| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kajzršmorn

 Celkem 27 názorů.
 Nikaia+08+10 


Téma: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:10:40)
Ahoj, sháním recept na Kajzršmorn. Možná se to píše jinak. Dělala to čísi prababička a prý to bylo děsně dobré. Vzpomíná na to můj tatínek a ráda bych ho tím někdy překvapila. Ale on to vůbec neumí popsat. Mělo by to být nějaké teplé jídlo nasladko, víc nevím. Paní snad byla z Prahy.
Nemohly byste se zeptat svých maminek, babiček, tetiček?
 lipoo 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:13:29)
neznám,ale na netu mi vyjelo tohle
http://www.sedme-nebe.cz/products/kajzrsmorn/
 lipoo 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:16:36)
tady máš taky recept
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=822
 Nikaia+08+10 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:16:51)
Nojo, nějak se mi nechce věřit, že by byl tak opěvován obyčejný trhanec? Není tu někdo, kdo to už dělal nebo aspoň jedl?
 lipoo 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:20:57)
ale dostala jsem na to chuť...
 Nikaia+08+10 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:21:58)
ale vypadá to hodně dobře... asi půjdu nacvičovat
 Cimbur 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:59:05)
To vypadá jako normální trhanec.
 Pedrosaa 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:43:38)
Mnma, hned bych si ho dala. Manžel ho dělá na malé kousky..
 Simeona+3 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 19:10:45)
Je to trhanec, dělala mi to babička když jsem byla malá a bytostně jsem to nesnášela~t~. Ona teda moje babička je příšerná kuchařka, takže těžko říct jestli to nebylo tím~b~
Kaiserschmarren.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn

 Stáňa * 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 19:53:02)
Taky bych si dala, nejlepší je, když voníííí vanilkou. Mňam, mňam





 Jitka (A.7/06 + S.4/08) 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 20:38:16)
Bydlim ve Vidni a delam Keiserschmarrn casto, deti to maji moc rady, takove obyc jidlo, rechle, asi jako v CR palacinky:
http://www.google.at/images?hl=de&q=kaiserschmarrn&wrapid=tlif129814413087011&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=gRtgTb7lFYOZOv7LybwN&ved=0CD0QsAQ&biw=1025&bih=437
 petadurka 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:14:55)
Kaiserschmarrn, trhanec? Myslim, ze to je neco jako palacinkove testo, s hrozinka, jen se ho na panev nalije o dost vic, necha kratce pect, a pak se jakoby trha na kousky, obrati na druhou stranu...
 lipoo 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:15:12)
víceméně je to roztrhaná palačinka~t~
 Nikaia+08+10 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:20:08)
to mně teda trochu zklamalo:-) Já myslela kdovíco.
 Merylin5 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:22:06)
Nejjednodušší jídla jsou ty nejlepší~R^~;)
 Pedrosaa 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:17:08)
Ahojky,
doma ho děláme, manžel pracuje v Německu takže je to jeho specialita ,kterou doma vaří dětem:)

4 žloutky ušlehat s 10 dkg cukru
2 hrnky polohrubé mouky
mléko
sníh ze 4 bílků

Uděláme těsto a na rozpálené pánvi roztrháme na větší kousky, které opékáme .Podáváme s jablečnou přesnídávkou. Hodně pocukrujeme.

Je fakt vynikající, děti se po něm můžou utlouct.
 Nikaia+08+10 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:20:48)
super, díky za domácí recept!
 lipoo 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:22:29)
Pedrosa tam ale nem8 ty hrozinky....je to ve všech receptech-tak si myslím,že je to "základ"-ono hrozinky v palačince nejsou:-)
 Pedrosaa 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:23:58)
lipoo hrozinky být můžou i nemusí, naše děti je nechtějí
 lipoo 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:25:08)
já vím,ale aby pak tatínek nebyl zklamaný-hlavně když jsou namočené v rumu~:-D-ale ono to stejně nebude tak chutnat,jako když nám něco chutnalo,když jsme byli "menší":-)
 lipoo 


Re: Keiserchmanr 

(19.2.2011 17:25:32)
a tady je i s tou přesnídávkou..ježiš,já mám na to chuť
 neznámá 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:19:41)
Holky mají pravdu, babička to dělá jako třenou palačinku. Ale už to netrhá, taková teplá, smažená, třená, nadýchaná, tlustá placka. Jíme jí s povidlama. Bohužel přesný poměry nevím.
 Nikaia+08+10 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 17:54:03)
Tak díky všem, zkusím to na tátovi otestovat.:-)
 šatranka 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 18:06:47)
Jeste dodam k ostatnim, ze je to puvodne rakousky recept "Kaiserschmarrn" a vylepsit se pak muze ruznym ovocem.

http://de.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 19:51:52)
Vše už bylo napsáno, jen dodám, že se to má podávat s teplým ovocným kompotem nebo dušeným ovocem (jabka, švestky...).

Tyjo deset let jsem to nejedla, asi zítra udělám :-)
 lipoo 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 20:29:40)
tak jste mi udělali chutě,že jsem si šla aspoň obalit toustový chléb do vajíčka,osmažit a obalit ve skořicovým cukru..tak dobrý:-)
 Jitka (A.7/06 + S.4/08) 


Re: Kajzršmorn 

(19.2.2011 20:50:46)
Typicky rakouske jidlo, recept me tchyne

(na 2 - 4 porce)
3 vajicka
500 ml mleka
1 Cajova lzicka cukru
spetka soli
350 g mouky polohrube
eventuell 1 polevkova lzice rozinek - nemusi byt tak puldeci mineralni vody (kohlensäurehältig)
30 g maslo nebo margarin
Praskovy cukr na posypani

Ta mineralka s bublinama je tam dulezita!!!, ona to jakoby nafoukne, je to pak pekne krehke.

Klasika, udelat testo, nakonec pridat tu mineralku a snih z bilku, smazit jako tlustou amoletu, natrhat pred dokoncenim na kousky, jak komu vyhovuji, male ci vetsi, padavam pocukrovane s teplym cerstvym jablecnym ci hruskovym kompotem..

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.