CoMoDor+2 |
|
(3.4.2012 9:49:11) Ahoj,
prosím o radu zkušené pekařky Přála jsem si formu na beránka a dostala pěknou keramickou dvoudílnou. Jenže nevím jaký recept na biskupského beránka tak, aby šel do této dvoudílné formy (aby se upekly i záda a aby nevytekl a podobně)
D9ky moc za recept a případné připomínky k pečení Juknu asi až navečer mám tu marodný batole a novouše co by pořád jedl
|
Katka +3 |
|
(3.4.2012 11:09:44) Dvoudílnou keramickou formu na beránka jsem zdědila po babičce. Většinou dělám obyčejné třené těsto jako na bábovku nebo biskupský chlebíček.
|
CoMoDor+2 |
|
(3.4.2012 12:52:09) Katko a mohla bych tě poprosit o recept na toho biskupského? tedy pokud máš čas chtěla bych něco ozkoušeného. Jde mi o to, že na netu si najdu recept, ale problém je , že nevím zda udělat celou dávku nebo ji nějak upravit, aby to sedlo do formy doufám, že mi rozumíš. Proto sháním někoho, kdo s tím má zkušenosti.
Díky
|
Mojička | •
|
(3.4.2012 13:29:49) Když ono je to těžké, já si třeba dříve půjčovala formu s tetou, tam už jsem věděla přesnou dávku, teď mám formu svoji, ale jinou velikost, takže jsem to zase musela odhadovat kolik těsta. Takže i když ti někdo napíše recept, tak osvědčené bude těsto, ale aby ho nebylo málo nebo zase nevytékal, to budeš muset, bohužel, vyzkoušet sama podle velikosti své formy.
|
|
Mojička | •
|
(3.4.2012 13:34:12) Mám 2dílnou, kdy ta spodní je hodně hluboká, "záda" už jsou spíš jen taková poklička. Těsto dávám po okraj té spodní formy (asi 1 cm od úplného kraje) a krásně pak vyběhne akorát do zad.
|
|
Katka +3 |
|
(3.4.2012 14:25:26) Tam můžu ti sem hodit "svůj" recept, ale množství si stejně ve finále musíš upravit podle velikosti formy. Já ji mám dělenou přesně v polovině a plním spodek skoro plný, do vršku to potom vyběhne. Udělám tuhý sníh z aspoň 5 bílků, do něj postupně přidám 70 g cukru krupice, 70 g mletých ořechů, 60 g polohrubé mouky, 50 g rozinek, 50 g nasekaných ořechů, 50 g nasekané čokolády, sušené nebo kandované ovoce, když mám, 50 g vlažného rozpuštěného másla.
|
CoMoDor+2 |
|
(3.4.2012 14:54:59) Díky za recept
Jasně budu počítat s tím, že první pečení bude zkušební A pak už si množství těsta upravím.
|
|
|
|
|
kája+dva |
|
(3.4.2012 12:29:01) Dělám do ní obyčejné bábovkové těsto, ale je fakt, že my beránka nejíme. Máme ho na stole jako dekoraci a pak jde do koše.
|
Jarka. |
|
(3.4.2012 13:12:52) Já taky moc prosím o přesný recept. Mám také dvoudílnou formu ještě po prababičce a biskupáka mam radši než klasickýho, ale keště jsme si do téhle formy na něj netroufla
|
|
|
|