kambala |
|
(19.12.2010 20:23:01) Ahoj,
dostali jsme k vánocům pizzopeč - je to jako taková velká elektrická pánev s poklicí a prý je to na pizzu. Máte někdo recept na pizza těsto? A dá se v tom dělat něco jiného? Přemýšlím nad využitím - mám gril i pěkné pánve na sporák, takže se bojím, že bude pizzopeč stát vzadu ve skříni pod vrstvou prachu
|
Lenka a dva kluci |
|
(19.12.2010 20:25:07) tam mužeš hodně věcí pect maso dusit grilovat slayn koláč palačinky livance jako pánev se to dá samostatne taky použít ne bez pokličky
|
Lenka a dva kluci |
|
(19.12.2010 20:26:11) to je ta z Em shopu? tam mívají i recepty zkus mrknout na webovky
|
|
|
Simeona+3 |
|
(19.12.2010 20:33:43) Teda se musím přiznat že zírám co ti lidi nevymyslejPizzopeč, jo?
Jinak těsto na pizzu: 300g hladké mouky, špetka soli, lžička cukru, dvě lžíce oleje, kvasnice, 150ml vlažné vody. Kvasnice rozmíchej s cukrem ve vlažné vodě, přidej ke zbytku a zadělej těsto, nech vykynout (cca 3/4h). Dej na plech potřený olejem, navrch rajčata z plechovky a co hrdlo ráčí, peč cca 15min na 200 stupňů.
Tohle množství těsta stačí na jeden plech (=porce pro mě a manžela), netuším jak velkou máš tu pánev.
|
|
Molly. |
|
(19.12.2010 20:43:42) Kambalo, takový přístroj prý na pizzu máme taky, vůbec z něho ale není dobrá, trvá to nějak dlouho...no děs. Klasický plech v troubě je stokrát lepší!
|
kambala |
|
(19.12.2010 20:52:27) moll, sim, nojo, my totiž ani pizzu doma neděláme...obávám se, že mi lidi dávají vybavení do kuchyně proto, aby mne přiměli vařit
dám tomu půl roku na zkoušku a pak se uvidí
|
Molly. |
|
(19.12.2010 21:30:41) Já z toho používám tu pokličku, mám totíž pánve bez, takže se mi krásně hodí
|
|
Petra Neomi | •
|
(20.12.2010 0:39:02) No, tohle je dobrý, protože u toho nemusíš stát... já vařit neumím skoro vůbec, ale řízky na přírodně zvládnu, prostě to tam dám s trochou olivového oleje, za sedm minut obrátím a je.
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.12.2010 20:58:28) něco takovýho??
|
kambala |
|
(19.12.2010 21:31:52) červíku, přesně
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.12.2010 21:38:13) mají ho tady místní hasiči a hezky se tam na schůzi smažeji řízky měla jsem jí půjčenou na pouť na řízky a vyzkoušela jsem i kuřecí steaky šlo by jistě maso na nudličky teta má cca 10cm vysokou a dělá v ní i guláš
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.12.2010 21:40:52) ještě bramboráky
|
|
|
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(19.12.2010 21:49:45) mě se tada hrozně špatně umejvá .....
a poklička se mi na jiný pánvičky nehodí, mám pánvičky větší ....
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(19.12.2010 21:52:05) Leňul, že tě tu vidím, budeš na FB?
|
kambala |
|
(19.12.2010 21:55:38) verco, hodis, prosim?
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(19.12.2010 22:10:47) Kam, já hodně vařím dle Top rceptů..jeden vyzkoušený ...
Suroviny:
1 šálek teplé vody 1 lžička cukru 2 lžíce rozpuštěného másla, (dávám Heru) rozpouštím víc a mažu plechy i okraje těsta 3 šálky polohrubé mouky 1/2 droždí 1/4 lžičky soli Postup:
Do velké mísy dám vodu, cukr a rozdrobím droždí, dám přikryté na teplé místo, dokud kvasnice nezačnou pěnit. Přidám mouku, máslo, sůl a rukou zpracovávám, dokud se těsto nepřestane k míse přilepovat a vytvaruji bochánek, který nechám na 15 min. přikrytý odpočinout. Mezi tím nastrouhám sýr, nakrájím šunku, žampióny. Bochánek rozpůlím a každou půlku rozválím a přenesu na plech-rukou od středu těsto vytahuji, podle potřeby dotvaruji. Dám kečup, sýr, šunku, ananas- kdo má co rád. Někdy vynechám kečup a připravím si sama tomatovou omáčku. Poznámka:
Těsto je opravdu velmi tenké-žádná buchta jako z obchodu-ty už dávno nekupujeme. Jen je problém s fotkama-když to vytahuju z trouby, tak na to nemyslím a když si vzpomenu, mají kudlanky rozebráno.
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(19.12.2010 22:12:04) a tahle taky moc dobrá.-.. http://www.toprecepty.cz/recept/4109-kynuta-pizza/
|
kambala |
|
(19.12.2010 22:39:14) diky:)
|
|
|
|
|
|
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(19.12.2010 21:51:30) Mně by se něco takového líbilo...ale neznám...maximálně můžu hodit recept na těsto
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(19.12.2010 22:06:17) já bych brala tohle
|
|
|
nicnic |
|
(19.12.2010 22:46:06) Kambalo, je to naprosto senza na bramboráky, palačinky, prostě na něco, u čeho se ti nechce dlouho stát. Myslím, že tam letos udělám i kapra. Mám to asi 5 let a používám. Jen to mytí je trochu vopruz.
|
|
Petra Neomi | •
|
(20.12.2010 0:36:02) Ono to není ani tak na pizzu, dá se v tom dělat kde co. Imho zrovna na pizzu se to moc nehodí, vzhledem k tomu, že to peče jen zespoda a jídlo se v tom spíš dusí. Dělám v tom lívance, maso na přírodně, peču v tom brambory, zkrátka to, co by člověk jinak dělal na pánvi.
|
|
|