kteří mají normální hmotnost. K dlouhému seznamu rizik spojených s obezitou tak přibyla další položka.

Experti si sice nejsou jisti, zda mužská obezita je hlavní příčinou problémů s početím, přesto ale varují. "Pokud má muž s poruchou plodnosti zdravou partnerku, její schopnost počít potomka to většinou vykompenzuje," vysvětluje dr. William Ledger z britské univerzity v Sheffieldu, ale dodává: "Když ale trpí nadváhou oba, je těhotenství významně ohroženo, protože už dlouhou dobu je známo, že obezita snižuje fertilitu i u žen."

Tým vědců v čele s doktorem Shayebem zkoumal vzorky spermií více než 5 000 mužů ve Skotsku a rozdělil je do skupin podle indexu tělesné hmotnosti BMI jejich majitelů. Ti, jejichž BMI byl normální, tj. 20-25, měli vyšší procento zdravých spermií než muži obézní nebo s nadváhou. U nich byl jejich objem v 60 procentech nižší.

Existuje několik teorií, proč mají obézní muži nekvalitní sperma. Jedním z důvodů může být fakt, že tuková tkáň má vliv na produkci hormonů, což může omezit vznikání nových spermií. Dalším problémem může být teplota, protože spermie se tvoří nejlépe při teplotě o 2 stupně nižší, než je teplota těla. Více tuku může ale organismus přehřívat.

Odborníci ale upozorňují, že k podobnému úbytku může dojít i u lidí podvyživených a má na něj vliv také kouření, alkohol, užívání drog a věk.
"Mužská fertilita je úzce spojena s tělesnou kondicí," říká profesor McClure z univerzity v Belfastu.

Datum vydání: 21.7.2008

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Po rajčatech roste výkonnost spermiíVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/119775-po-rajcatech-roste-vykonnost-spermii.html

Po rajčatech roste výkonnost spermií

Muži milující rajskou polévku prý mají výkonnější spermie. Potvrdili to britští vědci s tím, že látky obsažené v plodech rajského jablíčka mají schopnost dodat pohlavním buňkám extra energii a vitalitu. Do mužského těla se pak mohou účinné sloučeniny dostat s vařených rajských produktů.

pondělí 30. července 2007, 9:27 - LONDÝN

Nejlepší jsou tedy rajská polévka, různé omáčky a kečupy. Experti z Portsmouth University sledovali několik mužů, kteří konzumovali každý den po dva týdny rajskou polévku Heinz. Jejich sperma po vyšetření prokázalo, že je v lepší kondici než u mužů, kteří produkty z rajčat nejedli.

Podle všeho zázračně na spermie a jejich vitalitu působí lykopen, červené barvivo dodávající charakteristický vzhled rajčeti. Vědci již delší dobu vědí, že tento karotenoidový antioxidant působí v těle blahodárně.

Má dokonce preventivní účinky proti rakovině různých typů. Zneškodňuje v organismu volné radikály poškozující buňky. Do těla se nejspolehlivěji dostává nikoli z čerstvých, ale tepelně upravených plodů rajčete.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kyselina listová chrání spermie před poškozenímVědecké články

http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-zdravi/86902/kyselina-listova-chrani-spermie-pred-poskozenim.html

Kyselina listová chrání spermie před poškozením

22.03.2008  15:22
Kyselina listová, známější možná jako vitamin B9, by měli konzumovat muži, kteří plánují potomstvo. Chrání totiž spermie před poškozením chromozómů
 

Kyselina listová neboli vitamin B9 se doporučuje těhotným ženám kvůli prevenci vývojových poruch nervové soustavy u dítěte. Ale podle kalifornských odborníků by se této látce neměli vyhýbat ani muži, protože jinak řečeno foláty chrání jejich spermie před poškozením chromozómů. Ze studie s 89 zdravými americkými muži vyšlo najevo, že jedinci konzumující potraviny či vitaminové doplňky bohaté na kyselinu listovou měli až o třetinu méně chromozomálních abnormalit u spermií než muži, kteří pojídali této látky jen minimum. Kyselina listová je důležitá pro rychle se dělící buňky a při syntéze DNA. "Jsou potřeba ale další výzkumy, aby se tato teorie potvrdila," uvedla profesorka Brenda Eskenaziová z University of California v Berkeley. Kyselina listová patří do skupiny vitaminů B a nachází se v zelenině, především v té listové. Najdeme ji ve špenátu, fazolích, hrášku, rajčatech, brokolici ale i citrusových plodech a dalším ovoci. Studie byla publikována v odborném internetovém magazínu Human Reproduction.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 138 [Dalších 118 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.