| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí pekárna

 Celkem 12 názorů.
 KatVafi 


Téma: Domácí pekárna 

(1.8.2014 15:08:09)
Chceme si ji pořídit, ale na trhu jich je hafol - od nejlevnějších za tisícovku až po několikatisícové. Jaké jsou mezi nimi rozdíly, na co si dát při výběru pozor? Co využíváte a co vůbec? Moc děkuji ~x~
 DaVinci 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 15:48:08)
Mám ETA, typ nevím. Ze začátku jsem pekla často - zkoušela jsem směsi i recepty. Chlapi mi doma brblali, že jim chleba nechutná, ale já si pošmakovala. Nyní peču kváskový v troubě a je to rozdíl. Takže pekárnu využívám na hnětení a pak na všechny kynutý těsta.
 Vínečko 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 15:52:48)
Také tak, chleba z pekárny u nás nikdo nejedl, nechutnal nám. Nyní zadělávám na kváskový chleba v robotu a peču na žulové desce v troubě. V pekárně občas zadělám nějaké sladké kynuté těsto. Dnes už bych ji nekoupila.
 Beat 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 15:57:13)
holky hoďte sem osvědčený recept na kváskový chleba do trouby..zkusím to, zadělám v robotu, ale teda žulovou desku nemám.. když tak skáknu na hřbitov~:-D
 Vínečko 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 16:00:39)
Můžeš péct i ve skleněné nádobě - musí být rozpálená.
330ml vody
300g chlebové mouky pšeničné
150g chlebové mouky žitné
1 lžíce kvásku
10g sůl
5g kmín

Nechávám cca 12 hodin kynout, pak stočím do ošatky a opek nechám cca 1,5 hod. kynout.
Je to jede z nejzákladnějších chlebů.
 DaVinci 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 16:58:56)
Pecempecen.cz
maskrtnica.cz
Cuketka.cz

tipy, rady, kvaskova mapa
 Katka. 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 17:44:34)
Mám Eta Siesta už 8 let a používám jen na zadělání a kynutí těsta, jinak chleba i housky, rohlíky, buchty... peču v troubě.
Až se mi pekárna rozbije, koupím si na hnětení těsta pořádného robota ~R^
Jinak peču tak 3x do týdne, pečivo kupujeme minimálně.

Pár receptů mám tady - místo droždí do chleba lze použít chlebový kvas.
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=20
 angrešt 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 17:50:19)
Pekárnu jsem měla, ale už jsem ji dala pryč a znova bych ji nechtěla. Těsto hnětu v robotu a peču v troubě.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 18:27:36)
Sice se na to neptáš, ale investovala bych spíš do robota a pekla v troubě. Dopracovali se k tomu časem skoro všichni mí známí, co tu pekárnu mají a pečou trochu "vážně".
Já jsem stádium pekárna vynechala a koupila rovnou robůtka. Peču v troubě na kachli.
 Lída+4 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 19:53:36)
Hm, mně na tomhle řešení vadí, že robot dělá docela velkej kravál, takže se nedá používat večer.~Rv
 KatVafi 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 19:49:08)
No u nás je situace taková, že enchci kupovat supoermarketové pečivo, k jinému se nedostanu a na běžné pečení nemám čas, takže zbývá jedině pekárna.
 Vínečko 


Re: Domácí pekárna 

(1.8.2014 20:24:04)
Ono pečení v troubě není nějak moc časově náročné. Chuť je nesrovnatelná s pečivem z pekárny.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.