maximin |
|
(2.7.2011 17:47:13) Ahoj pri sobote, pripravuji se na zitrejsi BBQ, vsechno by mi slo, temer vsechno mam pripravene, hotove, jen u toho zakusku se nemuzu hnout z mista. Nejak nevim, co vytvorit. Bud to musi byt dva druhy, z toho jeden bezmlecny a nebo jen jeden bezmlecny.
Puvodni napad byl strudl, ale nejak se mi nechce. Druhy napad byl piskotove testo do papirovych kosicku na muffiny, na to zakysanou smetanu dvoubarev a bezmlecna na piskot ovoce a zelatinu, jenze sem ve sporu s lednici, kolik toho jeste pojme...
Nechci muffiny, radeji bych neco ceskeho. Zmolenkovy kolac jsem pro stejne lidi delala ve ctvrtek. Bublaninu minuly tyden.
Z ovoce mam jahody a maliny a oskliva houbovita jablka. Mam kokosove mleko.
Pomoooooc, mate nekdo nejaky napad? DIKY MOC
|
angrešt |
|
(2.7.2011 18:03:55) Jablkový pudinkový dort (do dortové formy upéci nízký piškot ze 3 vajec; na to pak hmotu z rozvařených jablek + cukr + trošku skořice, která se zahustí dvěma vanilkovými pudinky rozmíchanými v troše vody)
Piškotová roláda s marmeládou
Domácí piškotky
Kynuté buchty plněné vydušenými jablky
kalsické malé pouťové koláčky plněné dušenými jablky, s drobenkou
Čokoládovojablkové řezy (recept jsem tu už dávala)
Malinovojahodový sorbet
Malinovojahodové želé
malé Pavlovy s malinovojahodovým přelivem (pro bezmléčné s vynecháním šlehačky)
|
maximin |
|
(2.7.2011 18:16:14) Angrest, to je ono!!!! Jablecny nepeceny!! Zlata, diky
|
angrešt |
|
(2.7.2011 18:17:51) maximin, akorát jsem zapomněla na provlhčení toho piškotu trošku rumem Ale to jistě děláš též
|
Jája | •
|
(2.7.2011 18:22:34) Já rumem vlhčím i sebe
|
|
maximin |
|
(2.7.2011 18:22:53) Angrest, delam ovsem za predpokladu, ze nedosly zasoby z dovozu POkud dosly, nahrazuju Southern Comfort, coz muzu vrele doporucit, uzasna vune
|
angrešt |
|
(2.7.2011 18:25:11) maximin, no tak to jsou lepší věci než tuzemák Já si ho aspoň vylepšuju tím, že vždycky, když vyškrábu vanilkový lusk, tak ten prázdný nacpu do lahve s rumem. Už se mi po čase krásně vanilkově aromatizoval a není tak hrubý.
|
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(2.7.2011 18:54:07) To se furt musim cpat s mrkvacem?
Nebo francouzskej trikralovej kolac, hm bez masla, tedy s olejem (neco jako kulatej strudl plnenej jablecnym pyre s mandlovym testem)
nebo citronovej kolac se zapecenym snehem
|
angrešt |
|
(2.7.2011 19:13:40) Veveru, jej, Ty mi děláš chutě:)
Mrkváč miluju! Akorát poleva není bezmléčná, což naštěstí mně nevadí Že bychom si ho upekli zítra jako nedělní moučník, hmmm....
|
Vítr z hor |
|
(2.7.2011 19:15:51) Jako polevu dělám moučkový cukr rozmíchaný v citronové šťávě – ani kapka mlíka
|
angrešt |
|
(2.7.2011 19:41:16) bez sýra, jo? To by mi chybělo, já tam tu sejrovou polevu potřebuju A na ní marcipánový mrkvičky
|
Vítr z hor |
|
(2.7.2011 20:04:16) Noooo, já mám vlastní vidláckou variantu mrkváče. Má i jinou barvu, nez je obvyklé, bo tam dávám mandle místo ořechů – ideálně pytlík mandlových lupínků+pytlík sekaných. Nebo dva pytlíky lupínků.
A nedávno jsem objevila další jeho úžasnou vlastnost – dá se vozit letadlem bez poškození
|
|
|
|
|
|
|