| Teka + 2 zlobiášové | 
 |
(13.3.2012 7:36:45) Prosím, podělte se o recepty na ten nejlepší :) potahovaný jsem zatím nikdy nedělala, s jakou hmotou máte zkušenosti (dobré samozřejmě :) a jaký korpus a náplň je nejlepší? Asi nějaký piškot, krém pokud možno ne moc máslový, ale aby ladil s "marcipánem" Díky. Musím vytvořit něco na spidermanské téma...
|
| Draganna |
 |
(13.3.2012 7:57:24) Receptu je mnoho, na korpusy i kremy... Poradim ti stranky, kde k tomu vse najdes. Jsou tam i videa s postupy toho potahovani. Urcite ti to pomuze. http://forum.dortomanie.cz
|
|
| Dáňula | 
 |
(13.3.2012 8:10:15) Já teď dělala na narozky synovi, ale on ten "marcipánový potah" nemá moc v lásce, ale na druhou stranu chce nějaký hezky barevný dort, tak jsem udělala pařížák(oni mi na narozeniny nic jiného nechtějí), potáhla klasicky čokoládou a na to udělala z marcipánu synovo vysněný motiv (Naruta) ve 2D, takže jen placaté obličeje. Nadšení neznalo mezí (dokonce ani nevypichoval nedostatky na vzhledu oblíbených postaviček ).
|
|
| adelaide k. | 
 |
(13.3.2012 8:54:56) Mrkni sem, najdeš co potřebuješ.
http://dorty.artmama.cz/
|
| Teka + 2 zlobiášové | 
 |
(13.3.2012 9:21:11) N, receptů je všude mraky, ale většinou zvlášť potah, zvlášť korpus a zvlášt krm. Nemáte nějakou osvědčenou kombinaci? Zvažuju krém ze Salka, ale nemám představu, jak to bude chutnat.
|
| adelaide k. | 
 |
(13.3.2012 9:28:43) Teko tak to už záleží co máte rádi.
MM nejvíc chutná medový korpus (alá medovník)+ salko krém mě nejvíc chutná kakový korpus + krém z mascarpone dětem nejvíc chutná světlý piškot s tvarohovým krémem mému tatínkovi světlý piškot s pařížským krémem 
Klasický máslový krém nedělám, ale někdo by nic jiného ani nejedl, takže na objednávku ho dělám.
Všechno to potahuju marcipánem :-D
A pak si vyber
|
| Teka + 2 zlobiášové | 
 |
(13.3.2012 9:42:06) Vyberu :))) nevlhne ten marcipán když je pod ním tvarohový krém? A myslíš, že by se dal dost udělat na sobotní oslavu ve čtvrtek? Hrozně bojuju s časem... ale asi to není ideál, budu to muset nějak vymyslet.
|
| adelaide k. | 
 |
(13.3.2012 9:50:09) No, trochu vlhne Hlavně nesmí přijít tvarohový nebo smetanový krém přímo pod marcipán. Dost na povrchu je dobré namazat nějakou marmeládou.
Pokud bys ho udělala ve čtvrtekj večer, nemuselo by to být tak děsný. To by se asi dalo.
|
|
|
|
|
|
| Jiřule a 3 skřítkové | 
 |
(13.3.2012 10:07:58) Potahovala jsme marcipánem, ale děti ho nemaj rády, tak kupuju cukrovou hmotu.Líp s emi s ní dělá a není tak přeslazená. Většinou se s nima dohodnu co by chtěli Kuba si naposledy přál obludárium z Harry Pottera příští týden budu dělat třípatrák a jednorožcem.Korpusy dělam čokoládový, oříškový nebo vanilkový. A krémy máslový.nesnášíme marmeládu na dortu
|
|
| Abigail* | 
 |
(13.3.2012 11:18:50) Taky se chystám na dort a přemýšlím a přemýšlím, jak ho udělat. Loni jsem dělala dceři mramorovaný korpus s banánovým krémem a falešným marcipánem. Letos určitě udělám zase mramorovaný korpus, ten je fakt dobrý, ale krém chci zkusit jiný. A potahovací hmotu bych taky radši jinačí, posledně jsem se s tím nadřela a moc mi to s ní nešlo.
|
|
| Molly. | 
 |
(13.3.2012 13:00:44) Korpus tento: http://mojepeceni.webgarden.cz/mramorovy-korpus
Krém pod potahem musí být máslový, stačí nastavovaný. Uvaříš čtvrt litru mlíka se dvěma lžícema hladké mouky, necháš vychladnout, vyšleháš s celým změklým máslem. Já dávám dvě lžíce cukru, kako a nahrubo strouhanou čokoládu. Na krém dávám jahody z plechovky. Krém je výborný, není těžký, i když je v něm kostka másla.
Falešný marcipán zde: http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
|
|
|