| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 19:13:49) Jak jsem se včera dočetla na diskuzi, většina uživatelek Rodiny už spí, nebude nic jíst, pít, natož prát sousedovi šťastný nový rok, takže pro hrstku těch trapných, co nejdou s modou a Silvestra tzv. slaví, zahajuji party-třeba tu budu sama . Jinak co je to pořád s tou modou slavit Silvestra? Naopak už pár let je móda neslavit, každý rok je o tom téma na Rodině a nejen jedno, skoro každý se ostentativně vůči silvestru vymezuje
|
| Monty | 
 |
(31.12.2012 19:18:48) Mně je to jedno, když je s kým slavit, tak budu slavit klidně Den ruskýho námořnictva... když není, tak nemusím slavit ani narozeniny nebo Vánoce.
|
| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 20:56:59) Monty, kdy se slaví Den ruskýho námořníka? No já třeba zas moc neslavím Vánoce--nějak jsem tu náladu necítila, už je to tak několikátý rok.
|
| Monty | 
 |
(31.12.2012 21:05:05) Někdy koncem července. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/188154-rusko-s-ukrajinou-oslavily-den-namornictva-ve-velkem/
|
|
|
|
| Zufi. | 
 |
(31.12.2012 19:19:24) Já hlídám (střídáme se ve hraní s manželem), ale Lambrusco piju, tresčí játra jím, šunkový chlebíčky v lednici a budou steaky (batole kaši).
|
| Monty | 
 |
(31.12.2012 19:21:14) Lambrusco mám na stole taky, chlebíčky donesla babička, i nějaký koláčky ze včerejší oslavy narozenin jejího bratra, ale tím se cpe "ukrutně nemocný" dítě, který na mne z pokoje pokřikuje, že je churav a zesláblý a tudíž neunese pytlík s brambůrkama.
|
| Alternativní kvočna | 
 |
(31.12.2012 19:22:36) neunese pytlík s brambůrkama...   tak to je vážně churav...
|
| Monty | 
 |
(31.12.2012 19:24:57) Jo, je to chronický a jmenuje se to lenora maximalis.  Dřív se to léčilo řemenem, ale nevím, co je "in" dneska.
|
|
|
| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 19:38:22) ahoj, já to založila a zmizela a vidím příspěvky  Mám víno, na chlebíčky jsem zatím líná (nikdo nemáme hlad), dala jsem si super snídani ) Na jednoho Silvestra jsem zažila nejhorší chvíle svého života a tak vlastně slavím už to, že už děsivé vzpomínky začaly blednout
|
| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 19:39:22) jinak tedy uznávám, že letos (asi stárnu, nebo je to tím, že jsem "nachcípaná", rýma atd.) mi jdou taky pěkně nanervy ty salvy venku už od odpoledne. Teda tyhle "slaviče" považuju fakt za magory..
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(31.12.2012 19:44:20) a tak leze mi to na nervy, to jo, ale vím, že takhle někteří dělají salvy kvůli dětem, který pak spořádaně odjuchaj do pelechu, budiž jim sláva, takže ani moc nebrblám, ač sem ubrblaná jinak fest
|
| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 19:59:30) mně ještě napadlo, že to dělají kvůli tomu, aby ten JEJICH ohňostroj nezanikl v té vřavě o půlnoci, což chápu..taky mi ještě přijde legrační, když se něco rozjede třeba ještě ve dvě ráno (ne salvy, ale takový ty barevný jen), asi si tatík nebo děda vzpomněl, že to má a kde to má
|
|
|
|
|
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(31.12.2012 19:30:46) jééé, zufi, to už sem neměla věčnost - chlebíčky s tresčíma játrama a červenou cibulkou.... u nás budou silvestrovský hambáče, prvě sem ho dodělala pro dítě, pro nás budu dělat až později až bude chrnět a ten holomek zhrdnul
|
| Velryba 1976 | 
 |
(31.12.2012 19:57:31) Mikito, jak děláte ty hambáče? Uděláš si svý z mletýho masa, nebo kupovaný? Nikdy se mi nepodařilo koupit kvalitní "hotové", vždy to byl stejný hnus, který se dal jíst jen proto, že se tam plácne hořčice, kečup a cibule
|
| daba+holčička | 
 |
(31.12.2012 20:00:07) hambáče jsou děsně prostý, hovězí mletý, kousek cibule najemno, osolit, opepřit, uplácat hambáč a opéct nasucho na hodně rozpálený pánvi, určitě jsou i složitější recepty, ale tenhle mi funguje a i chutná
|
| daba+holčička | 
 |
(31.12.2012 20:01:50) důležitá je houska, chce to molitanovitou na hambáče
|
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(31.12.2012 20:03:04) dabo, já ho dělám víc ,,karbanátkově,, to jen když je gril v létě, tak dělám ten bez žemle a vejcete
|
| daba+holčička | 
 |
(31.12.2012 20:03:56) já dělám obvykle jen 2 ks - pro mě a malou, tak se s tím netento
|
|
|
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 
 |
(31.12.2012 20:00:55) nechala sem si ho namlet v řeznictví, jen sem paní řekla, že to chci na hovězí hambáče, stálo to 150 za kilo, ale co sem ochutnala od dítěte, tak teda lahoda, sou krásně šťavnatý. já dávám, pepř, sůl, vejce, máčenou žemličku a cibuli extra na drobno a oregano
|
|
|
|
|
|