| Limai | 
 |
(15.12.2012 16:18:31) Nejsem schopna udělat dortový krém,srazí se mi pokaždé,ale opravdu vždy.Už se ani nesnažím napravit,rovnou vyhazuji.Co dělám špatně?Myslela jsem dříve,že to bude různou teplotou surovin,takže všechny vyndavám již den předem,ingredience zašlehávám po částech,dodržuji jednu rychlost při šlehání,krém je ale stejně vždycky sražený.
|
| akraj | 
 |
(15.12.2012 16:34:18) Nevyhazuju,přidávám oříšky a vydávám za perfektní krém .....ale přiznávám,že včera se mi dva krémy povedly krásný
|
|
| Vínečko | 
 |
(15.12.2012 16:37:00) Mě se sráží pravidelně krém s máslem a pudinkem:-(
|
| Limai | 
 |
(15.12.2012 16:58:53) Přesně tak,máslo,pudink.
|
| withep | 
 |
(15.12.2012 17:01:11) Tak dělej jiný - bez pudinku Místo pudinku mouku, myslím polohrubou.
|
|
| Insula | 
 |
(15.12.2012 17:02:24) Fakt??? V životě se mi nesrazil a to musím říct, že žádný postup nedodržuji. Nějaké to postupně přidávejte u tohoto krému nehrozí. Nemám na to trpělivost. Nahážu do sebe a vyšlehám. To je k vzteku, co??
|
|
| Vínečko | 
 |
(15.12.2012 17:11:14) už jsem zkoušela několik postupů a teplot a vždycky se před koncem zdrcne. Posledně vypadal tak nadějně a bum, snažený
|
|
| nesouměrná | 
 |
(15.12.2012 17:20:08) Zašleháváte máslo do pudinku nebo obráceně? Já po lžičkách pudink do másla s cukrem, ikdyž v receptech to bývá obráceně. Od té doby se mi nesráží. Ještě mě napadá, že by to mohlo dělat levné "máslo", to bývá zamražené a pak rozmražené. Kdysi jsem to četla ne nějakém cukrářském webu.
|
| Vínečko | 
 |
(15.12.2012 17:25:57) zkoušela jsem tak i tak - snaženo vždycky Máslo kupujeme jen od Madety.
|
| nesouměrná | 
 |
(15.12.2012 17:31:43) Hmm, tak to je divný. Předpokládám, že suroviny máš o stejné teplotě. Každopádně jde krém napravit, když se dá do vodní lázně příp. s velkou opatrností do mikrovlnky.
|
| Vínečko | 
 |
(15.12.2012 17:36:26) Teplota je stejná, vždycky jsem tak naštvaná, že letí. Nějaké napravování neřeším:-( Posledně jsem se zařekla, že už ho dělat nebudu.
|
| Limai | 
 |
(15.12.2012 18:09:02) Mám to úplně stejně
|
|
|
|
|
| Limai | 
 |
(15.12.2012 18:07:55) Vyšlehám máslo s cukrem a po částech přidávám puding.Učila mě to tak sestra,dělá vynikající krémy,jí se vždycky povede,mě nikdy.
|
|
|
|
|
| Renies | 
 |
(15.12.2012 17:05:42) Nemůže to být šlehačem? Já mám problém se šlehačkou, taky se mi nedaří, od té doby, co mám nový šlehač.
|
|
| daba+holčička | 
 |
(15.12.2012 17:09:24) Limai i sražený krém se mi povedlo znovu rozšlehat, jinak bezpečnější mi připadá šlehat nějdřív punding / kaši apod a do něj přidávat po kouskách máslo
|
|
| Sengam | 
 |
(15.12.2012 17:27:02) A sundáš z toho studeného pudinku tu vrchní vrstvu? První vyšlehám máslo s cukrem a postupně přidávám pudink a srazil se mi asi jen jednou, kdy jsem měla studené máslo a teplý pudink
|
| Limai | 
 |
(15.12.2012 18:09:53) Já na studeném pudinku žádnou vrstvu nemám
|
|
|
| matesin 11/99,11/05,11/09 | 
 |
(15.12.2012 17:33:59) Jaky mas maslo? ja delavam 1/2l mleka.2 pudinky,120 cukru,vanilkovy cukr,pak zaslehat 400 masla a nikdy se me nesrazil
|
| Limai | 
 |
(15.12.2012 18:11:54) Máslo zašlehávám jenom jedno 250 g,nesnáším příliš máslové krémy,z těch je mi
|
|
|
| Dani.K, K 05, P 09 | 
 |
(15.12.2012 17:47:15) Uvařím hustší sladký puding, nechám vychladnout a do něj postupně zašlehávám máslo (pokojové teploty). Nikdy se mi to nesrazilo, ale dělám to ručně. I když v poslední době dělám "odlehčenou" verzi - puding s tvarohem
|
|
| annonymka |
 |
(15.12.2012 17:56:59) Jak tu čtu ty příspěvky, tak ho asi dělám úplně blbě, ale nikdy se mi nesrazil... Do horkého pudinku zašlehávám povolené máslo o pokojové teplotě - a pak jen občas promíchávám dokud nevychladne, aby se mi neudělal nahoře škraloup. A funguje to bez problémů.
|
|
| štěpánkaa | 
 |
(15.12.2012 20:43:41) sražený krém mi zatím vždycky zachránil tyčový mixér. Prostě jsem to tím nožem tak rozsekala - mixovala, že se ty cucky odcuckovatěly a byl dobrý a zcela zdravotně nezávadný
|
| culík +1 | 
 |
(15.12.2012 22:30:19) štěpánko, taky to tak dělám a to s čímkoliv. I sražená omáčka je obratem hlad ká a dobrá
|
|
|
| Epepe | 
 |
(15.12.2012 21:23:26) Mně taky!
|
|
| pipetka | 
 |
(16.12.2012 9:45:10) Nedělám ho šlehačem, ale v mixéru noži. Je dokonalý vždycky. Jednou - první rok v novém bydlení - jsem neměla robot s tou nádobou a noži, tak jsem šlehala... no nikdy víc.
|
|
|