Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:10:40) Ahoj, sháním recept na Kajzršmorn. Možná se to píše jinak. Dělala to čísi prababička a prý to bylo děsně dobré. Vzpomíná na to můj tatínek a ráda bych ho tím někdy překvapila. Ale on to vůbec neumí popsat. Mělo by to být nějaké teplé jídlo nasladko, víc nevím. Paní snad byla z Prahy. Nemohly byste se zeptat svých maminek, babiček, tetiček?
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:13:29) neznám,ale na netu mi vyjelo tohle http://www.sedme-nebe.cz/products/kajzrsmorn/
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:16:36) tady máš taky recept http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=822
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:16:51) Nojo, nějak se mi nechce věřit, že by byl tak opěvován obyčejný trhanec? Není tu někdo, kdo to už dělal nebo aspoň jedl?
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:20:57) ale dostala jsem na to chuť...
|
Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:21:58) ale vypadá to hodně dobře... asi půjdu nacvičovat
|
|
Cimbur |
|
(19.2.2011 17:59:05) To vypadá jako normální trhanec.
|
|
|
Pedrosaa |
|
(19.2.2011 17:43:38) Mnma, hned bych si ho dala. Manžel ho dělá na malé kousky..
|
|
Simeona+3 |
|
(19.2.2011 19:10:45) Je to trhanec, dělala mi to babička když jsem byla malá a bytostně jsem to nesnášela. Ona teda moje babička je příšerná kuchařka, takže těžko říct jestli to nebylo tím Kaiserschmarren. http://en.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn
|
Stáňa * |
|
(19.2.2011 19:53:02) Taky bych si dala, nejlepší je, když voníííí vanilkou. Mňam, mňam
|
|
|
Jitka (A.7/06 + S.4/08) |
|
(19.2.2011 20:38:16) Bydlim ve Vidni a delam Keiserschmarrn casto, deti to maji moc rady, takove obyc jidlo, rechle, asi jako v CR palacinky: http://www.google.at/images?hl=de&q=kaiserschmarrn&wrapid=tlif129814413087011&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=gRtgTb7lFYOZOv7LybwN&ved=0CD0QsAQ&biw=1025&bih=437
|
|
|
|
petadurka |
|
(19.2.2011 17:14:55) Kaiserschmarrn, trhanec? Myslim, ze to je neco jako palacinkove testo, s hrozinka, jen se ho na panev nalije o dost vic, necha kratce pect, a pak se jakoby trha na kousky, obrati na druhou stranu...
|
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:15:12) víceméně je to roztrhaná palačinka
|
Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:20:08) to mně teda trochu zklamalo Já myslela kdovíco.
|
Merylin5 |
|
(19.2.2011 17:22:06) Nejjednodušší jídla jsou ty nejlepší
|
|
|
|
Pedrosaa |
|
(19.2.2011 17:17:08) Ahojky, doma ho děláme, manžel pracuje v Německu takže je to jeho specialita ,kterou doma vaří dětem:)
4 žloutky ušlehat s 10 dkg cukru 2 hrnky polohrubé mouky mléko sníh ze 4 bílků
Uděláme těsto a na rozpálené pánvi roztrháme na větší kousky, které opékáme .Podáváme s jablečnou přesnídávkou. Hodně pocukrujeme.
Je fakt vynikající, děti se po něm můžou utlouct.
|
Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:20:48) super, díky za domácí recept!
|
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:22:29) Pedrosa tam ale nem8 ty hrozinky....je to ve všech receptech-tak si myslím,že je to "základ"-ono hrozinky v palačince nejsou
|
Pedrosaa |
|
(19.2.2011 17:23:58) lipoo hrozinky být můžou i nemusí, naše děti je nechtějí
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:25:08) já vím,ale aby pak tatínek nebyl zklamaný-hlavně když jsou namočené v rumu-ale ono to stejně nebude tak chutnat,jako když nám něco chutnalo,když jsme byli "menší"
|
lipoo |
|
(19.2.2011 17:25:32) a tady je i s tou přesnídávkou..ježiš,já mám na to chuť
|
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(19.2.2011 17:19:41) Holky mají pravdu, babička to dělá jako třenou palačinku. Ale už to netrhá, taková teplá, smažená, třená, nadýchaná, tlustá placka. Jíme jí s povidlama. Bohužel přesný poměry nevím.
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(19.2.2011 17:54:03) Tak díky všem, zkusím to na tátovi otestovat.
|
|
šatranka |
|
(19.2.2011 18:06:47) Jeste dodam k ostatnim, ze je to puvodne rakousky recept "Kaiserschmarrn" a vylepsit se pak muze ruznym ovocem.
http://de.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(19.2.2011 19:51:52) Vše už bylo napsáno, jen dodám, že se to má podávat s teplým ovocným kompotem nebo dušeným ovocem (jabka, švestky...).
Tyjo deset let jsem to nejedla, asi zítra udělám
|
lipoo |
|
(19.2.2011 20:29:40) tak jste mi udělali chutě,že jsem si šla aspoň obalit toustový chléb do vajíčka,osmažit a obalit ve skořicovým cukru..tak dobrý
|
|
|
Jitka (A.7/06 + S.4/08) |
|
(19.2.2011 20:50:46) Typicky rakouske jidlo, recept me tchyne
(na 2 - 4 porce) 3 vajicka 500 ml mleka 1 Cajova lzicka cukru spetka soli 350 g mouky polohrube eventuell 1 polevkova lzice rozinek - nemusi byt tak puldeci mineralni vody (kohlensäurehältig) 30 g maslo nebo margarin Praskovy cukr na posypani
Ta mineralka s bublinama je tam dulezita!!!, ona to jakoby nafoukne, je to pak pekne krehke.
Klasika, udelat testo, nakonec pridat tu mineralku a snih z bilku, smazit jako tlustou amoletu, natrhat pred dokoncenim na kousky, jak komu vyhovuji, male ci vetsi, padavam pocukrovane s teplym cerstvym jablecnym ci hruskovym kompotem..
|
|
|