| sun 15 | 
 |
(10.8.2012 11:43:35) Holky dnes jsem si musela vyzvednout marcipánový dort, přestože ho potřebuji až na neděli na oslavu nebude už hnusný ?? Musel tedy být udělaný už včera , dnes jsem si ho vzala a potřebovat ho budu až v neděli, je to piškot puding a ovoce vevnitř. Je krásný ale bojí se aby byl ještě jedlý....
|
| Miilu | 
 |
(10.8.2012 11:47:30) no, bude to jen tak tak...dej ho do lednice, uvidíš v neděli, až ho rozkojíš, nejdřív bych ochutnala kousek a až pak případně rozdávala dál....pokud by byl bez ovoce, ani bych se moc nebála, krémy vydrží, ale to ovoce tam, to je otázka.... nešlo to udělat jinak? já se vždycky snažím dohodnout termín co nejblíže oslavě...
|
|
| angrešt |
 |
(10.8.2012 11:56:58) Čtyřdenní dort bude velmi společensky unaven. Záleží, co je tam za ovoce - ale je dost riziko, že v uzavřeném dortu bez přístupu vzduchu začne kvasit. Měkké ovoce, jako ostružiny, jahody, borůvky, broskve, rybíz... už jedlé pravděpodobně nebudou. Hrušky, jablka, obecně pevné ovoce, by ještě mohlo ujít, i když nic moc.
|
| Miilu | 
 |
(10.8.2012 12:00:02) Angrešte, úplně mimo téma - díky za mail a už se těším
|
| angrešt |
 |
(10.8.2012 12:27:24) miilu, musím se přiznat, že já taky Skoro tři roky práce, tak už chci vidět taky nějaký hmatatelný výsledek Doufám, že se bude líbit i jiným než mně, páč já samozřejmě budu mít růžové brýle. I když - "Nemilujte příliš díla rukou svých..."
|
| adelaide k. | 
 |
(10.8.2012 12:39:32) Angrešte vždycky zapomenu, taky bych stala o mail.
|
| Dalalmánek |
 |
(10.8.2012 13:22:43) stačí na něj napsat.
|
|
| angrešt |
 |
(10.8.2012 15:38:32) adelaide, mail o kuchařce jsem posílala těm, kdo si nechali poslat kdysi jídelníček - upozorňovala jsem už tenkrát, že za to budou "oblaženi nevyžádanou reklamou". Kdyžtak stačí mi napsat na mail pod nickem.
|
|
|
|
|
|
| Lana+Julik05/05+Kristian10/07 | 
 |
(10.8.2012 11:59:00) nemuzes ho dat do mrazaku? nebo k nekomu do mrazaku a prendat ho v sobotu vecer do lednice, do rana by pak mel byt normalne jedly... mamka kdyz pekla dorty na svatbu, tak je delali taky hodne dopredu
|
|
| Helav | 
 |
(10.8.2012 12:08:04) Pokud vím, tak dorty z marcipánu nesmí do mrazáku...
|
|
| zerat | 
 |
(10.8.2012 12:08:04) S ovocem uvnitř už bych to neriskovala. Nejde oslavu uspíšit?
|
|
| šatranka | 
 |
(10.8.2012 12:16:08) Oslavenci bych ho darovala uz ted a na nedeli pripravila neco jineho.
|
|
| adelaide k. | 
 |
(10.8.2012 12:40:34) Je velké riziko že bude uz po sezóně. Připravila bych si plán B.
|
|
| Molly. | 
 |
(10.8.2012 13:01:07) Ale houbelec. Jestli je ovoce z plechovky, vydrží do neděle v pohodě. Hlavní je, aby v ledničce nenavlhnul marcipán a nesklouznul a podobné radosti.
|
|
| Lily+3 | 
 |
(10.8.2012 13:48:56) My vyzvedáváme dort v pátek, v sobotu je oslava, ale běžně dojídáme ještě v pondělí, berem piškot s krémem s ovocem a marmeládou, potažený marcipánem. Nikdy nám z toho nic nebylo...
|
| Nerfka+2 | 
 |
(10.8.2012 14:37:08) Souhlasím, já dělám dorty sama tak, že ho většinou dodělávám co se krémů týče v pátek (ale piškot kolikrát peču i ve středu), oslavujeme v sobotu a dojídáme klidně i v pondělí, dávám dovnitř třeba maliny a byly vždycky v pohodě i třetí den
|
| zerat | 
 |
(10.8.2012 16:46:22) Že je jedlý neznamená, že je tak výborný jako by byl ten 2. po udělání. Navíc otázkou je jakou má zakladatelka lednici - prý v moderních se marcipán roztéká
|
| angrešt |
 |
(10.8.2012 16:52:19) To máš pravdu, u samoodmrazovacích lednic, když se zrovna zapne samoodmrazování, tak marcipán oslizne a začne se rozpouštět tou náhle zvýšenou vzdušnou vlhkostí.
|
|
|
|
|
|