Teka + 2 zlobiášové |
|
(28.3.2013 16:10:09) Podělte se o svoje recepty. Mazanec peču a bývá dobrý, ale klidně může být ještě lepší Beránka jsem letos prvně naslibovala dětem, když by nebyl moc suchý tím líp.
|
Terinka 211 |
|
(28.3.2013 16:40:58) My jsme s dětma pekly beránka tak, že jsme umíchaly světlé těsto na perník (bez kakaa), upekly, namazaly čokoládou a ozdobily lentilkama....a snědly. Už jsme pěkly 3, i pro kamarády Děti byly nadšené.
|
|
Svynka |
|
(28.3.2013 17:19:48) Mám - dovolím si tvrdiť - vždy výborného baránka. Ale záleží od preferencií. Moje požiadavky sú aby nebol suchý, a aby to nebolo hladké cesto, to zn. aby tam niečo "chrumkalo". Takže ho robím takto: 200g masla, 150g cukru (má byť 200), vanilka. To ušľahám. K tomu pridám postupne 3 vajcia, 1 tvaroh, 300g polohr. múky (do nej soľ + pdp). Trochu citrónovej kory, 2 lž rumu, niekolko lyžíc hrozienok, sušeného ovocia, drtených orieškov. Vlož do mierne vyhriatej rúry, peč na strednej teplote, myslím, že okolo hodiny.
Z tohoto množstva urobím baránka + zvyšok cesta vylejem do formy na srnčí chrbát.
|
|
Simeona+3 |
|
(28.3.2013 17:25:20) Já pekla včera jidášky a byly výborný, na celý byt voněla citronová kůra a med. Recept tady: 500g mouky, kvasnice, 2 žloutky 125g másla, 80g medu, 250ml mlíka, lžíce cukru, kůra z 1 citronu, hrozinky, vanilkový cukr.
Kvasnice se 100ml mlíka a lžící cukru+ lžící mouky necháme vykynout na kvásek. Vyšleháme žlotky s medem, přidáme osatatní suroviny, vypracujeme těsto, necháme hodinu kynout. Pak můžeš buď udělat z kousků těsta hádky, ty stočit do spirály, nechat ještě 20min kynout, potřít vajíčkem a péct na 200 stupňů 7-10min Nebo uplést vánočku, je to to samé těsto.
Líbilo se mi na něm, že je slazené medem a čerstvá citronová kůra v něm krásně voněla, je cítit i z upečených jidášků.
|
Simeona+3 |
|
(28.3.2013 17:27:34) Jo a zapomněla jsem na špetku soli..
|
|
|
Senedra |
|
(28.3.2013 18:14:49) na beránka používám tětso na naší oblíbenou bábovku, jen dávam tak půlku, případně udělám celou dávku a zbytek těsta upeču v jiné formě. Těsto je docela tuhé, asi jako krém, neteče, část obarvím kakaem a máme flekatého beránka, čokoládovou polevu nedávám.
Bábovka s tvarohem Na těsto: ¼ kg másla nebo Hery ¼ kg měkkého tvarohu ( nejlépe v kostce) ¼ kg cukru krupice ¼ kg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 5 vajec Dále: Olej a mouka na vymazání a vysypání formy. Oříšky, rozinky, strouhaný kokos nebo kakao na dochucení. Postup: V míse utřeme rozměklé máslo s cukrem, pak přidáme žloutky. Po vypracování zapracujeme tvaroh. Dále vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pozor – těsto je poměrně tuhé, asi jako krém. Část těsta lze obarvit kakaem, mohou se přidat rozinky, oříšky ( celé i strouhané), strouhaný kokos… Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy ( můj tip – vysypávám ji strouhaným kokosem), nahrneme k okrajům a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Ještě horkou bábovku vyklopíme, můžeme pocukrovat nebo použít polevu. Moje varianta – strouhané lískové oříšky nebo strouhaný kokos...
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(28.3.2013 19:48:10) já za nejlepší a hlavně široširé okolí a rodina považuji tento
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7qqdr3.cz.html?Search=true
dělám už asi 6 let i vánočku, tam jen přidávám trošku víc mouky, aby to nebylo tak řídké.. co zadělávám těsto v pekárně je ještě mnohem lepší, stačí to i v pekárně jen nastartovat a pak třeba vyndat.
Beránka budu letos péct poprvé, malá ho viděla v obchodě a ten hnus jí teda dávat nechci, takže budu péct doma.. a mám vyhlídlý taky recept od oetkera:
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-826jl6.cz.html?Search=true
|
|
|