Siddhártha |
|
(16.7.2010 0:06:40) Po delší době jsem si udělala popkorn z pukancové kukuřice. A opět jsem si připomněla, proč si ho nedělám častěji. Hodně odpadu, nenafoukne se dost, čili bílá a žlutá část tak v poměru 60:40.
Stále vzpomínám na popkorn - pukancovou kukuřici - z UK. Popkorn z ní byl jemnější, hodně nafouknutý, minimum odpadu.
Děláte si taky radši tento druh popkornu - ne ty balíčky do mikrovlnky? A kde kupujete kukuřici? Doporučte prosím. Děkuji.
|
Dagmar Bartůšková |
|
(16.7.2010 5:50:42) mně se podařilo udělat dobrej popcorn ve starým litinovým hrnci, dala jsem tam trochu oleje a dvě zrníčka a když pukla, i ten zbytek a nespálilo se vůbec nic
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(16.7.2010 6:32:19) jí si ho i pěstuju
|
|
|
Loizička |
|
(16.7.2010 6:59:14) Kukuřici kupuju v zelenině, kde mají bio kout. Taky nemám ráda ten z mikrovlnky. Buď byla vypukaná půlka, nebo zase smrděl spálením. Klasický popcorn jsem dělala ve wok pánvi - nechala nahřát trochu oleje, pak dala hrstku zrníček a občas s nima během dělání protřepat. Třepat i během pukání, ať se nepřipálí. A protože má popcorn rád i syn, dostal pod stromeček popcornovač, má to Mickey Mouse design. Děláme popcorn minimálně jednou týdně, pokud je oslava, je ho plná mísa. Já jej mám ráda solený a teplý.
|
|
Domeva |
|
(16.7.2010 8:33:03) taky jsme si dělávali popcorn z kukuřice. Kupovali jsme kukuřici tuším někde v Makru. Dala jsem do hrnce trochu oleje, pár zrníček a když praskli, tak jsem jich tam dala tolik, aby bylo pokryté dno. Hrozně nám chutná sladkej, takže když už byl vypukanej, přisypala jsem cukr, nechala na dně trochu zkaramelizovat a hlavně celou dobu proklepávala. Karamel se nabalil na popcorn a byl úžasnej. Jenom jednou jsem ho dělala u našich na sklokeramickým sporáku a moc nadšení nebyli, protože ten cukr, kterej vypadal, se jim přiškvařil na desku A ještě jsem si vzpomněla, že jsem do cukru dávala i skořici
|
|
Pavelčata |
|
(16.7.2010 9:31:54) Máme rádi jen tak obyč bez oleje a másla, neslaný, nesladký, takže u nás vede příprava v popcornovači, koupit se dá za pět stovek neznačkový i za méně. Za nás doporučuji! Jinak kukuřici kupujeme kde se dá, volný v sáčku, vyhrazenou značku nemáme :o)
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(16.7.2010 9:37:40) kukuřici do popkornovače - tedy bez odpadu, suchou bez tuku si kupuju v kauflandu, nikde jinde ji u nás nemaj. Je to tam i dost levný myslím 200g pytlík stojí ale 10Kč a z toho množství toho máš fakt obrovskou hromadu.
|
|
Jorgos |
|
(16.7.2010 9:44:51) Sidd pořiď si popkornovač! Příprava jednoduchá, chuť výborná, odpad minimální Popkorn z mikrovlnky nebrat
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(16.7.2010 10:08:29) Kupuji obyčejnou kukuřici v Koruně, myslím, že je tam napsné pukancová. Když jsme to dělali v hrnci, trvalo to, hrnec vždy trochu přilálený z oleje, ale nezbývalomoc nevypukaných zrníček. Teď mám popkornovač ETA a je to super, popkorn dělám hlavně pro děti, takže ho mám bez tuku a bez příchutě, které mi děti nejí. Pár zrnek také zůstane nevypukaných, ale opravdu jen pár
|
Siddhártha |
|
(16.7.2010 10:27:12) Děkuji za reakce.
Nešlo mi o to, jak postupovat. Ale kde tu kukuřice kupujete. Protože u nás nejde nikde sehnat a v Hrušce jediná, co byla, je z USA a dopadlo to jak to dopadlo.
Takže jsem právě chtěla ty tipy, kde ji sehnat. V zelenině mě nenapadlo, to bych mohla ještě zkusit. Díky.
JInak nevím, kdo to psal, ale dát na olej pár a čekat až začnou pukat a pak přisypat, to je docela nebezpečné. Jednak prská olej a druhak může vylítnout přímo puklá kukuřice a spáleninka je na světě.
Popkorn do mikrovlny mi nechutná proto, že je to prostě odporná chut. Já pořád hledám ten ideál, který jsem poznala v UK.
|
Jorgos |
|
(16.7.2010 10:52:13) Sidd dřív jsem kupoval kukuřici v Delvitě, teď co ji zavřeli, tak v Kauflandu.
|
Siddhártha |
|
(16.7.2010 10:55:42) Aha, díky. No já s Kaufem mám trochu morální problém .
|
Sisi Karamelka |
|
(16.7.2010 13:09:33) My mikrovlnku už nemáme a popcorn děláme ten obyčejný do mikrovlnky (kupujeme v Albertu). Roztrhneme pytlík, obsah dáme na pánev, přikryjeme skleněnou poklicí a občas mírně potřeseme. Zrníček, co nepuknou, je maximálně 10, většinou ale i ty jsou mírně napuklá a dají se sníst. Dřív jsme ten samý popcorn dělávali v mikrovlnce a nepuklých bylo mnohem víc.
Jen se na pánvi nedá dělat sýrový, ten se přichytává, fakt pouze máslový nebo solený.
|
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(16.7.2010 10:48:31) Já kupuju již zmíněný z Kauflandu a dělám v hrnci na tenké vrstvičce oleje, mastný není.
|
Siddhártha |
|
(16.7.2010 10:52:45) Bouřko a v Kaufu mají teda jen jeden druh?
|
|
|
jitulena |
|
(16.7.2010 11:09:35) Ahoj, my kupujeme v Globusu značka HOPI.
|
Siddhártha |
|
(16.7.2010 11:23:30) No jooo, HOpi, to už jsem zapomněla. Škoda že mám do Makra i Globusu daleko,budu muset požádat známé a rovnou si nechat udělat mega nákup Díky za tip.
|
|
|
Půlka psa |
|
(16.7.2010 11:18:23) Kupujeme popcorn z Makra.
|
|
cyanofix |
|
(16.7.2010 12:04:44) Mně moc chutná od Alnatury z DM. Je bio a tudíš dražší, ale dobrý.
|
|
|