Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(27.10.2010 11:59:37) Mám doma z bedýnek tak kilo a půl cibule. Teď sem dělala cibulačku. Co se s tím dá dělat ještě? Krom přidání pod maso apod.
|
Maťa. |
|
(27.10.2010 12:02:02) utopenci
|
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(27.10.2010 12:02:20) Smažené cibulové kroužky .....
|
boží žena |
|
(27.10.2010 12:02:45)
|
|
|
boží žena |
|
(27.10.2010 12:02:32) cibulové kroužky obalené v trojobalu osmažené
|
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(27.10.2010 12:03:35) větší cibule oloupat, uvařit v celku (oloupat opatrně, nekrájet kraje, aby se nerozpadly), odříznout "pokličku", vyloupnout střed, zbydou mističky, ty naplnit čímkoliv dobrým podle chuti (nejlépe smixováno s tím nakrájeným vydlabaným) a nechat zapéct v troubě.
Plním třeba kuřecími játry, mletým masem se žampiony, sýrem, nivou, pokrájenou zeleninou....fantazii se meze nekladou.
|
|
šatranka |
|
(27.10.2010 12:15:04) Cibulovy kolac
listove testo (nebo krehke) kilo cibule lzice mouky 1 dcl bileho vina nebo vyvaru 3 vejce 125 g zakysane smetany 50 g masla 2 lzice oleje sul, pepr
Cibuli na kosticky, orestovat na oleji s maslem, posypat moukou, zalit vinem nebo vyvarem, nechat mirne varit tak deset minut. Dat na testo do formy. Zalit smesi z vajec, smetany, soli, pepre. Pect asi 30 minut na 180 stupnu.
|
|
nicnic |
|
(27.10.2010 12:18:25) Řízky v trojobalu. Studené jsou ještě lepší, než teplé a navíc léčí.
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(27.10.2010 12:20:16) My jsme nakládali cibuli do soli, 1 kg cibule, 200 g soli. Cibuli nakrouhat na kostičky a prosypat solí, namačkat do sklenic, převázat celofánem a uložit do chladu. Měli jsme jí asi 10 kg ale. Doma by mi rychle vykvetla, tak jsme udělali tohle a používám ji na vaření, ale je to úmorka, popláčeš si.
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(27.10.2010 12:40:52) plavecké brýle a robot to jistí, recept si píšu
|
Jollajda+ Lea |
|
(27.10.2010 16:24:56) My máme moc rádi brambory s cibulkou. Uvařím brambory, pak je vidličkou rozmačkám a přidám do nich osmaženou cibulku i s tím olejem z pánvičky a k tomu podmáslí
|
Maťa. |
|
(27.10.2010 17:32:49) Si ma inšpirovala, práve to ideme baštiť
|
|
|
|
|
|
adelaide k. |
|
(27.10.2010 12:41:55) Brambory zapečené s cibulí.
Syrové brambory na kolečka, cibuli na kolečka a vrstvit do pekáčku brambory-cibule-brambory-cibule-brambory, kolikrát vyjde, nahoru brambory. Každou vrstvu brambor osolit popř. okořenit. Dobré jako příloha nebo klidně jen tak
|
|
štěpánkaa |
|
(27.10.2010 16:19:14) kilo a půl cibule u nás doma spotřebujeme tak za měsíc Takže já bych ji normálně nechala, vydrží dlouho a v chladu (sklep, špajz) klidně až do jara.
|
La Pepa |
|
(27.10.2010 16:29:25) kilo a půl cibule máme tak na týden, když hodně vařím - tak kup kilo kližky a udělej guláš, budeš mít super šťávičku a takhle dlouho vařená cibule snad už nikoho nadýmat nebude
|
|
|
lenka ová | •
|
(17.11.2010 11:55:31)
|
|
|