| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí dort

 Celkem 4 názorů.
 Bílá Masajka 


Téma: Domácí dort 

(18.2.2013 19:00:28)
Přemýšlím,že zkusím upéct o víkendu dcerce k narozeninám dort.Mám představu pouze něco menšího a jednoduchého

Nikdy sem dort nepekla.

Máte někdo osvědčený recept na korpus?
A na krém? Nebo jak a čím hezky nazdobit?
Nějaké vychytávky co byste mi poradili?

Prosím naprosto podrobný popis. Díky moc

Mám i domácí pekárnu,kdyby bylo potřeba
 hankuba/Kubík06/Eliška09 


Re: Recept na domácí dortu 

(18.2.2013 19:52:51)
Já sem pekla začátkem února tento korpus.Povedl se na poprvé a fakt moc dobrej.

Čokoládový korpus
(lepší péct den předem,aby se uležel)

6 vajec
240g práškový cukor
250g hladká múka
prášok do pečiva
100g čokoláda na varenie (rozpustiť)
100ml olej
100ml voda
z bielok vyšlahať sneh, žltka vyšlahať s cukrom do biela, pridať rozpustenú čokoládu, olej, vodu a nakoniec múku s pr.do peč., ručne metličkou vmiešať sneh, piecť pri 150stupňoch

Krém sem dělala z pudingu,másla a cukru.
(Uvařit puding,nechat vychladnout a poté vyšlehat,potom vyšlehat máslo s cukrem a k tomu přišlehávat vyšlehaný puding.)

A ještě mám tento od kamarádky-zkoušela sem do rolády a moc dobré.
plechovku jahod rozmixovat, povařit s lžící gustinu a pak za studena zašlehat do másla s cukrem.





 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Recept na domácí dortu 

(18.2.2013 20:28:14)
Já už jsem recepty na dorty vzdala, nikdy mi nevyšel, buď nevyběhl vůbec nebo vyběhl do kopečku, takže po zkušenostech vezmu recept na koláč, který dělám obvykle (nejčastěji kokosovou buchtu prolitou šlehačkou bez posypky a bez prolití nebo koláč s jablky v těstě) a udělám to do velké dortové formy a dál už postupuju normálně, prokrájím, promažu a má to úspěch vždycky. ~;)
 Jája 
  • 

Re: Recept na domácí dortu 

(19.2.2013 9:33:04)
Peču piškotový korpus a NIKDY se nestalo, že by nevyšel.
Vyšlehat 4 žloutky s 200 g cukru (dávám krupici), postupně přidat 5 lžic horké vody a cca 2 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a vyšlehané bílky.
Někdo to dělá tak, že vyšlehá bílky a do nich postupně zašlehá to ostatní, taky to jde.
Dáš do vymazané a vysypané formy a pečeš. Pekárnu na to nepotřebuješ, spíš šlehač, páč pekárna ti nevyšlehá bílky.
Po upečení promazat krémem (pudink + cukr + máslo) a ozdobit. Povede se vždycky.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.