| helenna | 
 |
(4.12.2010 16:12:42) Potřebovala bych prosím poradit.Můj synovec 14 let začal posilovat a teď přišel s tím ,že mu nekdo doporučil,že má pít syrové žloutky,mám ale strach,aby nedostal salmonelozu a jist asi vařené žloutky je zase úplně něcoo jiného,že?
|
| Altara + 2 | 
 |
(4.12.2010 16:40:27) Helenno, ptala jsem se manžela, který kdysi taky posiloval a prý: - je jedno, jestli je žloutek syrový nebo vařený, na bílkoviny nemá tepelná úprava vliv, - salmoneloza je v bílcích, takže žloutky jsou ok, - nejlepší varianta je koupit si přímo sušené bílky, prodávají to buď ve specializovaných obchodech nebo v posilovnách. Bílek je totiž čistá bílkovina a narozdíl od žloutku nemá cholesterol. Prý to vyjde i levněji, než kupovat čerstvá vajíčka .
|
| zerat | 
 |
(5.12.2010 8:53:54) Můj tatínek miloval třené syrové žloutky a měl z nich salmonelu
|
| stará Marie | 
 |
(5.12.2010 19:54:12) Také mám ráda syrové žloutky třené s cukrem (návyk mi vytvořila babička, která mi je podstrojovala co z jejího nesoudného pohledu vyhublému dítěti by trochu zesílilo), požívám je přes 40 let a salmonelózu jsem zatím nechytla.
|
|
|
|
| Dee Dee+2 kluci |
 |
(4.12.2010 20:41:37) Jé, teď jsem si vzpomněla na tu milionkrát parodovanou scénu z Rockyho, jak tam Stalone denně běhá schody a pije syrový vajíčka Díky, krapet mi to vylepšilo náladu.
|
|
|