Pheob |
|
(17.8.2010 22:00:40) S pár přáteli budeme pro zahraniční studenty připravovat český večer, je v plánu i pohoštění formou bufetu. Fajn by bylo, aby na stole bylo české a pro cizince neobvyklé pohoštění. Zatím nás napadly bramboráčky, zelňáky, buchty nebo koláče. Měli byste nějaké další tipy? Z čeho byly vaše zahraniční návštěvy nadšené? Děkuji
|
boží žena |
|
(17.8.2010 22:03:14) utopence? chlebíčky
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(17.8.2010 22:05:01) Chlebíčky jsou dobrý nápad. To vymyslel nějaký lahůdkář v Čechách, tuším Paukert nebo tak nějak.
|
|
|
Kapeja |
|
(17.8.2010 22:04:29) U nás chutnal cizincům (zejména chlapům) klobásník
|
|
Pavelčata |
|
(17.8.2010 22:05:06) - obložené chlebíčky - sekaná - jednohubky - mini zákusky
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(17.8.2010 22:07:28) Kromě jmenovanýho, malý řízečky, bramborový salát?
|
boží žena |
|
(17.8.2010 22:08:44) olomoucké syrečky
|
|
|
Žžena |
|
(17.8.2010 22:07:28) Ještě bych tam dala naprosto nečesky taky dost zeleniny. Netrénovaný žaludek může po náporu buchtiček a bramboráčků trpět mořskou nemocí...
|
Pheob |
|
(17.8.2010 22:15:47) S tím počítáme, až na 2-3 vyjímky to budou samá děvčata :)
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:25:30) jednou jsem na jednom veletrhu jedla na ceskem stanku bramborove testo /vyriznute kolecko, naplni se, prehne, vidlickou pritlaci, aby napln nevybehla a smazi se na oleji po obou stranach/ plnene kyselym zelim udelanym na cibulce a kostky uzeneho. /zahustim trochu hnedou jiskou, ale jen malo, aby se zeli jakoby tahlo, necha se vychladnout a plni se/....vsichni se oblizovali, vcetne cizincu....od te doby to je v nasem jidelnicku, delam to i tvoritkem na ravioly a v troube na plechu s olejem...da se to jist teple /pecu k tomu maso/, ale na stanku jsme to jedli studene a fakt mnamka.....
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:27:12) a ze sladkeho bych urcite upekla nejake kynute, typu jihoceske kolace....
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:28:11) a odkud jsou? Co strudl? Teda, pokud nejsou z nemecka a rakouska....
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:28:54) nebo houbovy kuba, pekne nakrajet jako kolac....
|
|
Pheob |
|
(17.8.2010 22:31:46) z celého světa (Izrael, Ghana, Portugalsko, Řecko, Bulharsko, Rumunsko, Tunis,...)
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:37:56) tak ja mam zkusenost jen s nemeckem a portugalskem....z chlebicku uneseni nebyli....portugalcum chutnal strudl ja bych udelala asi to co pisu, jak pises, ceske kuchyne si uziji dost za mesic v cechach, udelala bych jen ty plnene jakoby pyrohy z br. testa /nevim jak to nazvat/, neco upekla, treba ty kolace nebo i ten strudl, a udela nejake oblozene misy. nebo napect male rizecky a udelat k tomu nejaky salat, treba klasiku bramborovy a nejaky lehky letni...
|
Pheob |
|
(17.8.2010 22:48:51) Ty chlebíčky uděláme určitě, ani jsem nevěděla, že je to typicky české . Ty plněné kapsy se dělají jak velké?
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 23:02:40) Petule....nejvic 10cm...uvedom si, ze dovnitr prijde napln a pak to musis jeste primacknout po stane tou vidlickou
|
|
|
|
Cipora |
|
(17.8.2010 23:50:18) Petule- jestli tam budou i z Izraele, volila bych i variantu B /jinou moznost/ k narodnimu ceskemu jidlu cokoliv sladkeho /je tolik supr veci/ a nemasiteho bude fajn Jo a treba boruvky a maliny, to bude uplna exotika
|
|
|
|
|
|
|
|
Cow :-) |
|
(17.8.2010 22:08:51) tak třeba ve valašském stylu... pečené prasátko, které se průběžně odkrajuje. Polévka: kyselica Hlavní: halušky s brynzou Sladké: frgále Přípitek: slivovica do jedné aj do druhé nohy na stoly: ochutnávka tlačenka, klobáska, jitrnička, koleno /prostě mls ze zabíjačky/, ochutnávka ovčího sýra k tomu stylovou hudbu i když z CDčka a může to být fajn.
|
Madigan |
|
(17.8.2010 22:58:56) tak tak, crowko ... slivovica, eště lepší meruňkovica /samozřejmě domácí, né od Jelínka/ a hlavně zapsat do poznámek: opít Italy ... co pak sní je už jedno, blbě jim bude tak jak tak
|
|
|
Epepe |
|
(17.8.2010 22:09:02) No, přece chlebíčky, ty se nikde jinde na světě nedělají.
|
|
Arzachena + Max 08 + Mia 10 |
|
(17.8.2010 22:11:20) Tlacenka, skvarky, hermelin (nakladany), utopenci, takovy spravny "hospodsky jidla" Da se to podavat studeny, takze to nevychladne, k tomu cerstvy chlebicek....
|
|
zuzini |
|
(17.8.2010 22:12:49) Tvarůžky
|
aachje skunk a tři holky |
|
(17.8.2010 22:13:59) tataráček
|
Pheob |
|
(17.8.2010 22:19:07) To považuji docela za risk, samotné mi vadí, že je maso syrové.
|
|
|
|
Janina 79 |
|
(17.8.2010 22:14:16) obložené chlebíčky - to je česká specialita.
|
Janina 79 |
|
(17.8.2010 22:16:31) jsem si nejdřív měla přečíst ostatní příspěvky , koukám, že to sem napsal snad úplně každý.
|
|
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(17.8.2010 22:14:56) Bábovka. To myslím taky není ve stvětě úplně obvyklé ostatně myslím že náš učitel do dnes nechápe "cake s dírou"
buchty, štrůdl to se psalo.
A pak nějakou dobrou českou dezimfekci Becher slivovice...
Kač.
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 22:17:29) a víte, proč je bábovka "bábovka" ?? Kdo koukal na TV nebo byl v muzeu?
Napadla mne ještě sekaná.
|
|
|
RadkaRR, M05, L08, E10 |
|
(17.8.2010 22:22:10) Kdyby to nebyl bufet, tak takovej klasickej houskovej knedlík - jeden francouzskej kolega, co tu byl na stáži, si na to dost dlouhou dobu ráno mazal marmeládu, než pochopil, že to jíme obvykle spíše k omáčkám
|
Pheob |
|
(17.8.2010 22:26:30) Knedlík určitě ochutnají, v ČR budou měsíc a budou navštěvovat menzu, tato akce má být seznamovací (neznají se mezi sebou).
|
|
|
Len |
|
(17.8.2010 22:31:26) Tak chlebicky samozrejme. Pak byva hit a nebo uplny propadak neco s povidlama, to je taky hoooodne ceske. Muj manzel nemuze k povidlum ani cichnout, muj byvaly, Ital, to sel regulerne vyzvracet do zachodu, ale spouste cizincu to ohromne zachutna Jistejsi moucnik je ovsem strudl nebo babovka, nebo hodne vysperkovany mazanec (uvnitr s rozinkama, mandlema, oriskama, pripadne cokoladou). Jeste me napada jako slane tlacenka
|
*sears* |
|
(17.8.2010 22:52:51) tak u nas snad kazdemu z ciziny chutnaly chlebicky s mrkvovou pomazankou, syrova rolada, bramborovy salat (mmamincin!)+ rizky a mamincina fasirka (=sekana). Ze sladkeho pak palacinky, acidofilni rezy se slehackou a vanocni princezky a linecke.
|
|
|
|
Maťa. |
|
(17.8.2010 22:53:08) Svíčková s knedlíkmi...ďalší tip
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 22:53:45) Maťo, cizinci většinou s knedlíky nevědí co ) krom plněných... a rostou švestky ))
|
Maťa. |
|
(17.8.2010 23:02:03) No ja som s tým mala úspech i so Švédmi i s Portugalcami i s Italom¨Možno náhoda
|
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:06:16) všichni, co jsme viděli, byli vykulení a potřebovali instruktáž, ne, že by nechutnalo, jen takové překvápko. Oni tam vydávají za guláš něco, co my považujeme max. za polévku, to asi víš.
|
Zuzana + kluk04, holčička06 |
|
(17.8.2010 23:29:37) sice jsem slyšela popisovat svíčkovou jako "vařený chleba s francouzskou omáčkou" , ale olizovali se až za ušima. Teda Španělé.
|
|
|
zuzini |
|
(17.8.2010 23:37:56) Tak já mám zkušensot, že cizinci jsou z knedlíků unešení. (Nový Zéland, Austrálie, JAR, USA)
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:40:37) nepsala jsem, že by nechutaly. Jen z toho byli vyvalení, co to je?? na tom talíři???
Navíc, od pohledu některé trochu šokovala svíčková omáčka. Na straně druhé, to, co pozřou leckdy oni zanechalo obrovské stopy údivu v mé duši, často jsem ani nepozřela, už jen pocitově.
Viz. PUDING x PUDINK ))
|
zuzini |
|
(17.8.2010 23:41:54) Já zas byla v šoku z řízku s knedlíkem a rýží na Slovensku
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:43:08) karbanátek se sladkou karamelovou omáčkou a rýží?? Už ani nevím, kde to bylo... zvracecího smajlíka nepoužívám.
|
zuzini |
|
(17.8.2010 23:45:19)
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:47:17) p.s. a KAKAO !!!! žádný kafe, ani théééé ))
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:48:57) Kakao? Néé, Malkao, pamatuješ? Nebo Vitakáva
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:51:19) Malkao nevím... ač bych si asi pamatovat mohla, ale Vitakávu vyžadoval dědeček hodně let. Už nebyla. NIKDE.
No, ale bílý kafe k bábovce fakt není špatnej nápad.
|
|
zuzini |
|
(17.8.2010 23:51:20) A Kofolu a slivovičku přátelé nesmíte opomenout
Malkao, mňam. A banánové a jahodové granko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zuzana + kluk04, holčička06 |
|
(17.8.2010 22:57:27) No teda - jako je to hezky český, ale nepřeháněla bych to. Aby se slečnám neudělalo z těch knedlíků, bramboráků, buchet, olomouckých tvarůžků a knedlo vepřo zela malinko šoufl. Co si vzpomínám, lidem z ciziny chutnalo: svíčková na smetaně s brusinkama, štrůdl, medovník Jinak... ehm... bohužel nic moc. Nadlehčila bych to lesním ovocem – ne že by to bylo až tak český, ale všechno to tu roste a je to dobrota.
|
Maťa. |
|
(17.8.2010 23:02:42) jj
|
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:04:39) A PROTOŽE JSTE OSTUDY OSTUDNÉ A NIKDO SE NEZEPTÁ )
tak vám to nevyžádaně řeknu... protože mi to nedá .... původně bábovka neměla podobu moučníku, ale něčeho jako je dnešní žemlovka... a byl to dárek pro porodní bábu ) Časem získala formu a tvar. Od báby - bábovka.
A udělám tu reklamu, muzeum v Jilemnici v Krkonoších aktuálně má výstavu forem, stolování, měděného nádobí, stojí to za vidění i slyšení, pokud máte cestu kolem. Jinak mají úžasný Betlém (funkční) a kousek od Muzea - přes náměstí a pak doleva je úúúúžasná cukrárna.
|
Maťa. |
|
(17.8.2010 23:05:49) zaujímavé, to som o bábovke vobec netušila
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:07:00) Maťo, mně to připadalo moc hezký... Zvlášť, jak tu jedou ty porody doma a s asistentkami.... a zní to logicky bábovka pro bábu ))
|
|
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(17.8.2010 23:51:40) Zanedlouho přijedem moje porodní bába na navštěvu koukoknouty co yvrostlo že těch novorozenečků, tož dostane bábovku holt se 6 a 3 letým zpožděním
To se člověk dozví věci. Kač
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:54:53) jsem tak nabušená tím novým poznáním, že mi to nedalo nevnutit. Pokoušela jsem se to vygooglit a opravdu krom tohohle vysvětlení moc reálných není ) Jakože cizí původ slova atd.. to je ptákovina, bábovka je prostě česká a hotovo.
Tak upeč pro babču bábovku ))
|
|
|
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:05:14) takový horký maliny )) ty jo, i studený )
|
Maťa. |
|
(17.8.2010 23:05:59)
|
|
Len |
|
(17.8.2010 23:06:15) Jo jo, na horky maliny je ujeta ma tchyne. Ale ta ostatne sni vsechno
|
|
|
|
kambala |
|
(17.8.2010 23:02:35) zrovna dnes jsem nadchla itala kremrolí
|
|
Kapeja |
|
(17.8.2010 23:02:39) Švestky ve slanině (mohou být i flambované slivovicí)
|
|
malostranska |
|
(17.8.2010 23:07:32) kdyz mame hosty, varim jen cesky. Tady ve Svycarch se nasi kamosi murou utlouct po smazenym kvetaku, smazene cukete a smazenych zampionech . S dobrou tatarkou ( ceskou!!) tade je desne kysela... taky miluji ovocny knedle s tvarohem, ceskej bramborovej salat...bramboraky moc cesky nejsou, takze to znaji...
|
malostranska |
|
(17.8.2010 23:12:18) ale asi bych do jidelnicku hodila i neco mezinarodniho...muze se stat, ze jim nase veci chutnat treba nebudou....treba ta polivka kyselica, nebo co to tu padlo...to bych neriskovala..
|
Pheob |
|
(17.8.2010 23:25:18) Bude to formou bufetu, určitě plánujeme koupit spoustu ovoce a zeleniny, nějaké sýry. Bohužel vše budeme vyrábět v malé kuchyňce jen se sporákem, takže svíčková, polévky atd. nepřipadá v úvahu (navíc šance ochutnat česká hlavní jídla bude jindy).
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:32:03) Petule, pak bych ale vynechala sýry, které znají, naopak zapojila Olomoucký tvarůžky, různé typy klobás.... na trhu jsou toho mraky, plátky uzeného masa, pražskou šunku, hodně chleba, ten jako takový je vůbec ve světě neznámý.
Co se ovoce týče rozhodně rajčata, okurky, to co je sezónně, i ve španělsku chutnají jejich rajčata jinak, ještě taková ptákovina, klidně pečený brambory, nebo restovaný lupínky (všimnou si rozdílu mezi lupínky v obchodě), k pečeným tvaroh, tvaroh s česnekem a jogurtem, jako dip. Myslím, že takový buchty nebo koblihy jsou rozhodně něco, co neznají.
Ale jsou tu mlsnější jazýčky, něco je napadne.
|
|
malostranska |
|
(17.8.2010 23:39:30) jj, tuhle jsem delala asi 10 lidem svickovou v dost primitivnich podminkach...moc chutnala a jedna ma znama hlasi: no, priste bys mohla ZASE uvarit nejaky JEDNODUCJY cesky jidlo...myselala jsem, ze vomdlim... kazdopadne ten kvetak a spol, se da i na studeno...
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:41:47) no jo a květákové placky, ty se dají vůbec jakkoliv (protože je milujeme)
p.s. svíčková je docela jednoduché jídlo jako taková, opravdu. Španělský ptáčky, jak je plácáme my, jsou pracnější. Jaký si to udělám, takový to mám ))
|
Pheob |
|
(17.8.2010 23:51:07) Květákové placky, to by taky šlo . Svíčkovou vařím ráda a myslím, že umím opravdu dobrou , ale vařit jí pro 25 lidí si netroufám
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:52:44) Petule, pro 25 tak na 3 x ) Tu dělám v kotlích.
Jinak ty placky fakt nejsou zlý nikdy. Lepší jak studenej řízek ) a všichni zkoumaj, že to není Schnitzel a dobrý to je...) až když se v noci vznášej, možná mají pochyby, zda to bylo dobrý pozřít ) ale... ve světě luštěniny frčej, tohle je něco jako nic )
|
|
Cow :-) |
|
(17.8.2010 23:57:17) Petule, hlavně ten jídelníček slaď, jak to tak čtu, dost mě to děsí, působí to na mě hodně nesourodě a krapet mě z toho natahuje. Fakt bych to udělala v jednom stylu, který už je zajetý, vyzkoušený a nezklame.
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:00:04) Peťule to sepíš a pak asi proškrtá a koupí nějké kbelíky a živočišné uhlí, co kdyby to přeci jen někomu nesedlo.
Ale dezimfekci to chce určitě! Kač.
|
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:02:24) no tak je téma, co tam... a pak si s tím Peťule (pokud je Petra VŠE NEJLEPŠÍ ) nějak poradí.
|
Pheob |
|
(18.8.2010 0:04:49) Děkuji, už je ale Heleny
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:08:52) 4:21 než se to odeslalo.
ZAKLÁDÁM NOVÉ TÉMA.... O JINÉM VAŘENÍ, ALE FAKT ZAJÍMÁ... nebo se zeptám tady, můžu?
Jestli to nezabere, zkusím jinde. Co uvaříte, když má přijít někdo, na kom opravdu záleží? Láska, nebo naopak tchýně, abyste se předvedly? Co umíte spolehlivě?
Totiž v základu nic tak, aby 100 % ))
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:12:40) Podělat s emůže cokoli a kdykoli. Ale lasgne to mi vyšlo vždycky, a pak třeba segedín, a zastlané kotlety a kotlety se sýrem a šlehajdou.
A polívčičku hovězí silnou dobrou s babičinejma nudlema (už mě přešlo dělat domácí)
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:16:20) Kač... se zelňačkou zápasím (se segedínem taky), miluju, ale nemilují mne.
Ale kotlety takhle úplně miluju. Pečený i s bramborama, že jo?
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:17:53) TAk se zelňačkou bojujou děti oni to nejedí (nevděčníci) a to jim to dělám z domácího zelíčka!
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:18:58) my též... dojdou časem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:22:33) Cokoli s mákem
|
Amálka, 2+2 |
|
(17.8.2010 23:35:52) zrovna jsem to chtěla napsat... takový máček na cizozemský jazýček to je něco. Jen je třeba vysvětlit, že nejsme národ narkomanů
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:40:47) To jo takové makové buchty, závin nebo frgál vykapaný rumíkem!, to je skoro jako čistý hašiš (tedy v očích některých cizozemců)
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:42:34) a to jste neviděli kynutou bábovku plněnou mákem ) by hašišoidi složili zbraně )
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:44:32) Terezo, tak to je zbraň těžkého kalibru cake s dírou, plněný mákem. To nedaj
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:46:37) naopak, si to užijou ))) kdyby byl otvor příliš veliký, k máku bych ho vycpala max šlehačkou )))) a posypala ořechama )) aby byli totál
|
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(17.8.2010 23:54:30) To víš že jo seřerou 8 pekáčů buchet a budou slušně sjetý
Jak tuhle ukazovali v nějaký reportážui že stačí 6 buchet s mákem a už ti testy ukazujou žes požila.....
Jo něco s mákem to chce.
Jo možná bych na ně testla dobrý český chleba (může být i bez soli) Kač.
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:56:02) no ale Kač... věř tomu, že v základu beze snahy a po jídle??
Když bude hodná, pár jich vycpe tvarohem, pár švestkama (úroda je dobrá) a užerou se k smrti )
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(17.8.2010 23:58:28) Fakt s dobrým českým kynutým koláčem bych neváhala
Jo a k těm houbám můj učitel angličtiny nechápal co jako na tom sběru má, tak že se odhodlá a s někým místním půjde. Akorát mu nebylo jasný kde sežene to povolení... něco jako rybářský lístek ale na houby
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:51:41) Holky, něco z hub nebo s houbama!
Škoda, že se t nedá udělat s tím mákem dohromady
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 23:53:54) ja bych byla za ten houbovnik, ci jak se to jmenuje...jak se to pece s houskou, cesnekem,uzenym atd.......pak se to nakraji jako kolac.....ja to delala jen jednou, ale to uz je davno a taaaak mi to chutnalo
|
vlad. |
|
(17.8.2010 23:59:54) Ani, myslíš vánočního houbovýho kubu ?
To by se nabízel k tomu bramborovýmu salátu kromě řízečků i obalovaný kapr, taky výborný po studenu .
|
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:00:01) Anni... nevím. Ty jsi vlastně základem česká, houby nebývají ve světě důvěryhodný pokrm
p.s. osobně bych vytrávila rodinu, kdyby manžel dopustil. některý jsou táááák hééézkýýý ))
|
zuzini |
|
(18.8.2010 0:02:02) To je pravda, kamarádka je vdaná v Coloradu, všude plno nádherných hřibů a manžel jí je nedovolí sbírat, že prý je raději koupí v supermarketu
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:03:47) To houbažení je česká úchylka (možná poláci a rusové )
|
Cow :-) |
|
(18.8.2010 0:04:48) Taky jsem houboúchyl, ale mi to neva.
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:11:13) už ne..., ale za to fakt nikdo nemůže. Houby jsem milovala. Obalený růůůžovky . Nacpala jsem se růžovkama a 3 dny mi bylo hrozně. Pak jsem zjistila, že v 9-tém týdnu. No ale dvojčata a po růžovkách. Divíš se, že vystrkuju houby i z bramboračky?
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:13:40) Tak to je hustý takhle otravovat děti
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:15:19) no... a to jsem nevěděla, co z toho poroste )) asi nějaký pocit )
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.8.2010 0:16:27) NO nic jdu spát zítra nejdou děti do školky...jdeme totiž na HOUBY!!!
Kač
|
Teraza Horáková |
|
(18.8.2010 0:18:17) užijte si to a nedá mi to témátka si založím... totiž ještě něco mi vrtá palicí. Hezký dnešek
|
|
|
|
|
|
|
zuzini |
|
(18.8.2010 0:06:59) Jsem ráda, že máme takovou úchylku
|
|
|
|
|
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(17.8.2010 23:55:54) všechno jde dohromady chce to odvahu.
Já tuhle vymyslela "makovou žmolenku" na koláč se švestkama a myslela jsme že mi děti seřerou t ten plech na pečení
|
Teraza Horáková |
|
(17.8.2010 23:56:49) Kač, ony švestkové knedlíky sypané mákem )) jsou o něčem.
Tebe vedl instinkt a zase na něm něco bylo.
|
|
|
|
Dana |
|
(18.8.2010 8:37:52) Naši zahraniční studenti byli úplně u vytržení ze špekáčků, které si sami opékali na ohni . Pak jim chutnali bramboráky a moravská vína.
|
|
Janusina |
|
(18.8.2010 9:53:59) Valašské frgále - sklízí nadšení i u Čechů
|
|
|