| Bílá Masajka | 
 |
(18.2.2013 19:00:28) Přemýšlím,že zkusím upéct o víkendu dcerce k narozeninám dort.Mám představu pouze něco menšího a jednoduchého
Nikdy sem dort nepekla.
Máte někdo osvědčený recept na korpus? A na krém? Nebo jak a čím hezky nazdobit? Nějaké vychytávky co byste mi poradili?
Prosím naprosto podrobný popis. Díky moc
Mám i domácí pekárnu,kdyby bylo potřeba
|
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 
 |
(18.2.2013 19:52:51) Já sem pekla začátkem února tento korpus.Povedl se na poprvé a fakt moc dobrej.
Čokoládový korpus (lepší péct den předem,aby se uležel)
6 vajec 240g práškový cukor 250g hladká múka prášok do pečiva 100g čokoláda na varenie (rozpustiť) 100ml olej 100ml voda z bielok vyšlahať sneh, žltka vyšlahať s cukrom do biela, pridať rozpustenú čokoládu, olej, vodu a nakoniec múku s pr.do peč., ručne metličkou vmiešať sneh, piecť pri 150stupňoch
Krém sem dělala z pudingu,másla a cukru. (Uvařit puding,nechat vychladnout a poté vyšlehat,potom vyšlehat máslo s cukrem a k tomu přišlehávat vyšlehaný puding.)
A ještě mám tento od kamarádky-zkoušela sem do rolády a moc dobré. plechovku jahod rozmixovat, povařit s lžící gustinu a pak za studena zašlehat do másla s cukrem.
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(18.2.2013 20:28:14) Já už jsem recepty na dorty vzdala, nikdy mi nevyšel, buď nevyběhl vůbec nebo vyběhl do kopečku, takže po zkušenostech vezmu recept na koláč, který dělám obvykle (nejčastěji kokosovou buchtu prolitou šlehačkou bez posypky a bez prolití nebo koláč s jablky v těstě) a udělám to do velké dortové formy a dál už postupuju normálně, prokrájím, promažu a má to úspěch vždycky.
|
|
|
| Jája | •
 |
(19.2.2013 9:33:04) Peču piškotový korpus a NIKDY se nestalo, že by nevyšel. Vyšlehat 4 žloutky s 200 g cukru (dávám krupici), postupně přidat 5 lžic horké vody a cca 2 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a vyšlehané bílky. Někdo to dělá tak, že vyšlehá bílky a do nich postupně zašlehá to ostatní, taky to jde. Dáš do vymazané a vysypané formy a pečeš. Pekárnu na to nepotřebuješ, spíš šlehač, páč pekárna ti nevyšlehá bílky. Po upečení promazat krémem (pudink + cukr + máslo) a ozdobit. Povede se vždycky.
|
|
|