MaTaTa |
|
(8.4.2011 8:36:31) Prosím o nějaký vyzkoušený recept na moučník bez vajec,díky
|
Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 |
|
(8.4.2011 9:30:16) Já dělám z kynutého těsta (dávám to zadělat do domácí pekárny) skořicový závin, moc nám chutná, hlavně ještě teplý, mňam
275 ml vlažného mléka 100 g rozpuštěného másla 3 lžíce krup. cukru 1 sáček vanilk. cukru 1 lžička soli 500g pol. mouky 1 lžicka suš. droždí
Nechám vykynout těsto, potom to celé vyklopím, rozválím na placku (cca čtvercového tvaru o velikosti velkého plechu) Ze 2/3 plochy to pomašluju rozpuštěným máslem, posypu krystal. cukrem a skořicí, zamotám do závinu, přendám na plech (podkládám pečícím papírem), ještě pomašluju zbytkem rozpuštěného másla a dám péct. Někdy dávám dovnitř jablka, těsto se sice trochu potom "rozblemcne" a závin je teda nutno sníst rychleji, ale dětem to taky moc chutná, většinou dýl jak 24 hodin ta celá dlouhá "nohavice" u nás nevydrží
|
|
koxtry |
|
(8.4.2011 9:36:32) Perník Blanka (podle mojí milé hodné tety Blanky z Vysočiny):
2 hrnky hladké mouky 1 hrnek (nebo míň) cukru 1 prášek do pečiva + 1 prášek do perníku 2-3 lžíce kakaa 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka
vše zamíchat, upéct na 170 stupňů cca 25 minut, po vychladnutí namazat marmeládou a posypat kokosem. Nevěřila jsem, že to bude držet pohromadě, ale drží a navíc to chutná opravdu výborně, něco mezi perníkem a kakaovou buchtou.
|
Ocicko |
|
(8.4.2011 15:07:40) tak jsem se nechala inspirovat tvoji "buchtou" a uz tu krasne voni :)
|
|
|
angrešt |
|
(8.4.2011 11:09:01) Asi nejjednodušší je upéci cokoli z listového těsta - v tom vejce nejsou. A prostě to jinmi na povrchu nepotřít. Pokud by Ti chyběl lesk, tak trošku potřít oslazeným mlékem. Takže třeba štrůdl, jakékoli šátečky, palmiers - v Čechách se tomu říká někdy prasečí ouška (listové těsto vyválet na krystalovém cukru, pak podélně obě starny dvakrát přehnout dovnitř a celé to přeložit, nechat váleček vychladit a pak krájet na 5mm plátky a upéci)
nebo baklavu - filo těsto také neobsahuje vejce. Takže naplnit spoustou ořechů s medem, máslem a skořicí. Baklava se dá udělat i z listového těsta.
Nebo třeba panna cottu či jakékoli nepečené moučníky z jogurtu, tvarohu, smetany... ztužené želatinou, s nějakým ovocem.
Nebo jakékoli ovocné dezerty - domácí jablíčkový kompot, jablečnou pěnu (propasírovaná dušená jablka vymíchaná se šlehanou smetanou), angreštovou pěnu (analogické z angreštu či teď spíš angreštového kompotu). Citronový nebo melounový sorbet, ovocné rosoly, kysely (polský ovocný "pudink)....
|
angrešt |
|
(8.4.2011 11:11:58) kdybys na něco chtěla rozepsat recept, tak napiš:)
|
|
|
KacaK. |
|
(8.4.2011 12:17:33) Ahoj, syn nemohl dva roky vajíčka. Upečeš cokoli. Jen do těsta přidej místo vajíček Solamyl. On to spojí. Čase vychytáš, kolik ho tam dát na kolik vajíček. Nemám to odvážené, sypala jsem ho vždy od oka.
|
|
|