| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Aspikový dort - jakou použít želatinu?

 Celkem 6 názorů.
 Kopretina černá 


Téma: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(27.6.2012 16:51:33)
Ahoj, chystám se na aspikový dort, postup chápu, ale váhám, jakou použít želatinu, na trhu je jich hned několik. S jakou máte zkušenost? Jde mi o to, aby opravdu dort ztuhnul (samozřejmě budu postupovat podle návodu na obalu), no a taky aby jeho tuhnutí netrvalo třeba dva dny. Díky.
 Simeona+3 


Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(27.6.2012 19:10:11)
Jakoukoli- Labeta, Dr. Oetker...Jen dej pozor na množství krému, pokud je ho víc jak O,5l tak bych dala dva balíčky želatiny. Ztuhne to v pohodě, do hodiny- ale v ledničce ! Nesmí to být v teple, rozpustí se.
Jo a želatinu samozřejmě nevařit, nefungovala by.
 annonymka 


Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(27.6.2012 21:23:08)
Dr. Oetker, dobře tuhne. A nebo agar-agar. Ten je také dobrý.
 Inka 
  • 

Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(28.6.2012 8:14:21)
Je to fakt jedno, zatím mi ztuhla každá.
 Jája 
  • 

Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(28.6.2012 11:04:48)
Želatin jsou dva druhy: jedno je želatina a nevaří se, pak se cosi, popsané jako poleva na dorty, to se ale vaří a jako želatina to taky vypadá. Použít se dá všechno, vlastnosti to má skoro stejné. Aby ti to ztuhlo, musíš dodržet poměr tekutiny na množství želatiny, aby to nebylo řídké. A tu nevařící fakt nepřevařit, abys z toho neměla klíh na boty.
 angrešt 


Re: Aspikový dort - jakou použít želatinu? 

(28.6.2012 11:08:09)
Želatina je rozvařený kolagen. Já sama používám raději plátkovou než mletou, protože se to snadno dávkuje - odpočítám plátky.
Navíc ji lze po nabobtnání vymačkat, čímž se sníží množství zbytečné vody a tekutinu zastane opravdu jen vývar.
Nespleť si želatinu s dortovým želé nebo něčím takovým, to by neuneslo tíhu dortu, řídne to.

Stačí nápis Želatina (jeslti je u ní připsáno "na aspik", nebo "na vaječnou tlačenku" nebo cokoli jiného, je fuk). Plátkovou kupuju bu´d Kovandovic, nebo Oetker. Jinou jsem neviděla. Mletou Oetker nebo Labetu.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.